Tina! De Musical

Tina! De Musical - 11 feburari

Geschreven door: Monique Zweekhorst   

Afgelopen donderdag vertelde ik mijn 9 jarige dochter dat we naar Tina! De musical zouden gaan. Haar gezicht sprak boekdelen… Wat een geweldige verrassing vond zij dit. Zij leest al geruime tijd de Tina en kent de personages allemaal. En vooral… Ridder deed ook mee aan de musical ;-). 

We mochten in de schouwburg Flint de voorstelling kijken. Een mooie schouwburg. Ik had geen idee wat te verwachten, maar mijn dochter heeft me ‘even’ bijgepraat over de verhaallijn. Zoals wel vaker te zien is, is er een eenvoudig decor dat door subtiele aanpassingen snel verandert. Van een drukkerij, naar Ibiza, naar een woonhuis.

Het verhaal gaat over Tina, die samen met Puck en Fabio zorgt voor vulling in de Tina. Samen met haar vader en moeder. Vader is de striptekenaar en heeft een blessure aan zijn arm. Hierdoor kan hij niet zorgen voor een strip. Drillinstructor Joan is de eindredacteur en staat erop dat er een strip gemaakt wordt, en SNEL.

Op het moment dat er wat is opgemaakt voor de Tina, komt Bobby de koerier (Ridder) om het op te halen. Tina valt als een blok voor hem en vergeet alles om zich heen. Over de kriebels in haar buik wil Tina niet met haar ouders praten, vandaar dat zij haar oma in Ibiza belt. Die overvliegt om haar dochter te ondersteunen bij haar 1e verliefdheid. En oma, gespeeld door Mariska van Kolck, dat is me er eentje. De mooiste rol was die van papa, Theun Plantinga. Hij speelt niet 1 maar 3 rollen. Dat had ik niet gelijk door. Duidelijk een man met humor, want gezien de reacties van de andere spelers had hij nog wel eens een eigen script.

Hoe de perikelen allemaal verlopen? Ik zou zeggen… ga kijken met je dochter!
Een heerlijke feelgood musical. Voor meiden vanaf een jaar of 8. Maar zeker voor de ouders geen ‘moetje’. Ik heb een heerlijke middag gehad. En laat ik dan maar zwijgen over mijn dochter. Na afloop nog op de foto met de gehele cast. Hoe gaaf is dat! Met rode wangen naar huis! 

Tina! De Musical is op vrijdag 2 maart in Theater Orpheus.