Theaterblogs 17-18

Een enthousiaste groep theaterbloggers bezoekt vanaf heden regelmatig voorstellingen die binnenkort in Theater Orpheus te zien zijn. Deze bloggers gaan voor u als theaterliefhebber naar de voorstellingen om een nog beter beeld van de voorstelling te geven, u misschien te inspireren of te adviseren.

1 - mei - African Mamas
Theater-Blogger Charlene Berkhout bezocht voor ons African MamasAfrican Mamas“Een bezoek aan The African Mamas staat, naast de kennismaking met de moedige geschiedenis van Miriam Makeba, dan ook garant voor een swingende prikkeling voor hart & ziel."
Lees hier de blog van Charlene


19 - april - Bella Italia
Theater-Blogger Gracia Sullivan bezocht voor ons Bella Italia“Gelukkig lieten zij het laatste half uur het toneelstukje voor wat het was. Er werd heerlijk gezongen en ook het combo kwam lekker op gang. Het redde de voorstelling, dat laatste half uur. Dat was gewoon genieten van met verve gebrachte muziek die je raakte."
Lees hier de blog van Gracia


17 - april - Vele Hemels boven de Zevende
Theater-Blogger Esmeralda Petrus bezocht voor ons Vele Hemels boven de Zevende“Zes personages, zes acteurs, zes verhalen. Allen verweven met elkaar op de meest intieme manier: een familie. Ze nemen je mee in hun leven, hun struggles en hun vraagstukken."
Lees hier de blog van Esmeralda


10 - april - Was getekend, Annie M.G.
Theater-Blogger Pedro Waldenaar bezocht voor ons Was getekend, Annie M.G.“Het leven van Annie gaat in sneltreinvaart aan ons voorbij en voor je het weet zit je in het verhaal en denk je: hier staat de échte Annie en de échte zoon Flip. En dan besef je nog eens des te meer wat een ongekend talent zij heeft gehad."
Lees hier de blog van Pedro


8 - april - Oorlogsgeheimen
Theater-Blogger Marleen Kramer bezocht voor ons Oorlogsgeheimen“Het decor is eenvoudig, zoals aangegeven, maar alles is multifunctioneel. Je proeft het verdriet van Tuur, die 10 jaar geleden zijn vriendin Maartje is verloren in de oorlog. Tevens draagt Maartje een heel groot geheim met zich mee."
Lees hier de blog van Marleen


4 - april - WIJN
Theater-Blogger Charlene Berkhout bezocht voor ons WIJN, een thrillerkomedie“Bij ‘WIJN’ hoor je gegarandeerd verhalen die 25 jaar wijnproeverijen lang de tijd hebben gekregen om te rijpen of zelfs te verrotten. Dit betekent een aardige beproeving voor de relaties op het toneel des levens."
Lees hier de blog van Charlene


 

27 - maart - Ma
Theater-Blogger Wilco Westrik bezocht voor ons Ma met Eric CortonMa“Hugo Borst in de persoon van Eric Corton maakt ons op onnavolgbare wijze deelgenoot van zijn angsten en gedachtekronkels, hersenspinsels, vragen en twijfels, maar bovenal zijn liefde voor zijn dementerende moeder.”
Lees hier de blog van Wilco


24 - maart - Hans & Grietje
Theater-Blogger Jody bezocht voor ons de voorstelling Hans & GrietjeHans & Grietje“Wat erg leuk is, is dat kinderen verkleed naar de musical mogen komen. Je ziet dus overal prinsessen, piraten en hier en daar een Hans of Grietje rondlopen. En als klap op de vuurpijl wordt er gelijk na de musical een winnaar gekozen uit alle kinderen die verkleed zijn en die krijgt een paar leuke cadeautjes.”
Lees hier de blog van Jody


22 - maart - Stef Bos - Kern
Theater-Blogger Gracia Sullivan bezocht voor ons de voorstelling Kern van Stef BosKern - Stef Bos“Ik was totaal onder de indruk. Muzikaal is het top. Stef heeft een uitstekende band met een heerlijke sound, goed op elkaar ingespeeld. De gitaarsolo’s van René van Mierlo moet ik noemen, erg van genoten.”
Lees hier de blog van Gracia


