Erik of het klein Insectenboek

HNTjong i.s.m. SSBU
8+
wo 1 mrt 2023 19:30
wo 1 mrt 2023
19:30
  • wo 1 mrt 2023
    19:30
    Rabobankzaal
Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is eenmust see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succes voorstellingen opnieuw samen voor dé kerstvoorstelling van 2022! Waarbij er in de foyers van alles te beleven is rondom de thema's die in de voorstelling terugkomen zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.

Credits

Cast:
Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen & Soumaya Ahouaoui

Dans:
dansers van IRC – Illusionary Rockaz Company: Liam McCall, Deion Holwijn, Marchano Sarijoen

regie: Noël Fischer
tekst: Jibbe Willems
choreografie: Shailesh Bahoran
toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp
kostuumontwerp: Sacha Zwiers
video en animatie: Catharina Scholten
lichtontwerp: Uri Rapaport
Muziek & sounddesign: William Bakker
Regie-assistentie: Marjolein Polman