Theaterblogs 16-17

Een enthousiaste groep theaterbloggers bezoekt vanaf heden regelmatig voorstellingen die binnenkort in Theater Orpheus te zien zijn. Deze bloggers gaan voor u als theaterliefhebber naar de voorstellingen om een nog beter beeld van de voorstelling te geven, u misschien te inspireren of te adviseren. 

6- mei - Daniël Lohues - ‘Moi’
Theater-Blogger Monique bezocht voor ons de voorstelling Moi van Daniël Lohues. Daniël Arends“Heerlijk, droge humor van Daniel. Met prachtige liedjes en mooie verhalen. Of ze waargebeurd zijn laat ik maar in het midden. Ik denk van wel… Ik kan niet anders zeggen dat ik heb genoten, van Daniël met zijn mooie liedjes, zijn humor en zijn zelfspot. Een aanrader voor jong, oud, man en vrouw.”
Lees hier de blog van Monique


15- april - Volle Bloei - Karin Bloemen
Theater-Blogger Robin Streppel bezocht voor ons de voorstelling in Volle Bloei van Karin Bloemen. Karin Bloemen“Karin Bloemen start deze voorstelling als een dirigerende wervelwind, waarin haar artistieke en komische kwaliteiten optimaal tot uiting komen. La Bloemen is al jarenlang de ster van de Nederlandse kleinkunst en laat zien dat ze nog steeds in volle bloei staat.”
Lees hier de blog van Robin


14- april - Pinkpop
Theater-Blogger Esmeralda bezocht voor ons de voorstelling Pinkpop van Toneelgroep Maastricht en Rowwn Heze. Pinkpop“Ga! Verwen jezelf met Pinkpop! Het is jammer dat er een einde moet komen aan de voorstelling. Wat een feest om dit te mogen zien. Alles klopte: muziek, gevoel, dialogen en decor. Het maakt niet uit of je Pinkpop bezoeker bent of niet, jong of oud. Houd je van toneel en muziek samen verweven tot een theaterstuk met een gouden rand.”
Lees hier de blog van Esmeralda


8 - april - Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop
Theater-Blogger Gracia bezocht voor ons het theaterconcert van Johan Derksen.Johan Derksen“Hilarisch hoe Johan de muziek aan elkaar praat, hij heeft met gemak de lachers van de zaal op de hand. Belangrijker nog: hij heeft een muzikaal programma samengesteld om van te smullen. Allemaal uit het tijdperk van The Shadows, The Beatles en The Rolling Stones. Wat een feest, wat een muziek, wat een avond.”
Lees hier de blog van Gracia


5 - april - Powervrouwen 3
Theater-Blogger Monique bezocht samen met haar zus voor ons de voorstelling Powervrouwen 3.Powervrouwen 3We zijn anderhalf uur heerlijk vermaakt. Goed acteerwerk, geweldige humor en prachtige liedjes zijn voorbij gekomen. Kortgezegd: GENOTEN!
Lees hier de blog van Monique


31 - maart - Holland & Le Chat Noir van het Scapino Ballet Rotterdam
Theater-blogger Nanette bezoekt voor ons samen met een vriendin de voorstelling Holland & Le Chat Noir van het Scapino Ballet Rotterdam. Scapino Ballet"Er was duidelijk enorm veel aandacht besteed aan de kleding van de dansers. Het decor van Hollandse luchten was wat somber, maar wel erg mooi. De muziek op z’n zachtst gezegd ‘apart’. Maar wat er op het podium gebeurde was onbegrijpelijk.”
Lees hier de blog van Nanette


30 - maart - Ronald Snijders met welke show?
Theater-blogger Esmeralda bezoekt voor ons de voorstelling Welke Show van Ronald Snijders Ronald SnijdersHet is leuk om te zien dat Ronald zijn woordgrappen maakt door de klemtonen anders te leggen. Het woord krijgt dan ineens een hele andere betekenis. Soms een bestaand en soms een totaal nieuw woord. Goed bedacht.
Lees hier de blog van Esmaralda


