Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

Phion
zo 18 dec 2022 14:30
zo 18 dec 2022
14:30
  • zo 18 dec 2022
    14:30
    Hanoszaal

Phion, kerst en Mahler: een succesvolle traditie met dit jaar de imposante Derde Symfonie. Een monumentaal werk van bijna honderd minuten met een grootse bezetting.  

Mahler met kerst

Phion, kerst en Mahler zijn drie begrippen die je bijna in één adem kunt noemen. Het orkest heeft een mooie traditie opgebouwd om met kerst één van Mahlers symfonische monumenten voor het voetlicht te brengen. En dat is niet voor niets: het was een voorloper van Phion, de Arnhemse Orkest Verenging o.l.v Martin Heuckeroth, die in 1903 in Musis Sacrum met de Derde symfonie voor het eerst orkestmuziek van Mahler in Nederland uitvoerde. Om die reden kiest Phion in het jaar dat Musis Sacrum 175 jaar bestaat voor diezelfde Derde symfonie om de traditie van Mahler-kerstconcerten voort te zetten.

De imposante Derde

Mahlers Derde is niet zomaar een symfonie. Met zijn lengte van honderd minuten is het  misschien wel de langste symfonie ooit geschreven. Een symfonie die in zes delen een schitterend verhaal vertelt volgens de deeltitels die Mahler er oorspronkelijk aan gaf. Zo horen we de bloemen op het veld, de dieren in het woud, de mensen op aarde en de engelen in de hemel. Maar het mooist is het slot met het verhaal van de liefde. Voor dit alles vraagt Mahler een altsolo, een koor van vrouwen en een groot orkest. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring is Claus Peter Flor de ideale dirigent voor deze imposante symfonie. 

Onderdeel van:
Klassiek in Orpheus

Programma

Mahler - Symfonie nr. 3 (Symfonie nr.3 in d kl.t.)

Credits

Claus Peter Flor dirigent
Katarina Bradić sopraan
Concensus Vocalis koor