LOO

Wervelende dinervoorstelling
Als paleismuren van zich laten horen…
vr 1 jul 2022 - zo 10 jul 2022
vr 1 jul 2022
-
zo 10 jul 2022

Wie kent haar niet: Loo, het bijna 400 jaar oude paleis van de Oranjes in hartje Apeldoorn. Maar hoe goed ken je deze diva met royale trekken echt?

LOO is een wervelende muziektheatervoorstelling waarin Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet …..

Zodra Loo een paleisdeur opent, maken Klamer en Alicia een theatrale duikvlucht in haar verleden, dat ook haar eigen hart niet ongemoeid laat. Heimwee naar vervlogen tijden, toen majesteiten haar bewoonden, musici in haar concertzaal optraden en ze haar kroonluchters liet stralen tijdens weldadige diners, maakt Loo openhartiger en loslippiger dan je van een koninklijk paleis zou verwachten. Blijft ze overeind?

LOO is een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin je een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus is voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Händel, Mozart en Strauss jr. een majesteitelijk diner wordt geserveerd, ontspint zich een spannend spel tussen schijn en werkelijkheid. Daar stoffen Loo, Klamer en Alicia samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2022 nog een toekomst?

LOO is de tweede eigen productie van Theater Orpheus. Deze producties zijn gebaseerd op regionale verhalen die een landelijke uitstraling hebben.

Geniet tijdens de voorstelling van een koninklijk diner

Speciaal voor LOO wordt de Rabobankzaal omgetoverd tot een ware audiëntiezaal. Waan je in koninklijke sferen terwijl je tijdens de voorstelling, op de klanken van Händel, Mozart en Strauss jr., geniet van een royaal driegangendiner.

Tijdens de matineevoorstelling van 6 juli wordt een high tea geserveerd in plaats van diner.

Credits

Cast

Loo: Laetitia Gerards
Klamer: Jeroen van Venrooij
Alicia: Annemarije Zoer

Ensemble

Piano: Michel Xi
Percussie:
Pieter Mark Kamminga
Trompet: Rianne Schoemaker
Fluit: Federico Altare
Gitaar: Lionel Lutgen
Contrabas: Jurjen de Roest
Altviool: Michiel Wittink
Saxofoon: Jenita Veurink
Repetitor: Charlie Bo Meijering

Muzikaal wordt de voorstelling ondersteund door musici met een verleden bij het Nationaal Jeugdorkest (NJO).

Crew

Concept & Regie: Annechien Koerselman  
Tekst: Floortje Schoevaart i.s.m. met Annechien Koerselman 
Vormgeving:  Vera Selhorst 
Lichtontwerp: Jeroen Smith
Muziekdramaturgie: Ewout van Dingstee i.s.m. Annechien Koerselman
Arrangementen: Marijn van Prooijen
Productie: Marij Wools, Theater Orpheus Apeldoorn
Zakelijke leiding: Mirjam Barendregt, Theater Orpheus Apeldoorn