Een enthousiaste groep theaterbloggers bezoekt vanaf heden regelmatig voorstellingen die binnenkort in Theater Orpheus te zien zijn. Deze bloggers gaan voor u als theaterliefhebber naar de voorstellingen om een nog beter beeld van de voorstelling te geven, u misschien te inspireren of te adviseren.

15 - mei - The Bridges of Madison County
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de voorstelling The Bridges of Madison County
“Er gebeurt veel tijdens deze voorstelling: we zien dans, theater, muziek en een vleugje variété. Een spectaculaire voorstelling waarin twee gezelschappen het beste in elkaar naar boven halen.” aldus Charlene.

Lees hier de blog van Charlene


9 - mei - All Hands on Deck
Theater-Blogger Esmeralda bezocht voor ons de voorstelling All Hands on Deck
“Er gebeurt veel tijdens deze voorstelling: we zien dans, theater, muziek en een vleugje variété. Een spectaculaire voorstelling waarin twee gezelschappen het beste in elkaar naar boven halen.” aldus Esmeralda.

Lees hier de blog van Esmeralda


27 - april - 3JS
Theater-Blogger Monique bezocht voor ons de voorstelling Heroes of Music van 3JS.
“Ben jij fan van de 3JS? Vooral gaan! Maar verwacht geen eigen nummers op deze avond. Ben jij geen fan, maar wel een enorme muziekliefhebber? Vooral gaan! De 3JS zorgen ervoor dat muziekliefhebbers aan hun trekken komen.” aldus Monique.

Lees hier de blog van Monique 


8 - maart - Op hoop van zegen
Theater-Blogger Robin bezocht voor ons de voorstelling Op hoop van zegenOp Hoop van Zegen“Op Hoop van Zegen voert je mee. De voorstelling start muzikaal sterk met mooie samenzang, bombastisch. De titelsong Op Hoop van Zegen komt meerdere keren terug in de voorstelling, dit is sterk en herkenbaar. Het staat als een huis in alle opzichten, de regie (Paul van Ewijk) is strak vormgegeven.” aldus Robin.

Lees hier de blog van Robin


3 - maart - Charley, de komische musical
Theater-Blogger Nadia bezocht voor ons de voorstelling Charley, de komische musicalCharley“Op internet zie ik dat de productie van Jon van Eerd genomineerd is voor verschillende awards, en volgens de website verlaat je de zaal gegarandeerd met buikpijn van het lachen. Vol verwachting stapte ik dan ook het theater binnen, want dat is nogal een belofte!” aldus Nadia.

Lees hier de blog van Nadia


28 - februari - Frank Boeijen
Theater-Blogger Wilco bezocht voor ons het theaterconcert van Frank Boeijen Judeska“Met een ongelooflijk gevoel voor taal, teksten in combinatie met uitgebalanceerde muzikale begeleiding neemt Frank Boeijen je mee naar de tijd van toen tot heden. Lekkere rauwe gitaarsolo’s afgewisseld met intiem mandolinegeluid van gitarist Peter van Benthem zijn een genot voor je gehoor en mede kenmerkend geworden voor Frank zijn sound.” aldus Wilco.

Lees hier de blog van Wilco


15 - februari - Judeska in de TBS Kliniek
Theater-Blogger Sanne bezocht voor ons de voorstelling Judeska in de TBS Kliniek Judeska“In de voorstelling wordt er natuurlijk veel gelachen om Judeska maar de andere spelers zijn ook zeer grappig. Eigenlijk heb ik vanaf minuut één tot de laatste minuut van de twee en een half uur durende voorstelling met een grote glimlach op mijn gezicht gezeten! Ik vond het echt heel leuk! Ik zou iedereen aanraden.” aldus Sanne.

Lees hier de blog van Sanne


8 - februari - De Waarheid
Theater-Blogger Nadia bezocht voor ons De Waarheid De waarheid“Met name door de geweldige vertolking van Huub Stapel het de moeite waard om deze voorstelling te bekijken. Stapel lijkt onvermoeibaar, staat anderhalf uur lang in elke scene op het podium en weet je met humor en vlot acteerwerk van het begin tot het eind te boeien.” aldus Nadia.

Lees hier de blog van Nadia


2 - februari - Expeditie Eiland
Theater-Blogger Irene bezocht voor ons Expeditie Eiland Expeditie Eiland “De regisseur, Rick Engelkes heeft zijn eigen hand weten te leggen aan deze musical. Het lijkt qua stijl erg op de films waar hij in speelt zoals Verliefd op Ibiza en (voor wie het nog kent) Costa. Dus als je deze films leuk vindt en geregeld naar Expeditie Robinson en Ik Vertrek kijkt dan zou ik vooral willen zeggen: Ga er heen en zie het voor jezelf.” aldus Irene.

Lees hier de blog van Irene


1 - februari - Marvellous
Theater-Blogger Esmeralda Petrus bezocht voor ons MarvellousMarvellous“De relatief jonge acteurs spelen de benen onder hun lijf vandaan. Door snelle wisselingen van kleding, rollen en decor nemen ze je mee van de ene scène in de andere. Door special effects worden sommige scenes spannender dan het spel daadwerkelijk is. Alles bij elkaar maakt het een flitsende, snelle en humorvolle musical."