18 - maart - Jeanne d'Arc!
Theater-blogger Monique bezoekt voor ons de voorstelling Jeanne d'Arc. Jeanne d'Arc"Een zeer goed gespeeld toneelstuk, met bijzondere effecten, maar waarbij de duidelijkheid ver te zoeken is.”
Lees hier de blog van Monique18 - maart - Razend!
Marleen bezoekt voor ons de voorstelling Razend!.Razend!"Aanrader? Jazeker! Goed verhaal, geloofwaardig. Een essentieel ding is wel dat je het boek kent.
Lees hier de blog van Marleen12 - maart - De Grote Drie
Pedro bezocht voor ons de voorstelling De Grote Drie.Spirit of the dance"Een aanrader? Wat mij betreft: Zeker!"
Lees hier de blog van Pedro


 
10 - maart - Sara Kroos- Doorgefokt
Esmeralda bezocht voor ons de voorstelling Doorgefokt van Sara Kroos. Sara Kroos"Sara is een steengoede cabaretière die weet hoe ze haar publiek een onvergetelijke avond kan bezorgen. Ja, jullie kunnen haar show nog zien. En wel op 6 april in Theater Orpheus. Ik zeg: DOEN!!!”
Lees hier de blog van Esmeralda


 
10 - maart - De Advocaat
Sandra bezocht samen met haar vriend voor ons de voorstelling De Advocaat.Spirit of the dance"Het is een Shakespeareaans koningsdrama, ja het is een drama en ja er komt ook regelmatig humor voorbij. Maar het is ook een verhaal met veel verborgen verdriet. Een goede mix van alles."
Lees hier de blog van Sandra28 - februari - Spirit of the Dance
Blogger Jolinda, van KidseropUit, ging met haar tienerdochter naar een voorstelling van Spirit of the Dance. Of haar dochter ook onder de indruk was van de flexibiliteit van Ierse dansers? Dat lees je hier.Spirit of the dance"Spirit of the Dance viert zijn 15e verjaardag en is dit jaar weer terug in Nederland. De groep combineert verschillende stijlen, met als grootste inspiratiebron de flitsende en overdonderende Ierse dans."
Lees hier de blog van Jolinda24 - februari - Nieuw Geld
Esmaralda Petrus bezocht voor ons de voorstelling Nieuw GeldNieuw Geld"Scherpe dialogen, gespeelde emoties die echt leken, gezichtsuitdrukkingen waar ik onder de indruk van raakte. Dat allemaal in een decor dat rijkdom uitstraalt, maar geen liefde. Wat is nu daadwerkelijk belangrijk in het leven?".
Lees hier de blog van Esmaralda24 - februari - Niels Geusebroek
Wilco bezocht voor ons de nieuwe voorstelling Wildfire van Niels GeusebroekNiels Geusebroek"Niels is zichzelf en stelt zich kwetsbaar op tijdens deze tour. Dit is dan ook zijn grootste kracht. Zingen over die dingen in het leven die er toe doen!".
Lees hier de blog van Wilco


