Charlie and the Chocolate Factory

Een onweerstaanbare musical
wo 19 okt 2022 - zo 30 okt 2022
wo 19 okt 2022
-
zo 30 okt 2022

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages.

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  

Het verhaal

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden. 

Komt het zien - theater voor blinden en slechtzienden

Bij de voorstelling van zondag 30 oktober 14:30 uur is een blindentolk van Komt het zien aanwezig, en is er voorafgaand aan de voorstelling een meet & feel moment, zodat ook blinden en slechtzienden kunnen genieten van het theater. Kies bij het boeken voor tickets met blindentolk (zonder extra kosten), of bel met onze theaterkassa: 055 527 03 00.

"Extreem vermakelijke show... Een waar kunstwerk" ★★★★

De Volkskrant

De cast

John Buijsman

Opa Jakob (alternate)

Eva van Gessel

Mevrouw Teevee

Peter van Heeringen

Opa Jakob

Rein Hofman

Opa Willem

Anne-Marie Jung

Mevrouw Slok

Kevin Klein

Meneer Beauderest

Debbie Korper

Oma Jakoba

Aniek Venhoeven

Oma Willemina

Julia van der Vlugt

Mevrouw Bakker

Remko Vrijdag

Willy Wonka

Stijn Westenend

Meneer Peper

Credits

Cast

Willy Wonka Remko Vrijdag
Opa Jakob Peter van Heeringen / John Buijsman*
Oma Jakoba Debbie Korper
Mevrouw Bakker Julia van der Vlugt
Opa Willem Rein Hofman
Oma Willemina Aniek Venhoeven
Mevrouw Slok Anne-Marie Jung
Mevrouw Teevee Eva van Gessel
Meneer Peper Stijn Westenend
Meneer Beauderest Kevin Klein
Ensemble Rick Bok
Ensemble Lakshmi Gajadin
Ensemble Niek van der Deijl

* De rol van Opa Jakob wordt gedeeld door Peter van Heeringen en John Buijsman. John Buijsman speelt de voorstellingen van 19, 20, 21, 27 en 28 oktober. De overige voorstellingen worden gespeeld door Peter van Heeringen.

Creatives

Regie: Jasper Verheugd
Vertaling: Rik van den Bos

In De Coulissen - Interview met Willy Wonka

Willy Wonka opent zijn droomwereld

Charlie and the Chocolate Factory - Recensies

Charlie and the Chocolate Factory

Achter de schermen bij Charlie and the Chocolate Factory

Een kijkje bij de decorontwerper en de kostuumontwerper