Carmen

Introdans
6+
wo 15 feb 2023 19:00
wo 15 feb 2023
19:00
  • wo 15 feb 2023
    19:00
    Rabobankzaal
Ga met Introdans vol vuur de wintermaanden in met de groots bezette dansproductie Carmen van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano. Deze gepassioneerde familievoorstelling vormt een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble. Een eigentijdse dansversie van de wereldberoemde publiekstrekker over de temperamentvolle Carmen, die zich door niets of niemand wil laten binden. Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors, kostuums en muziek van Georges Bizet. Een heerlijke theatrale dansvoorstelling voor iedereen!

Choreograaf Gustavo Ramírez Sansano (1978, Spanje) begon zijn carrière als danser, onder andere bij het Nederlands Dans Theater, maar is allang een veelgevraagd dansmaker. Zijn stoere en verleidelijke versie van Carmen is sinds de première in 2012 een wereldwijd succes. Over de hele wereld zijn al vele jonge harten veroverd door deze eigentijdse Carmen. De zachtaardige soldaat Don José valt als een blok voor de vurige Carmen, maar zij wil zich niet binden aan één man. De passie en emotie spatten van het toneel, geholpen door het relatief eenvoudige zwart-witte decor geïnspireerd op het werk van Picasso.

Onderdeel van:
Introdans

Bij de buren

Kan je op deze datum niet óf wil je meer zien van dit gezelschap? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen van Introdans bij onze ‘buren’ in de Deventer Schouwburg.