11 - maart - Introdans - KYLIÁN4ALL 6+
Theater-Blogger Irene Pepers- uit den Bogaard bezocht voor ons de voorstelling KYLIÁN4ALL 6+ van IntrodansIntrodans“De kinderen in de zaal klappen en gillen van enthousiasme als de dansers buigen. Hoewel de show inclusief pauze wel twee uur duurt merk ik om me heen geen verveelde of vervelende kinderen. Het gros heeft genoten van de show en loopt vrolijk naar de uitgang. De show vind ik een absolute aanrader om met je kinderen heen te gaan.”
Lees hier de blog van Irene


22 - februari - VAMOS!
Theater-Blogger Marleen Kramer bezocht voor ons de voorstelling VAMOS!VAMOS!“Het zijn gure dagen buiten, maar Vamos! brengt het zonnetje in het theater. Een verrassende wending kent deze musical niet, but who cares? Het is zoet, het is zomers, het is vrolijk, en bovendien erg grappig. Leuk voor jong en oud, of je nu de televisie serie 'Ik vertrek' wel of niet kent. Wij hebben genoten! ”
Lees hier de blog van Marleen


15 - februari - Huub van der Lubbe
Theater-Blogger Sanne van Mierlo bezocht voor ons de voorstelling Wat SpeeltHuub van der Lubbe“Mijn vader is een groot liefhebber van De Dijk dus als klein meisje hoorde ik regelmatig muziek van Huub van der Lubbe, leadzanger van De Dijk. Toen ik een jaar of elf was, ging ik voor het eerst naar een concert: De Dijk in het Vondelpark. Mijn vader geeft aan een hele leuke avond gehad te hebben en aan de geluiden uit de rest van het publiek te horen, zij ook! Ook ik vond het erg geslaagd, een aanrader dus!”
Lees hier de blog van Sanne


11 - februari - Tina! De Musical
Theater-Blogger Monique Zweekhorst bezocht voor ons Tina! De MusicalTina! De Musical“Ik zou zeggen… ga kijken met je dochter! Het is een heerlijke feelgood musical. Voor meiden vanaf een jaar of 8. Maar zeker voor de ouders geen ‘moetje’. Ik heb een heerlijke middag gehad. En laat ik dan maar zwijgen over mijn dochter. Na afloop nog op de foto met de gehele cast. Hoe gaaf is dat! Met rode wangen naar huis!”
Lees hier de blog van Monique


10 - februari - Welkom bij de Fresku Show!
Theater-Blogger Esmeralda Petrus bezocht voor ons de voorstelling van Fresku Welkom bij de Fresku Show!Welkom bij de Fresku Show!“ Geniet van een nieuwkomer in de theaterwereld die jou met passie, eerlijkheid, oprechtheid en zichtbaar plezier entertaint.”
Lees hier de blog van Esmeralda


8 - februari - Maestro Jules onthult…
Theater-Blogger Charlene Berkhout bezocht voor ons Maestro Jules onthult…Maestro Jules onthult…“Klassieke muziek. Ik ben er niet mee opgegroeid. Wellicht een gebrek aan mijn opvoeding maar ik neem het mijn ouders niet kwalijk. Nu ik ouder wordt kom ik ineens vanzelf regelmatig in aanraking met dit genre. Niet omdat ik er zelf voor kies, maar omdat werkgerelateerde opdrachten dit van mij vragen. En ik moet zeggen dat ik het niet eens vervelend vindt. Van deze muziek krijg ik zo’n blij of juist verdrietig gevoel van binnen. Vooral het geluid van die groot uitgevallen gitaren (cello en contrabas) kruipen altijd diep in mijn buik. Apart is dat toch…” aldus Charlene
Lees hier de blog van Charlene


