Erik of het klein Insectenboek

HNTjong i.s.m. SSBU
8+
wo 1 mrt 2023 19:30
wo 1 mrt 2023
19:30
  • wo 1 mrt 2023
    19:30
    Rabobankzaal

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik is een fantasierijk jongetje dat gefascineerd is door insecten. Als hij plotseling krimpt tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in het stadspark. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan huizen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet pinnige wespen, een zorgeloze eendagsvlieg, een activistisch lieveheersbeestje, raakt verstrikt in een spinnenweb, wordt gered door een kakkerlak en slaapt in het pension voor beestjes op de vlucht. 

Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten gif. Kan Erik zichzelf en de insecten redden?

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is een must see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen voor dé familievoorstelling van 2023! Waarbij er in de foyers van alles te beleven is rondom de thema's die in de voorstelling terugkomen, zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval. 

 

Insectenboek i.s.m. Naturalis

Naast de voorstelling is er i.s.m. Naturalis Biodiversity Center een speels insectenboekje gemaakt dat in alle theaters te krijgen is. In dit boekje leer je zes insecten een beetje beter kennen. Misschien blijk je wel heel veel met een kakkerlak gemeen te hebben! Of zit jij helemaal op één lijn met een eendagsvlieg. Misschien… ga je zelfs een beetje van insecten houden. 

"'Erik of het klein insectenboek’ is door zijn fenomenale vormgeving een genot om naar te kijken"

De Volkskrant

Credits

regie Noël Fischer

tekst Jibbe Willems

choreografie Shailesh Bahoran, IRC – Illusionary Rockaz Company

 

spel André Dongelmans, Billy de Walle, Emma Vermeulen, Esther Scheldwacht, Hein van der Heijden & Soumaya Ahouaoui

dans IRC – Illusionary Rockaz Company Deion Holwijn, Marchano Sarijoen, Remses Rafaela 

 

kostuumontwerp Sacha Zwiers

lichtontwerp Uri Rapaport

muziek & sounddesign William Bakker

toneelbeeld Thomas Rupert en Roos Veenkamp

video en animatie Catharina Scholten

 

regie-assistentie Marjolein Polman

dramaturgie Martine Manten

educatiemakers Iselin van Duuren, Chyramain van Kempen, Laura van Zuijlen, Martha Villada Márquez