Lokroep

De #wetoo musical
vr 16 jun 2023 20:00
vr 16 jun 2023
20:00
  • vr 16 jun 2023
    20:00
    Altioszaal
    geannuleerd

Lokroep, de #wetoo musical” is een hyperactuele voorstelling over het genadeloze gebied tussen macht, verleiding en bedreiging. In vijf verhalen sleurt Lokroep je mee van een steriele operatiekamer, naar een coffeecorner die druipt van activisme, terwijl er in de studio van de meest bekeken talkshow van Nederland gevochten wordt om eerherstel en genoegdoening.

Bijna twee jaar is er door een creatief collectief van explosief nieuw musical talent gewerkt aan deze nieuwe oorspronkelijke Nederlandse musical. Het is de eerste musicalproductie van NANOEK, de stichting die in 2020 werd opgericht door Anouk Beugels. Het is de missie van NANOEK om met brave new people, brave new musicals te maken. Afgelopen seizoen werd deze voorstelling bejubeld in de pers en meermaals bestempeld tot een verrijking van het Nederlandse musicalgenre.

Lokroep

"Lokroep is een voorstelling die beklijft. Het intelligente script raakt aan vele verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag. De teksten en situaties zijn adembenemend realistisch. Samen vangen zij
de complexiteit en vele gezichten van dit onderwerp en jagen een genuanceerd en verdiepend gesprek aan over #metoo. Een aanrader.”

Prof. Marjan Olfers
Hoogleraar Sport en Recht aan de VU, gespecialiseerd in sociale veiligheid en vraagstukken rondom integriteit

“Lokroep is een musical die het publiek aan het denken zet over alle aspecten van seksueel grensoverschrijdend gedrag Met deze musical kunt u uw netwerk laten kennismaken met de realiteit van dit
onderwerp, mensen daarop laten reflecteren en het gesprek aanjagen”

Mariëtte Hamer
Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld

"Wat een aanwinst voor de toekomst van de musical” ★★★★

Trouw

Credits

REGIE EN CONCEPT
ANOUK BEUGELS

COMPONIST
JOB GREUTER

SCHRIJVERS
MARIJN BELLAARD, ELISABETH VAN NIMWEGEN, AMANDA PAYNE, LISSE KNAAPEN, MIRTHE BRON, LOTTE PIERIK

CAST
LISSE KNAAPEN, SASKIA MEES, TJYYING LIU, CHARLOTTE DOMMERSHAUSEN, MARIJN BELLAARD, SHANICE REDAN EN OKKE WESTDORP