2 - februari - My Fair Lady
Theater-Blogger Robin Streppel bezocht voor ons My Fair LadyMy Fair Lady“My Fair Lady is een klassieker van formaat. Deze productie was al eerder te zien in Nederland.Nu na tien jaar is de voorstelling weer terug, met een nieuwe bezetting. Minder groots, maar kwalitatief een prima cast en productie! Aanstormend talent Esmée Dekker overtuigt in alle opzichten.”
Lees hier de blog van Robin


31 - januari - Achter het huis
Theater-Blogger Esmeralda Petrus bezocht voor ons de voorstelling van Achter het huisAchter het huis“Iedereen moet dit zien! Ik kan niet anders zeggen dan dat deze productie ontzettend goed is. Achter het Huis is een theaterstuk gemaakt van geschiedenis en toegevoegde verhaallijnen. Het dagboek van Anne Frank is een universeel en, blijft helaas een, actueel verhaal. De cast speelt het grandioos met scherpe dialogen ondersteund door emoties. Eigenlijk zou iedereen dit theaterstuk moeten zien. ”
Lees hier de blog van Esmeralda


22 - december - From Sammy with Love
Theater-blogger Wendy Bon bezocht voor ons de voorstelling From Sammy with Lovehouston“In From Sammy with Love vertellen Stanley Burleson en Freek Bartels het verhaal van de Amerikaanse entertainer Sammy Davis Jr. vanuit hun ogen. Het leuke aan de voorstelling is dat je niet alleen Sammy Davis Jr. leert kennen, maar ook de twee hoofdrolspelers. Op een mooie manier worden hun levens verbonden aan het leven van Sammy Davis Jr. Of je Sammy Davis Jr. wel of niet kent, From Sammy with love is een aanrader: het is een mooie voorstelling over het leven van een ras-entertainer, verteld op een bijzondere manier door twee top acteurs!”
Lees hier de blog van Wendy


15 - december - Silvester, Emiel & Ruud - Houston, we've got a problem!
Theater-Blogger Marleen Kramer bezocht voor ons de voorstelling Houston, we've got a problem!houston“Ik moet zeggen dat ik van tevoren sceptisch was. Als ik deze in het theaterboekje had gezien, was ik doorgebladerd. Want; dit is iets wat ik niet ken. En nu zit ik stiekem in de speellijst te kijken of ik nog ergens een kaartje kan scoren. Mijn sceptische blik was dus geheel onterecht. Spring in het diepe, of in dit geval, vlieg mee door de dampkring heen, zweef mee rond de aarde. Ze brengen je weer veilig terug. En een ervaring rijker. ”
Lees hier de blog van Marleen


14 - december - Opvliegers 3: NEW YORK!, NEW YORK!
Theater-Blogger Charlene Berkhout bezocht voor ons Opvliegers 3: NEW YORK!, NEW YORK!Opvliegers“Een voorstelling over de Final Countdown. Oftewel: De Overgang! Hysterisch! Hilarisch! Aanrader dus! ”
Lees hier de blog van Charlene


6 - december - Shock
Theater-Blogger Monique Zweekhorst bezocht voor ons Shock - de thrillermusicalShock“Vanaf het moment dat het begon heb ik ademloos zitten kijken. Al was ik dan misschien niet de doelgroep, ik voelde me wel als de doelgroep. Ik heb genoten, van begin tot einde. Van het goede spel, de goede zang en de bijzondere setting. Ben je ouder dan 20 jaar? Gewoon gaan kijken! ”
Lees hier de blog van Monique


1 - december - Harrie en Eva
Theater-Blogger Robin Streepel bezocht voor ons Harrie en EvaShock“Jon van Eerd is de komiek van Nederland, ook dit seizoen tourt hij door Nederland als Harrie Vermeulen. Harrie zit zoals altijd in onmogelijke situaties, deze keer in het paradijs. Adam en Eva in het paradijs als toneelstuk, Van Eerd speelt Adam inclusief blootpak. Van Eerd heeft wederom een kolderieke klucht geschreven, vol hilariteit, flauwe grappen en publieksparticipatie.”
Lees hier de blog van Robin


