Hans Klok

Hans Klok - House of Horror - 29 september

Geschreven door: Monique Zweekhorst

Voorstelling Hans Klok, wat een belevenis.
Na er al weken na uitgekeken te hebben, mocht ik dan eindelijk naar Hans Klok in Theater Carré. Mijn vriendin Jenny mee gevraagd en ook zij had er enorm veel zin in.

Ticket voor Hans Klok - House of Horror

Hans Klok - House Horror

Theater Carré, let’s begin!
19.45 uur, we zitten in Carré. We zien een prachtige zaal, een mooi oud gebouw. Ik kan me voorstellen dat artiesten het gaaf vinden om hier op te treden. Voor een voorstelling als die van Hans Klok oogt het toneel wat simpel. Alleen een programma draait op het doek, waarin we constant gewezen worden op House of Horror. De eenvoud van het toneel vinden we tijdens de voorstelling niet meer terug overigens!

En dan eindelijk gaat het beginnen.
De show begint met neon kleurige ballen, die door Hans Klok worden gegooid. Die hangen vast aan een vislijntje… oh nee, toch niet, of toch wel? Dit was nog maar het begin van heel veel verbazing en verwarring. De voorstelling gaat over ‘House of horror’. Hans Klok vertelt een verhaal over een illusionist die overleden is in het huis. Onderwijl zal hij nagezeten worden door geesten, demonen en andere gruwels. Hans Klok komt vervolgens op met een kist met tralies. Je kijkt er doorheen, onder en achter, dus zomaar kom je daar niet in. Hij houdt een doek ervoor… dame 1, nog eens, dame 2 en dit gaat door tot ongeveer 15 personen.

Hoe kan dit?Hans Klok - House of HorrorDe horror gaat verder en lichaamsdelen worden doorgezaagd, doorgestoken of uit elkaar getrokken. Zelfs het hoofd van Hans wordt eraf gesneden. Hoe doen ze dit? Tot mijn verbazing komen er zelfs een aantal benen met rokjes op het podium lopen… op die benen zaten 10 seconde ervoor nog een romp en hoofd.

Onbegrijpelijk!Hans Klok - House of Horror
Ik zie een vrouw zweven op water, een jong meisje wordt uit de zaal gekozen een ook zij zal zweven. Hoe dan?

Hans Klok - House of HorrorHans Klok - House of HorrorTussendoor is er ruimte voor andere artiesten die onderdeel uitmaken van de show. Een dame die in een grote waterbak haar lenigheid toont, een stel dat onlosmakelijk met elkaar is verbonden en hierin zoveel acrobatiek toont dat je er zelf bij het kijken ernaar al spierpijn krijgt, een meisje dat zo lenig is dat ze haar bips in haar nek legt en haar voeten naast haar hoofd. Prachtig hoe dit is geïntegreerd in de voorstelling.

Eigenlijk is het een avond vol verwondering en ongeloof. Ik zat op rij 12 en kon het goed bekijken. Ik heb me op momenten niet af laten leiden door de dansers. En toch… ik heb NIETS kunnen ontdekken. Al met al heb ik genoten, van begin tot einde. Hoe ze veel verschillende trucs hebben verwerkt in een doorlopend verhaal en met dans en muziek. MAGIC!

Theater-Blogger Monique bij Hans KlokKortgezegd; fan of geen fan van Hans Klok, je gaat een avond beleven waar je je zult verwonderen en je nog lang van zult nagenieten. Wij hebben genoten!

Wil jij ook House of Horror van Hans Klok bezoeken?
De voorstelling House of Horror van Hans Klok is op 21, 22, 23 & 25 december 2017 te zien in Theater Orpheus.