Lees hier de blog van Esmeralda


1 - februari - René Shuman & Angel Eye
Theater-Blogger Gracia bezocht voor ons het theaterconcert Welcome to Graceland!René Shuman“Tijdens het eerste nummer zit de hele zaal al met de handen in de lucht, het tweede nummer wordt voluit meegezongen en vanaf het derde nummer staat iedereen in de zaal te swingen. Het is niet ‘gewoon’ een Elvis-medley, het is veel meer. Deze bevlogen muzikanten gebruiken het repertoire van Elvis en tijdgenoten als vehikel om er een waanzinnige jamsessie van te maken. Meer een jazzy interpretatie die het hele genre weer als nieuw doet klinken.” aldus Gracia.

Lees hier de blog van Gracia


31 - oktober - Momix
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de voorstelling Opus Cactus van Momix Momix“Als Theaterblogger op pad geweest voor Schouwburg Orpheus. De show met licht, schaduw, dans en acrobatiek pakte heel anders uit dan wij vooraf hadden verwacht. Zijn wij nou cultuurbarbaren?! Op vrijdag 16 november beleef je MOMIX in Orpheus. Ervaar het zelf en laat mij weten wat jij ervan vond!!” aldus Charlene.

Lees hier de blog van Charlene


24 - oktober - All Stars
Theater-Blogger Nadia bezocht voor ons All Stars All StarsAll stars de Musical is een heerlijke feelgood voorstelling, die geschikt is voor een hele brede doelgroep. Of je nou man bent, of vrouw. Of je nou voetballiefhebber bent of niet… je gaat hoe dan ook vrolijk de zaal uit. Boeken maar!” aldus Nadia.

Lees hier de blog van Nadia


16 - oktober - Tosca - Opera van Tatarstan
Theater-Blogger Gracia bezocht voor ons Tosca van de Opera van TatarstanTosca“Tosca is echt een opera voor jonge mensen. Liefde, passie, seks, geweld, verraad, verdriet en wraak. En de muziek van Puccini is binnen het opera genre zeer toegankelijk voor niet-kenners. De decors, aankleding en regie waren degelijk. Misschien een beetje ouderwets, maar ach, ook wel weer eens fijn om deze voorstelling te zien zoals Puccini hem had bedoeld. Wat mij betreft: een mooie avond! ” aldus Gracia.

Lees hier de blog van Gracia


11 - oktober - Evita
Theater-Blogger Robin bezocht voor ons EvitaEvita“Evita neemt je mee in het verhaal van Eva Peron. Een vrouw die gaat voor haar doelen, getekend wordt door de pijn van het leven. Een aanrader? Zeker voor de theaterfans die houden van drama en flinke musicalnummers.” aldus Robin.

Lees hier de blog van Robin


6 - oktober - De Kleine Zeemeermin de Musical
Theater-Blogger Jody van Druif en Spruit bezocht voor ons Smurfen de MusicalDe Kleine Zeemeermin“Het was weer een geslaagde musical. Dankzij de vele (woord)grappen van Titus en Fien is het ook voor de ouders een erg leuke musical om te zien. De kinderen moesten er ook erg om lachen, maar ik betwijfel me of er ook maar één kind tussen zat die deze grappen ook echt begreep. Maar het hele doen en laten van Titus en Fien zelf is al grappig genoeg om dubbel te liggen van het lachen. De voorstelling duurt 75 minuten en dat is voor kinderen vanaf vier jaar goed vol te houden vooral omdat ze tussendoor nog een dansje mee mogen doen. Mijn dochter vond het weer een groot succes en was helemaal blij met haar zeemeerminverkleedkleren die ze mocht kopen na de voorstelling. Zelf vond ik het een leuke en grappige musical. Het is zeker niet erg om als ouders mee naar deze voorstelling te moeten met je kinderen.” aldus Jody

Lees hier de blog van Jody


3 - oktober - Smurfen
Theater-Blogger Muriël van Druif en Spruit bezocht voor ons Smurfen de MusicalSmurfen“Voor mij horen de Smurfen thuis in het rijtje Barbapapa, Dommel en Semafoor, de Snorkels en Dinobabies. Ik heb hier alleen maar leuke herinneringen aan en de titelsong van deze programma´s kan ik nog steeds opdreunen. Maar zijn de Smurfen ook nog leuk voor kinderen van nu? Mijn conclusie: De Smurfen zijn zeker leuk voor kinderen van nu. Dus heb je zin in een vrolijke middag in het theater? Dan is deze musical écht een aanrader! Helemaal voor kinderen van 4 jaar en ouder en hun papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s.” aldus Muriël

Lees hier de blog van Muriël


2 - oktober - Sophie
Theater-Blogger Monique Zweekhorst bezocht voor ons SophieSophie“Ik zat vol in de emoties van Sophie, tot het (letterlijk) bittere eind. Een leven vol herkenning voor mijzelf, de fases in het leven. Met letterlijk een lach (veel) en een traan. Ik kan niet anders zeggen, dan ga! Dit is niet zomaar een voorstelling waar je naartoe gaat, dit is letterlijk een BELEVING! Tjitske en cast, geweldig! Mijn complimenten voor wat jullie neerzetten. "

Lees hier de blog van Monique


13 - september - Het Gelders Orkest & Introdans - MODERNE MEISJES
Theater-Blogger Esmeralda Petrus bezocht voor ons MODERNE MEISJESModerne Meisjes - Het Gelderse Orkest en Introdans“Introdans wil op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet geven. Samen met de live muziek van Het Gelders Orkest, de drie choreografen en de 22 dansers is ze dat zeker gelukt. Mocht je niet bekend zijn met ballet? Dan is dit ook zeker een aanrader om dit ballet als je eerste ballet te bezoeken. "

Lees hier de blog van Esmeralda