Jazzfestival Generations

za 17 sep 2022 15:30
za 17 sep 2022
15:30

Jazzfestival Generations laat Orpheus swingen op 17 september 2022

De vierde editie van Generations gaat plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022. Op vijf podia in Orpheus geniet publiek van de beste live muziek, pure jazz, maar ook uitstapjes naar funk, soul en pop!

Alle generaties zijn vertegenwoordigd in zowel publiek als op de vijf podia. Van gevestigde jazzhelden tot aanstormend talent, nationaal én internationaal.

Deze vierde editie wordt éxtra feestelijk en éxtra zomers met veel Spaanse, Braziliaanse en Portugese klanken. Dat wil je niet missen!

VIP Arrangement

Voor ondernemers is Generations de uitgelezen kans om relaties uit te nodigen voor een VIP arrangement. Bekijk de details hier:

VIP Arrangement

Credits

Generations wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Sena Performers en Provincie Gelderland.

Sena Performers

 

Line-up

Sam Newbould Quintet

Het Amsterdamse Sam Newbould Quintet dompelt de traditionele jazz line-up onder in een muzikale wereld geïnspireerd door Radiohead, Wayne Shorter, Engelse folk en 20e-eeuwse klassieke muziek.

Marit van der Lei Nextet

Clementia

Marieke Koopman Combo

Call me when you reach Berlin!

Floris Kappeyne

Floris is pianist en componist. Speelt solo op Generations.

Maria Mendes & Metropole Orkest

Dit jaar gaat een langgekoesterde wens van heeft de voor een Grammy- en Latin Grammy Award genomineerde zangeres en componiste Maria Mendes in vervulling: het live uitvoeren van Close To Me.

Eeco Swing & Boogie Express

De uit vijf man bestaande formatie van louter toppers in de Classic Jazz stelt ons met hun samenspel en solistische optredens een prachtig concert in het vooruitzicht!

Coal Harbour

Het Rotterdamse collectief Coal Harbour lanceert een nieuw multimediaal project: FEEDFORWARD. In dit moderne sprookje smelten muziek en beeld samen om een verhaal te vertellen over hebzucht, welvaart …

Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ofwel het Jong Oranje van de jazz, en artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis komen naar Generations.

BvR Flamenco Big Band

Verwacht heerlijke ritmes en zonnig Spaanse invloeden. Deze twintigkoppige bigband laat de zaal meebewegen.

Cantorias

Cantorias voert je mee met een Braziliaanse retro sound in een eigentijdse setting.

João Vedana Trio

João Vedana was 15 toen hij eerst de gitaar en daarna de blues en soul ontdekte. Hij besloot: ik wil professioneel muzikant worden. En dus ging hij op achttienjarige leeftijd naar het Institute for Gu…

High Five ft. DC Ray

De nieuwe bezetting van High Five is met zanger DC Ray eigenlijk een sextet geworden. Een mooie mix van jazz, blues en  soul van Ray Charles, Art Blakey en Miles tot aan Al Jarreau en Gregory Porter! …

Suzan Veneman Sextet

Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding.