Symfonische Oriënt met Aylin Sezer en Nai Barghouti

Phion
za 4 feb 2023 20:00
za 4 feb 2023
20:00
  • za 4 feb 2023
    20:00
    Hanoszaal

Phion verlegt grenzen in een concert op het raakvlak tussen oost en west met muziek geïnspireerd op 1001 Nacht en de Egyptische legende Oum Khaltoum.

Symfonische Oriënt

Reis met Phion mee naar de Oriënt. De muziek die daar klinkt is van een betoverende schoonheid en rijkdom. Exotisch, maar tegelijkertijd met onverwachte en verrassende raakvlakken met de ‘westerse’ muziek. Luister maar naar de Nocturnes van Debussy, waarin hij Parijse taferelen een oosters mystieke tint geeft. Of de Danssuite van Bartók, waarin hij de Hongaarse dansen, via de Roma-muziek verbindt met de Arabische cultuur. Een schitterend programma waar klassieke composities en muziek uit de Arabische wereld hand in hand gaan.

Liederen van Oum Khaltoum

De Turks-Nederlandse mezzosopraan Aylin Sezer zingt Sheherazade van Ravel. Haar oriëntaalse wortels komen goed van pas in deze liederen die geïnspireerd zijn op de sprookjessfeer van 1001 Nacht. De Palestijnse zangeres Nai Barghoumi steekt de grens verder over en zingt liederen van Oum Khaltoum, de beroemdste zangeres die Egypte ooit gekend heeft en in de vorige eeuw in het hele Midden-Oosten een levende legende was. Ze klinken in schitterende symfonische arrangementen, gespeeld door Phion onder leiding van Otto Tausk. Een grensverleggende ontmoeting tussen oost en west die je niet mag missen.

Onderdeel van:
Klassiek in Orpheus

Programma

Debussy Nuages en Fêtes uit Nocturnes (Nuages en Fêtes uit Trois Nocturnes)
Liederen van Oum Khaltoum (welke NTB)

pauze

Ravel Shéhérazade  (Shéhérazade)
Bartók Danssuite (Danssuite BB 86a)

Credits

Dirigent Otto Tausk
Aylin Sezer sopraan
Nai Barghouti zang