25 - november - Introdans Méditerranée
Theater-Blogger Gracia Sullivan bezocht voor ons Introdans MéditerranéeRevolutionary Road“In de voorstelling Méditerranée presenteert de in Arnhem gevestigde moderne dansgroep Introdans vijf balletten van Spaanse choreografen. Het zijn zeer uiteenlopende balletten met, behalve bij het eerste, niet echt een Spaanse of Méditerrane uitstraling. De voorstelling van Introdans intrigeert, maar vooral een hele avond bij Orpheus is gewoon genieten.”
Lees hier de blog van Gracia


25 - november - Coachingsdag Talenten SHOW Apeldoorn
Geschreven door blogger Sandra Evers Revolutionary Road“Afgelopen zaterdag 25 november moesten de talenten van SHOW Apeldoorn aan de bak tijdens de coachingsdag die werd gehouden in Gigant. Onder begeleiding van verschillende, professionele coaches gingen ze aan de slag. Iedereen had er super veel zin in en het beloofde een leerzame dag te worden. Er werd gestart in de Popzaal waar een gezamenlijke workshop podiumpresentatie op de planning stond. De workshop werd gegeven door Elza Lotte Diderik, theaterdocent bij Tim Koldenhof Producties..”
Lees hier de blog van Sandra


24 - november - Lennaert Nijgh
Theater-Blogger Esmeralda Petrus bezocht voor ons de voorstelling van Lennaert NijghHer Majesty“Houd je van muziek, een mooi theaterconcert of ben je geïnteresseerd in het leven van Neerlands beste tekstschrijver en wil je deelgenoot zijn van een samenwerking tussen mensen die daarvan genieten? Mis deze voorstelling dan niet! ”
Lees hier de blog van Esmeralda


23 - november - Her Majesty
Theater-Blogger Wilco Westrik bezocht voor ons Marrakesh Express van Her MajestyHer Majesty“Wat ik vooral mooi vond was het plezier en de zeer ontspannen setting waarin de heren van Her Majesty elkaar aan vulden, in elkaar over vloeiden. De zaal was enthousiast, uitgelaten en even terug in hun tijd. ”
Lees hier de blog van Wilco


07 - november - Revolutionary Road
Theater-Blogger Pedro Waldenaar bezocht voor ons Revolutionary RoadRevolutionary Road“Het boek Revolutionary Road is een meesterwerk over verwachtingen en teleurstellingen. Man en vrouw ontmoeten elkaar, krijgen kinderen en er moet brood op de plank komen. Hoge verwachtingen, die beiden van het leven hebben, worden in de kiem gesmoord en de alle daagse strijd om het bestaan komt hier voor de in de plaats. Zij vestigen zich in een voorstadje, ze moeten toch ergens wonen, en kijken op naar hun buren, die het altijd beter hebben. Een sleets leven ontwikkelt zich en de verbittering sluipt langzaam het huwelijk in. Zien? Nou, het is geen blijspel! Maar…..wel een avond die je beroert, die essentiële vragen stelt, die vraagt om reflectie, die vraagt om introspectie! Dan is het werkelijk de moeite waard en zal het bezoek u nog lang heugen.”
Lees hier de blog van Pedro


05 - november - Fiddler on the Roof
Theater-Blogger Wendy Bon bezocht voor ons Fiddler on the RoofFiddler on the Roof“Acht grote Nederlandse theaters, waaronder Theater Orpheus, presenteren vanaf oktober 2017 de musicalklassieker Fiddler on the Roof met Thomas Acda in de hoofdrol. In Nederland is deze musical ook wel bekend onder de naam ‘Anatevka’. Zondag 5 november 2017 is Fiddler on the Roof in première gegaan in het prachtige DeLaMar theater in Amsterdam. En ik mocht daarbij zijn! Al met al heeft de voorstelling mij positief verrast! Het is een mooie voorstelling met sterk spel en zang van Thomas Acda en de rest van de cast, prachtige muziek en geweldige dans. Kortom, Fiddler on the Roof is een echte aanrader!”
Lees hier de blog van Wendy


