Her Majesty

Her Majesty - Marrakesh Express - 23 november

Geschreven door: Wilco Westrik  

Muziek met Koninklijke allure
Vorige week woensdag was het dan zo ver. Een 50 minuten durende en met vele rotonden vergezelde rit leidde mij tot in hartje Nijverdal alwaar het lokale dorpstheater ZINin was gevestigd. Zo dichtbij en toch ook weer niet. Het ZINin theater bleek onderdeel van het Gemeentehuis te zijn en gezien het aantal mensen in de wachtrij voor muntjes leek het die avond wel eens een volle bak te kunnen gaan worden. Bij binnenkomst in de zaal de stoelen maar eens even geteld. Een dikke 300 in de leeftijdscategorie van mij zelf maar dan iets ouder ( 55 en 65 jaar schat ik ) namen plaats om getrakteerd te gaan worden op de klanken van Her Majesty. Tijdens hun eerste lied werden wij meegenomen in een trein richting Marrakesh. Een golden oldie die erin ging als zoete koek en mooie opening. De klanken van de heren van Crosby, Nash, Still en Young kwamen aan ons voorbij en de zaal genoot zichtbaar. 

Op de achterste rij bovenin de zaal hadden mijn vrouw en ik van de manager van Her Majesty heren een mooie plek toegewezen gekregen. Heerlijk om alles zo te kunnen en mogen overzien. De heren namen ons deze avond mee in het wel en wee van de heren. Hun scheidingen op muzikaal gebied, hun solo optredens en tenslotte toch ook hun niet aflatende hang naar elkaar op muzikaal gebied met name. Spat zuiver waren de klanken die aan ons voorbij kwamen. Goed te volgen was ook het levens verhaal en de persoonlijke anekdotes van CNSY.

Wat ik vooral mooi vond was het plezier en de zeer ontspannen setting waarin de heren van Her Majesty elkaar aan vulden, in elkaar over vloeiden. De zaal was enthousiast, uitgelaten en even terug in hun tijd. Ik ben daar denk ik toch iets te jong voor geweest om de muziek van de heren bewust mee te kunnen maken en te idealiseren. Ik zag visualisaties van hippies aan mij voorbij komen, hoorde psychedelische rock, bijbehorende droombeelden en stemmingen in de lucht hangen. Ik kon als het ware de wiet ruiken zo intens genoten alle aanwezigen van het moment dat zij weer even terug in hun tijd werden gebracht door dit stel machtige, super goede en op elkaar ingespeelde muzikanten. De muzikanten krijgen wat ze verdienen. Dat bleek op het einde van de show dan ook middels een minutenlang durend en terecht applaus! Dat moet altijd mooi zijn om als artiest te mogen ontvangen!

Ik zeg ondanks de lange wachttijden in de hal voor het verkrijgen van het drinken #onetose 

Her Majesty - Marrakesh Express is op woensdag 13 december 2017 in Theater Orpheus.