VAMOS!

''Laat de zon schijnen''- VAM - 22 februari

Geschreven door: Marleen Kramer 

Op het vlak van films, series en tv programma's ben ik echt een wereldvreemde. Ik kijk geen films, volg geen series, en de tv staat amper aan. 

Als je dan naar een musical gaat, wat gebaseerd is op het televisie programma 'Ik vertrek', ga ik er als leek in. Een vriendin neem ik mee, die wel bekend is met deze serie. Kijken of de musical voor ons beide even leuk is. Wellicht voor haar herkenbaar, en voor mij allesbehalve. De richtlijnen van dat programma ken ik uiteraard wel, maar nog nooit een aflevering gezien. 

VAMOS!3 dames geven een andere richting aan hun leven. De 1 in een midlifecrisis, de ander in rouw en de 3e spontaan onderweg opgepikt. Het doel is om een Bed & Breakfast te beginnen in Spanje. Ze kopen een klucht in Zuid Spanje, in het dorpje Altea, waar werkelijk alles aan mankeert, terwijl het in de advertentie zo mooi lijkt. En als het lijkt dat ze net alles een beetje voor elkaar hebben, gaat het wederom goed mis.

Het gaat alle kanten op. Wellicht herkenbaar voor de wat oudere dames, die hun leven om willen gooien, het is zoet, het is grappig, en wellicht ietwat voorspelbaar. Herkenbare muziek, want hoe gezellig is het, om met elkaar 'Una Paloma Blanca' te zingen? Ook 'Viva Espana' mag door het hele publiek meegezongen worden. Het nummer 'Vamos!', kun je na afloop ook luidkeels meezingen, en de dagen daarna ook, dat blijft hangen.

Het zijn gure dagen buiten, maar Vamos! brengt het zonnetje in het theater.


De cast is geweldig. Lenette van Dongen, waarom kende ik haar nog niet? Wat is ze fantastisch! Cystine Carreon zet scenes neer, waar je heel hard om moet lachen (van schaamte?), maar wat speelt ze geloofwaardig en goed. Je proeft haar verdriet, het rouwen om het overlijden van haar vriend. Johnny Kraaijkamp JR, hij stond nog steeds op mijn lijstje om een keer te zien in het theater. Bij deze kan ik dat afvinken. Wat staan zijn rollen hem goed. 2 rollen, maar weet deze beide rollen uitstekend te onderscheiden. Ik heb over de hele cast niks op te merken. Vol passie spelen ze hun rollen. De band onderling is goed, ze hebben er veel plezier in. Lenette wil nog wel eens een eigen grap er in gooien, wat resulteert in de slappe lach op het podium.

VAMOS!

Een verrassende wending kent deze musical niet, but who cares? Het is zoet, het is zomers, het is vrolijk, en bovendien erg grappig. Leuk voor jong en oud, of je nu de televisie serie 'Ik vertrek' wel of niet kent. Wij hebben genoten! 

VAMOS! is van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 maart 2018 is VAMOS! te bewonderen in Theater Orpheus.