03 - november - De Vastgoed BV
Theater-Blogger Marleen Kramer bezocht voor ons De Vastgoed BVThe Play that goed wrong“Alhoewel ik niet enorm thuis ben in toneelstukken, is dit één van de beste toneelstukken die ik tot zover gezien heb. Zes mannen op het podium. Testosteron ten top. Wat een teksten. Origineel, vernieuwend, zoveel achter elkaar, dat je de slappe lach krijgt. Kortom, grappig, knap, en het verhaal grijpt je aan. Is het een aanrader? Jazeker! Laat je meeslepen in deze zwarte komedie. En ben je niet iemand die lang stil kan zitten? Na 1,5 uur sta je weer buiten. Het is zeker de moeite waard. ”
Lees hier de blog van Marleen


20 - oktober - The play that goes wrong
Theater-Blogger Esmeralda bezocht voor ons The play that goes wrongThe Play that goed wrong“Een Britse slapstick vertaalt naar het Nederlands. Zou die humor waar die Engelsen zo goed in zijn niet verloren zijn gegaan? Ik kan niet anders zeggen dan dat de voorstelling een geslaagde slapstick is geworden. Wat een top cast, wat een acteerwerk en wat een professionaliteit hebben deze acteurs en actrices. Zo’n stuk neerzetten, zoals zij doen. Slapstick moet haast een van de moeilijkste genres zijn die je kan spelen. Zij doen dat grandioos!”
Lees hier de blog van Esmeralda


17 - oktober - La Traviata
Theater-Blogger Gracia bezocht voor ons de voorstelling La Traviata.La Traviata“Als blogger van Orpheus mocht ik deze keer naar La Traviata, een opera die ik als fervent operaliefhebber al vaker had gezien. Dan is het even afwachten of het mee- of tegenvalt. Nou, ik kan je vertellen, het was ijzingwekkend mooi! ”
Lees hier de blog van Gracia


15 - oktober - Drs. Down
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de voorstelling Drs. Down.Drs. Down“Drs. Down vertelt over de hardheid van de maatschappij en van mensen naar elkaar toe. Over vooroordelen en misschien zelfs over haat. Over wederzijdse acceptatie, vriendschap en liefde. Over liefde van een ouder voor zijn of haar kind. En over ontluikende liefde in de pubertijd. ... Beperkingen hebben we allemaal. Bij de een zie je het gelijk. Bij de ander zie je het pas als je hem beter leert kennen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niks kan bereiken. Je moet gewoon leven met je ogen open!” aldus Charlene. ”
Lees hier de blog van Charlene


14 - oktober - Liesbeth de Musical, Renée van Wegberg overtuigt op alle fronten
Theater-Blogger Robin bezocht voor ons de voorstelling Liesbeth de MusicalLiesbeth de Musical“Renée van Wegberg kan goed uit de voeten met het materiaal van List. Ze staat haar mannetje in deze rol en staat tweeënhalf uur lang continu op het toneel. Hoogtepunten zijn ‘De verzoening’, ‘Laat me niet alleen’ en ‘Heb het leven lief.’ Deze vrouw verdient een Musical Award voor deze rol. Wat een vakvrouw! Zij is de reden om deze voorstelling te bezoeken.”
Lees hier de blog van Robin


14 - oktober - Chris Hinze & Mr. Richard Parker
Theater-Blogger Esmeralda bezocht voor ons de voorstelling Chris Hinze & Mr. Richard ParkerChris Hinze & Mr. Richard Parker“Ga je voor de muziek en de indrukwekkende beelden. Dan zal ik het je zeker aanraden.”
Lees hier de blog van Esmeralda


4 - oktober - Was getekend, Annie M.G.
Theater-Blogger Marleen bezocht voor ons de voorstelling Was getekend, Annie M.G.Was getekend, Annie M.G.“Het idee dat je een avond niks hoeft te doen, alleen te kijken, mooie lichten. Prachtig! Simone Kleinsma heeft een pittige rol. 1 ding valt me al vrij snel op. Ik zit niet naar Simone te kijken, ik zit naar Annie te kijken. ... Mocht je de boeken van Annie ook versleten hebben, of wellicht de films, laat je dan 3 uur mee ontvoeren in haar fantasievolle brein.”
Lees hier de blog van Marleen


23 - september - De Kaping - Terror
Theater-Blogger Monique bezocht voor ons de voorstelling De Kaping - Terror.De Kaping - Terror“Ik speel een rol… tenminste… ik ben 1 van de 250 personen die in de jury van een rechtbank zit. Ik vraag mij af hoe dit invulling krijgt, maar dat wordt later duidelijk. ...Terugkijkend vond ik het heel bijzonder. Anders dan anders, goede spelers en een verrassend einde in verband met de interactieve sessie. Aanrader!"
Lees hier de blog van Monique


21 - september - Tania Kross - Carmen Revisited
Theater-Blogger Wilco bezocht voor ons de voorstelling Carmen Revisited.Tania Kross“Tania Kross en haar revisited versie van Carmen, een genot voor diegenen die hun zintuigen eens flink willen laten prikkelen en zich graag laten meevoeren in de wereld van light opera uitvoering van Carmen. Hoe knap is het dan ook als je als artiest een verhaal ten tonele kunt brengen waar de bezoeker nog niet in thuis is maar waarvan de strekking van het verhaal na de voorstelling overduidelijk is."
Lees hier de blog van Wilco


20 - september - Charlene
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de voorstelling van Herman van Veen.Herman van Veen“Wat een kerel is die Van Veen. Wat een talent. Gewoonweg prachtig, geniaal en van tijd tot tijd serieus grappig. Ik heb ge-no-ten! Als huidige cabaretiers in Herman van Veen hun voorbeeld zien dan begrijp ik dat heel goed. Man, man, man wat is die vent actief op het podium. Niet te geloven dat hij al 72 is."
Lees hier de blog van Charlene


16 - september - Scapino Ballet - New Adventures
Theater-Blogger Sandra bezocht voor ons de voorstelling New Adventures.New Adventures“Een voorstelling bezoeken van het Scapino ballet stond al een tijd op mijn wensen lijst. In mijn tienerjaren heb ik fanatiek gedanst, van klassiek tot modern en van jazzballet tot spitzen. Dus ik sprong een klein gaatje, nou ja gat, in de lucht toen ik hoorde dat ik als theaterblogger voor Orpheus naar deze voorstelling mocht.” ... "Door de gekozen muziekstukken maakt het een feestje om naar de dansstukken te kijken. Ook al moest ik er in het begin even in komen en vond ik het wat apart. Desondanks was het een bijzondere avond die ik niet snel ga vergeten!"
Lees hier de blog van Sandra


26 - augustus - Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld
Theater-Blogger Esmeralda bezocht voor ons Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld.Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld“Toen ik onlangs hoorde dat ik naar Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld mocht in Koninklijk Theater Carré, ging mijn hartslag direct omhoog. Een meisjesdroom van deze theaterblogger zou werkelijkheid worden: Het Zwanenmeer live zien. ... Ik heb gekeken naar 80 dansers, inclusief de 48 zwanen, en 450 kostuums. Ben je klassieke muziek- en/of balletliefhebber? Dan mag je dit écht niet missen. Laat je meevoeren in dit perfect uitgevoerde liefdesverhaal. Het is bovendien ook nog het grootste Zwanenmeer ter wereld!”
Lees hier de blog van Esmeralda


31 - maart - De Marathon
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de musical De Marathon.De marathon“De stem van Jelka van Houten, begeleid door accordeon en gitaar, neemt bezit van het publiek. De woorden ‘Ach toch mijn lieve, wat heb je nou gedaan?’ snijden door de stilgevallen zaal. Ontroering overspoelt mij. En zo te horen ben ik niet de enige. Gekuch en gesnuif vullen de stiltes in het lied,”
Lees hier de blog van Charlene


29 september - Hans Klok
Onze Theater-blogger Monique ging voor een avond vol verwondering en ongeloof naar de voorstelling Horror van Hans Klok. Orpheus-Blogger naar Hans Klok‘Kortgezegd; fan of geen fan van Hans Klok, je gaat een avond beleven waar je je zult verwonderen en je nog lang van zult nagenieten. Wij hebben genoten!’
Lees hier de blog van Monique