De Passie

Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar
za 16 apr 2022 - zo 17 apr 2022
za 16 apr 2022
-
zo 17 apr 2022

Voor muziekliefhebbers is het geen Pasen zonder de Matthäus Passion óf Jesus Christ Superstar. In Orpheus combineren we deze twee klassiekers tot een nieuwe muziektheatervoorstelling!

‘De Passie’ combineert de indrukwekkende muziek uit de meesterwerken van Johann Sebastian Bach en van Andrew Lloyd Webber. Een orkest, band, koor en solisten brengen de muziek van deze wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen. Laat je verrassen door de unieke combinatie van klassiek en rock.

De voorstelling vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Ruud van Overdijk, bekend van zijn rollen in Rent, Hair, Zorro en Jesus Christ Superstar, neemt de rol van Jezus op zich. De verteller neemt je mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd.

Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst. Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Orpheus hebben hun enthousiasme gebundeld met deze nieuwe productie! Een groot - Apeldoorns – koor maakt deze unieke productie compleet.

Op zaterdagavond kun je de voorstelling combineren met een uitgebreid driegangendiner in Restaurant O55 van Orpheus en op zondag, eerste Paasdag, kun je de matineevoorstelling combineren met een uitgebreide Paasbrunch.

Aanvang diner: 17:30 – 18:30 uur. Aanvang Brunch: 12:00 – 12:30 uur.

Onderdeel van:
Voor Opa/Oma