Anatevka

Muziektheater Apeldoorn
za 24 sep 2022 - zo 25 sep 2022
za 24 sep 2022
-
zo 25 sep 2022

“Moet ik alles verloochenen waar ik in geloof?”

In onze wereld is het verhaal van de arme Joodse melkboer Tevje actueler dan ooit. Keer op keer worstelt hij met tradities, met zichzelf en de veranderende wereld om hem heen. 

Het verhaal speelt in het begin van de 20e eeuw in het Russische dorpje Anatevka. Tevje wil, net als iedereen in het dorp, vasthouden aan tradities. Zijn vijf dochters, vrouw, overleden schoonmoeder en zelfs de regering in het verre Moskou zorgen echter dat alles wat altijd zo zeker leek, nu om nieuwe inzichten vraagt. Hoe gaan Tevje, zijn familie en alle inwoners van Anatevka om met deze uitdagingen?

Anatevka is een musical met bekende nummers zoals ‘Als ik toch eens rijk was’ en ‘Traditie’ waarbij misverstanden en intimidatie door de autoriteiten de bezoekers op een humoristische wijze meevoeren door tsaristisch Rusland, waarbij de liefde voor elkaar overwint.

Beleef samen met Muziektheater Apeldoorn deze musical waarin de hele familie zich kan herkennen. Geniet van spraakmakende kleding, een prachtig decor en een live orkest. Een musical voor jong en oud en door jong en oud!

Credits

Regie: Erik van der Zee
Muzikale leiding: Michiel Hinnen
Dirigent: Peter-Paul van Beekum
Tekst: Joseph Stein
Nederlandse vertaling: Koen van Dijk
Muziek: Jerry Bock 
Liedteksten:  Sheldon Hernick, gebaseerd op de Sholem Aleichem verhalen met speciale toestemming van Arnold Perl
Cast: Leden Muziektheater Apeldoorn
Orkest: MTA orkest