Jihad van Liefde

Met Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest
Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck
vr 14 apr 2023 20:00
vr 14 apr 2023
20:00

“Omdat jouw verhaal het mijne is.”
– Mohamed El Bachiri

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht. 

De Meervaart brengt in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Credits

Tekst en bewerking

:

Sarah Ringoet

Muziek

:

Amsterdams Andalusisch Orkest

Regie

:

Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)

Decor en lichtontwerp

:

Kouwenhoven&Kranendonk

Met

:

Mohammed Azaay

Producent

:

Meervaart i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties