De Passie

Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar
za 1 apr 2023 - zo 2 apr 2023
za 1 apr 2023
-
zo 2 apr 2023

Voor muziekliefhebbers is het geen Pasen zonder de Matthäus Passion óf Jesus Christ Superstar. In Orpheus combineren we deze twee klassiekers tot een nieuwe muziektheatervoorstelling!

De Passie combineert de indrukwekkende muziek uit de meesterwerken van Johann Sebastian Bach en van Andrew Lloyd Webber. Een orkest, band, koor en solisten brengen de muziek van deze wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen. Laat je verrassen door de unieke combinatie van klassiek en rock.

De voorstelling vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus van Nazareth. De verteller neemt je mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd.

Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst. Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Orpheus hebben hun enthousiasme gebundeld met deze nieuwe productie! Het Apeldoornse Bachkoor maakt deze unieke productie compleet.

Op zaterdagavond 1 april beleeft deze vernieuwde voorstelling van De Passie haar première. Deze avond kun je de voorstelling combineren met een uitgebreid driegangendiner in Restaurant O55. Op zondag 2 april is een matineevoorstelling.