LOO

Wervelende dinervoorstelling
Als paleismuren van zich laten horen…
di 5 jul 2022 - zo 10 jul 2022
di 5 jul 2022
-
zo 10 jul 2022

Wie kent haar niet: Loo, het bijna 400 jaar oude paleis van de Oranjes in hartje Apeldoorn. Maar hoe goed ken je deze diva met royale trekken echt?

LOO is een wervelende muziektheatervoorstelling waarin Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet …..

Zodra Loo een paleisdeur opent, maken Klamer en Alicia een theatrale duikvlucht in haar verleden, dat ook haar eigen hart niet ongemoeid laat. Heimwee naar vervlogen tijden, toen majesteiten haar bewoonden, musici in haar concertzaal optraden en ze haar kroonluchters liet stralen tijdens weldadige diners, maakt Loo openhartiger en loslippiger dan je van een koninklijk paleis zou verwachten. Blijft ze overeind?

LOO is een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin je een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus is voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Händel, Mozart en Strauss jr. een majesteitelijk diner wordt geserveerd, ontspint zich een spannend spel tussen schijn en werkelijkheid. Daar stoffen Loo, Klamer en Alicia samen met een achtkoppig muzikaal ensemble en een stoet van lakeien de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2022 nog een toekomst?

LOO is de tweede eigen productie van Theater Orpheus. Deze producties zijn gebaseerd op regionale verhalen die een landelijke uitstraling hebben.

Geniet tijdens de voorstelling van een koninklijk diner

Speciaal voor LOO wordt de Rabobankzaal omgetoverd tot een ware audiëntiezaal. Waan je in koninklijke sferen terwijl je tijdens de voorstelling, op de klanken van Händel, Mozart en Strauss jr., geniet van een royaal driegangendiner.

Tijdens de matineevoorstelling van 6 juli wordt een high tea geserveerd in plaats van diner.

Credits

 Regisseur en Auteur  Annechien Koerselman
 Co - Auteur  Floortje Schoevaart
 Arrangeur   Marijn van Prooijen

 Vormgever (kostuumontwerp)

 Vera Selhorst

 Lichtontwerp 

 Wilfred Loopstra 

 Zakelijke leiding, techniek en productie  Theater Orpheus

 

 Hoofdrollen  Laetitia Gerards
 Jeroen van Venrooij 
 Annemarije Zoer

 Muzikanten

 Fluit
 Trompet
 Saxofoon
 Altviool
 Gitaar
 Contrabas
 Piano
 Percussie

 

 Federico Altare
 Rianne Schoemaker
 Jenita Veurink
 Michiel Wittink
 Lionel Lutgen
 Camiel Jansen
 Michel Xie
 Pieter Mark Kamminga

 Amateurcast Diverse bijrollen gespeeld door amateurspelers uit Apeldoorn e.o.  Rozemarijn van den Beld 
 Ewout van Eyndhoven
 Corine Filius
 Brigitte de Hoog
 Gerdien de Jong
 Jan Pranger
 Lianne Saakes
 Noor Slis
 Marcel van Straten
 Alex Topsvoort
 Evi Winkelman
 Sofie Winkelman
 Julia Zandvliet
 Manouk Zandvliet

Muzikaal wordt de voorstelling ondersteund door musici met een verleden bij het Nationaal Jeugdorkest (NJO).

 

Schoolvoorstellingen

Speciaal voor de middelbare scholen in Apeldoorn worden er twee schoolvoorstellingen van de voorstelling LOO gespeeld. De voorstelling is voor de leerlingen vooral heel erg leuk om te bezoeken maar ook leerzaam. De voorstelling past binnen de vakken geschiedenis, CKV, burgerschap en maatschappijleer. De wervelende muziektheatervoorstelling is eigentijds waarbij het verleden wordt afgestoft. Het zal jongeren zeker aanspreken door de snelheid en humor in het stuk.

Meer informatie

Komt het zien - theater voor blinden en slechtzienden

Bij de voorstelling van woensdag 6 juli 14:30 uur is een blindentolk van Komt het zien aanwezig, en is er voorafgaand aan de voorstelling een meet & feel moment, zodat ook blinden en slechtzienden kunnen genieten van het theater. Bel voor tickets met onze theaterkassa: 055 527 03 00.

Orpheus Magazine: Laetitia Gerards transformeert tot LOO

In haar rol als LOO, de 400-jarige grande dame in koninklijke huisvesting, laat sopraan Laetitia Gerards paleismuren spreken.