Christiaan Jelsma

De Verdenking
do 23 mrt 2023 20:00
do 23 mrt 2023
20:00

Christiaan neemt je in de week van Wereld Downsyndroom dag ongefilterd mee in het proces van een vader die een kindje krijgt met het Downsyndroom.

De Verdenking

Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan hoorde van de arts kort na de geboorte, dat zijn zoontje verdacht werd van het Downsyndroom. Over het proces dat volgde maakte hij de kleinkunst/cabaretvoorstelling De Verdenking. Over afscheid nemen van een verwachting.

Reacties n.a.v. de try-out

De solo ontroert, is hilarisch en heeft me echt geraakt!

Heel bijzonder, liefdevol, indringend en ook humoristisch heb je je leven met zorgen èn het ermee leren leven neergezet.

Mooie thema's snijd je aan. Rauw, invoelbaar en toch niet zo vaak uitgesproken. Ik denk dat je ruimte creëert voor het gesprek.

Vonden het een indrukwekkende voorstelling met een lach en een traan. Wat mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt en open en eerlijk het verhaal vertelt.

Als vader van een kindje met het syndroom van down is het allemaal heel erg herkenbaar. en ik vind het tof dat een vader eens van zich laat horen, want dat hoor je niet zo vaak. 

Over Christiaan

Christiaan Jelsma (’83) stond al vroeg in de spotlights. Als lid van cabaretgroep De Oermannen trad hij op in theaters door het hele land en stond hij onder andere in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival (2002). Naast het maken van cabaret en kleinkunst, is Christiaan columnist bij de Down Stichting en creatief ondernemer met TopTypetjes.nl. Hiermee verzorgt hij acts en typetjes voor feesten en evenementen. Christiaan kan naar eigen zeggen niet anders dan cabaret, kleinkunst gebruiken om zijn ervaringen van de afgelopen jaren om te zetten in een korte voorstelling.