Stravinsky’s Vioolconcert en de Zevende van Beethoven

Phion
za 13 mei 2023 20:00
za 13 mei 2023
20:00
  • za 13 mei 2023
    20:00
    Hanoszaal

Isabelle van Keulen speelt het Vioolconcert van Stravinsky, Alexei Ogrintchouk dirigeert Beethovens Zevende

Concertvioliste Isabelle van Keulen

Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van Stravinsky, een schitterende dialoog tussen soloviool en orkest waarin de componist zijn bewondering voor de ingenieuze compositietechnieken van Bach laat horen. Voor Isabelle van Keulen een werk dat zij door en door kent. Enkele jaren geleden speelde ze het vele malen tijdens een tournee met Het Nationale Ballet in de beroemde choreografie van Balanchine.

De geliefde Zevende symfonie

Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist en nog steeds is het een publiekslieveling.

Met zijn enerverende, maar zeer toegankelijke muziek is Guillaume Connesson hard op weg om wereldwijd één van de bekendste componisten van zijn generatie te worden. Astéria is in opdracht van Phion en de Eduard van Beinum Stichting geschreven en opgedragen aan Eduard van Beinum. In dit concert beleeft het stuk zijn Nederlandse première.

Programma

Connesson Astéria (première) (Connesson Astéria)
Stravinsky Vioolconcert  (Stravinsky Vioolconcert in D)

pauze

Beethoven Symfonie nr. 7 (Beethoven: Symfonie nr. 7 opus 92 in A)

Credits

Alexei Ogrintchouk dirigent
Isabelle van Keulen viool

Bij de buren

Kan je op deze datum niet óf wil je meer zien van dit gezelschap? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen van Phion bij onze ‘buren’ in de Deventer Schouwburg of Theater de Hanzehof.