Dutch Classical Talent

Duo Dulfer & Witteveen
do 2 feb 2023 20:00 - 21:00
do 2 feb 2023
20:00 - 21:00
  • do 2 feb 2023
    20:00 - 21:00
    Altioszaal
Wie wordt de opvolger van Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen van laureaten te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers zijn ook beoordeeld op onderscheidende en prikkelende programma’s, visie en een beetje lef.

You Only Live Once

Een spannende combinatie: saxofoon en fagot. Het duo gaat op jacht naar een eigen (muzikale) stem en exploreert hierin de hele muziekgeschiedenis. 

Saxofonist Deborah Witteveen en fagottist Thomas Dulfer: een bijzondere combinatie, muzikaal zowel als persoonlijk. Extravert versus introvert, emotioneel versus beschouwend. Zij onderzoeken in dit concert de tijdgeest waarin zij leven. Met heel diverse muziek, van barokmuziek tot nieuw geschreven composities en met vragen die zij zich stellen over hun eigen leven als musicus. Is het voor het publiek van belang wie je bent als persoon? Hoe ga je als musicus om met de waan van de dag? Waar ben je bang voor? Waar hoop je op? Dulfer en Witteveen, twee uitersten die elkaar uitdagen en aanvullen in een verrassend en openhartig concert. 

Regie – Margrith Vrenegoor
Licht – Teus van der Stelt

Programma

Kika Sprangers nieuw werk • Gregorio Allegri Miserere • Sofia Goebaidoelina Duo Sonata • Vincent David Pulse • Ibrahim Maalouf Maeva in Wonderland

Credits

Deborah Witteveen saxofoon • Thomas Dulfer fagot