15 - februari - Woezel & Pip 2+
Karijn, blogger voor KidsEropUit bezocht samen met haar dochter van 3 jaar voor ons de Woezel & Pip 2+ - Op zoek naar de sloddervos!Woezel & Pip‘Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos, heerlijk theater voor peuters en kleuters’ Lees hier waarom ‘Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos’ zo leuk is voor kleine kinderen.
Lees hier de blog van Karijn.3 - februari - Jeroen van der Boom
Onze theaterblogger Esmeralda Petrus, bezocht voor ons de voorstelling van Jeroen van der Boom.Jeroen van der Boom“Dus dit is Jeroen van der Boom. Een leuke, veelzijdige vent. Hij kan presenteren, liedjes schrijven, zingen en weet hoe je sfeer moet neerzetten. ... Laat je zakken in de theaterstoelen van Orpheus en luister eens een keer echt naar Jeroen”
Lees hier de blog van Esmaralda.31 januari - Musicals in Concert
Onze theaterblogger Charlene Berkhout bezocht de voorstelling Musicals in Concert Het Groot Niet Te Vermijden - Shave, rattle and roll“Zodra Simone Kleinsma het podium opstapt, is wat mij betreft de show al geslaagd.”
Lees hier de blog van Charlene.28 januari - Het Groot Niet Te Vermijden - Shave, rattle and roll
Monique, bezocht voor ons de voorstelling Het Groot Niet Te Vermijden - Shave, rattle and roll.Het Groot Niet Te Vermijden - Shave, rattle and roll''Twijfel je om te gaan naar de voorstelling Shave, rattle and roll door ‘Het groot niet te vermijden’? Dan zeker gaan! Ik heb me geen moment verveeld of gedacht ‘wat duurt het lang’. Het is eigenlijk, muziek, cabaret en satire in één. Echt een Aanrader!''
Lees hier de blog van Monique.28 januari - Isabelle Beérnaert - Remake Ne Me Quitte Pas
Nanette, bezocht voor ons de voorstelling Isabelle Beérnaert - Remake Ne Me Quitte Pas. Isabelle Beérnaert - Remake Ne Me Quitte Pas''Alles past, alles klopt. Zonder woorden is elke emotie voelbaar in de bewegingen, de muziek, de expressie van de dansers. Het publiek intens geboeid. Tijdens een rustig stuk in de voorstelling kon je letterlijk een speld horen vallen. Muisstil, bijna ademloos.''
Lees hier de blog van Nanette.27 januari - Snorro 8+
Marleen, bezocht voor ons de voorstelling Snorro 8+. Marleen is een echte kenner van het Ro Theater ze heeft tot nu toe alle voorstellingen van hun al gezien, alles behalve Snorro. 
Snorro 8+''Grappen speciaal voor de kinderen, en dan hoor je een groep kinderstemmen lachen, maar ook wat platte humor dat je vooral de vaders hard hoort lachen. Wat mij betreft, een zeer geslaagde musical. Wederom.''
Lees hier de blog van Marleen 25 januari - Opvliegers 2 - In de Sneeuw
Monique, bezocht voor ons de voorstelling Opvliegers 2 - In de Sneeuw. Ik heb genoten van een heerlijke avond, vol met humor en herkenbaarheid met daarnaast geweldig acteerwerk van de vier dames. Opvliegers 2 - In de Sneeuw''Een geweldige show, met herkenbare humor en opvallend goed toneelspel.''
Lees hier de blog van Monique 


22 januari - Ciske de Rat
Marije, blogger voor KidsEropUit bezocht samen met haar oudste dochter voor ons de familiemusical Ciske de Rat in het De La Mar TheaterCiske de Rat''Bijna iedereen zal de film Ciske de Rat kennen en het nummer ‘Ik voel mij zo verdomd alleen’ mee kunnen zingen. Het verhaal van Ciske de Rat behoort tot de Nederlandse klassiekers en blijft door de verschillende thema’s tijdloos en ontroerend.''
Lees hier de blog van Marije 


19 januari - Joris Linssen & Caramba
Esmeralda bezocht de voorstelling Serenade van Joris Linssen & Caramba.Joris Linssen & Caramba''Ik ben in vervoering van zijn verhalen en de manier waarop hij het vertelt. Wat kan die man mooi vertellen. De passie waarmee de show gemaakt wordt, het plezier dat ze met elkaar hebben, het spat van het podium af.''
Lees hier de blog van Esmeralda


23 december - Wien bleibt Wien
Charlene, journalist bij Woordelijk.nl, bezocht Wien bleibt Wien van het Habsburgs Straussorkest.Wien bleibt Wien''Zodra de eerst noten gespeeld worden kijken we elkaar verbaasd aan over de vrolijkheid die de muziek zowel in de zaal als op het podium teweeg brengt. Mensen wiegen (beheerst) hun hoofden en tikken (voorzichtig) met hun handen mee op de maat van de muziek.''

Lees hier de blog van Charlene


23 december - Notenkraker on Ice
Marleen Kramer bezocht het betoverende kerstballet: Notenkraker on IceNotenkraker on Ice''Ik heb met open mond zitten kijken. Wat is dit knap, wat een kunst. De één na de andere onmogelijke sprong werd uitgevoerd. Alles zat er in, humor, romantiek, het was ontroerend.''
Lees hier de blog van Marleen


22 december - Tineke Schouten
Esmeralda bezocht de voorstelling T-Splitsing van Tineke Schouten.Tineke Schouten© Roy Beusker
''Van het begin tot het einde weet ze ons te boeien, de zaal aan het lachen te houden en de typetjes mooi in elkaar over te laten lopen. Haar grappen zitten vol met woordgrapjes, maar ze weet dat natuurlijk en leuk te houden.''
Lees hier de blog van Esmeralda


20 december - Remco Veldhuis
Marleen Kramer bezocht de voorstelling Lang verhaal kort van Remco Veldhuis.
A Chorus Line
''Langdradig? Alles behalve! De voorstelling bevat persoonlijke verhalen, humor, en dingen die ik, die opgevoed is met de bijbel, nog niet wist.''
Lees hier de blog van Marleen


10 december - A Chorus Line
Robin bezocht de voorstelling A Chorus Line.
A Chorus Line
''A Chorus Line heeft niet veel nodig. Het stuk bewijst zich bij een goede uitvoering.’
Lees hier de blog van Robin


17 november - Maria Juncal & The Company
Esmeralda bezocht de voorstelling Flamenco Fantasy van Maria Juncal & The Company.
Op een mooie pinksterdag
‘Maria en haar twee dansers beginnen te dansen. Expressief, maar qua lichaamstaal ingetogen. Een solo dans van één van de dansers laat zijn verhaal zien. Zelf ben ik vooral onder de indruk van zijn voetenwerk.’
Lees hier de blog van Esmeralda


17 november - Op een mooie Pinksterdag
Robin, blogger van Orpheus en auteur bij Theater Review, bezocht de voorstelling Op een mooie Pinksterdag!
Op een mooie pinksterdag
‘Geheel op eigenzinnige wijze, dit leidt er toe dat het trio in de meest aparte settingen nummers ten gehore brengt. Een goede vondst, waarin leuke sketches je naar de nummers leiden. Het is dus meer dan een liedjesprogramma, want de dames acteren naar hartenlust.’
Lees hier de blog van Robin


15 november - Silvesters Comedy Club
Wilco, blogger bij Theater Orpheus, bezocht de voorstelling Silvesters Comedy Club in Theater Orpheus.
Op een mooie pinksterdag
‘Of je nu dik, dun, lang of kort, breed, smal bent, op alle varianten kwamen de meest mooie geënsceneerde anekdotes met soms pittige, grove, ongenuanceerde, gelaten en opstandige grappen voorbij die de zaal aan het lachen bracht.’
Lees hier de blog van Wilco


12 november - Ashton Brothers
Pedro Waldenaar bezocht de voorstelling van de Ashton Brothers.
Op een mooie pinksterdag
© Ashton Brothers
‘Ik heb het niet zo gauw: deze voorstelling zou ik zo nog voor een tweede keer willen zien. Vanaf het begin hebben we geboeid gekeken en geluisterd.’
Lees hier de blog van Pedro


11 november - Jandino
Monique bezocht samen met haar zus de voorstelling Van je familie moet je het hebben van Jandino.
Jandino
‘Al met al een leuke voorstelling, waar je heerlijk kunt lachen. Maar waar je het meeste plezier ervaart als je Judeska op televisie ook geweldig vindt.’
Lees hier de blog van Monique


11 november - Big, Black & Beautiful
Gracia bezocht de spetterende voorstelling Big, Black & Beautiful
Op een mooie pinksterdag
‘Ik beleef een wervelende muzikale voorstelling van drie big black beautiful ladies met schitterende stemmen begeleid door een live band. Ik kan inderdaad niet op mijn stoel blijven zitten en sta regelmatig net als de rest van de zaal lekker te swingen op de muziek.’
Lees hier de blog van Gracia


11 november - Stomp!
Charlene, journalist bij Woordelijk.nl, bezocht de voorstelling van Stomp!.
Stomp!
‘Nooit geweten dat je met zoveel (bizarre, bijzondere, rare) voorwerpen muziek kan maken. Maar Stomp! bewijst dat overal ritme in zit!’
Lees hier de blog van Charlene3 november - Jihad
Nanette bezocht samen met haar dochter de voorstelling Jihad.

''Grappig, bijtend, wrang, rauw, intens en verbijsterend, een aanrader voor iedereen met een puber thuis. Ga deze voorstelling zien! Mooi, humoristisch, maar vooral noodzakelijk. ''
Lees hier de blog van Nanette22 oktober - Sprookjesmusical Pinokkio
Monique bezocht samen met haar dochter de musical Pinokkio.

''Het was echt een mooie voorstelling, waarbij je als ouder ook met plezier meekijkt. Het heeft (volwassen) humor en heeft een prachtig decor dat subtiel steeds weer gewisseld wordt. Daarnaast is er zowel zang als dans, wat het geheel tot een prachtige voorstelling maakt. Zowel Fejah als ik hebben enorm genoten!''
Lees hier de blog van Monique


 
19 oktober - PeuterPret - Nog lang niet moe
Daphne ging samen met haar kinderen naar de eerste voorstelling van PeuterPret in Orpheus: de voorstelling Nog lang niet moe.

''De kinderen worden uitgenodigd om mee te doen in het verhaal, door gekke geluiden te maken, gezichten te trekken en liedjes te zingen. Lotte Middendorp, die Lynn speelt, doet dit vol overgave. Ze neemt de kinderen mee in het verhaal.''
Lees hier de blog van Daphne


 
18 oktober - Silvesters Comedy Club
Marleen bezocht de eerste show van Silvesters Comedy Club in Theater Orpheus.

''De volgende ochtend word ik wakker met een glimlach. Spierpijn in m'n buik. Vermoeide kaken van het vele lachen. Ja, deze avond was geslaagd!''
Lees hier de blog van Marleen


 
16 oktober - The Sunshine Boys
Charlene, journalist bij Woordelijk.nl, bezocht de voorstelling van The Sunshine Boys.
© Leo van Velzen
''Tot mijn eigen verbazing ben ik van begin tot eind geboeid door het verhaal voor mij op de planken. En ja, ik heb zelfs keihard gelachen.''
Lees hier de blog van Charlene


 
15 oktober - Blue Technology
Esmeralda bezocht samen met een vriendin de voorstelling Blue Technology.

''Ik heb gelachen, was ontroerd, heb genoten en ben zeer onder de indruk van de dansers en de choreografie. Waarom is niet in woorden onder te brengen. Dus als je de kans en mogelijkheid hebt, ga het dan zelf bekijken en ervaren.''
Lees hier de blog van Esmeralda


 
9 oktober - Hair
Charlene, journalist bij Woordelijk.nl, bezocht samen met haar moeder de musical Hair.

''Overspoeld word ik door de golf aan energie die van het podium vloeit. De positieve energieke vibe wordt keihard de zaal ingeslingerd. Het publiek laat zich meenemen door de opzwepende dans en de muziek.''
Lees hier de blog van Charlene


 
12 oktober - Blik op Beethoven
Onze blogger Wilco bezocht samen met zijn vrouw het concert Blik op Beethoven van Het Gelders Orkest in theater Orpheus.

''Een symfonie opgebouwd uit vier blokken en bijbehorende tekens die elkaar afwisselen. Dat is wat mij is bijgebleven. Toch lukte het mij om daarnaast te blijven genieten van alles wat dit Gelders Orkest in zich heeft en bemerkte dat er zelfs enige momenten waren waarop ik mijn ogen even sloot en mij mee liet voeren in de wereld van muzikale en geniale uitspattingen van Beethoven.''
Lees hier de blog van Wilco


 

12 Oktober - Rent
Onze blogger Gracia Sullivan ging met haar partner naar de voorstelling Rent in het DeLaMar theater in Amsterdam. Orpheus-Blogger naar Rent‘Muzikaal is de voorstelling een krachtstukje. Er zit een uiterst professionele en lekker spelende band op toneel, en de zanger/acteurs zijn sterk tot heel sterk. Op mij maken vooral de hoofdrolspelers Rosa da Silva (Mimi) en Ruud van Overdijk (Roger) erg veel indruk. De hele cast is trouwens fantastisch en acteert, zingt en danst er lustig op los.’
Lees hier de blog van Gracia


9 Oktober - Het Fieperdepiepfestival
Daphne, blogger voor KidsEropUit bezocht samen met haar dochter Het Fieperdepiepfestival.Orpheus-Blogger naar Hans Klok‘Het Fieperdepiepfestival is een must see voor alle kinderen (en hun ouders) die van de boeken van Fiep Westendorp houden. Wie is er niet groot mee geworden? Ik in ieder geval wel. ’
Lees hier de blog van Daphne


29 september - Het Gelders Orkest
Nanette Booij stapte uit haar comfortzone en bezocht het eerste Klassieke concert van het Gelders Orkest dit seizoen – Jussen solo met Beethoven. ‘Een klassiek concert is zoveel afwisselender dan de gelikte shows van bekende popartiesten, echt!’
Lees hier de blog van Nanette
 


25 september - De Grote Vriendelijke Reus
Daphne, blogger voor KidsEropUit bezocht samen met haar dochter De GVR: De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl.

‘Tijdens de voorstelling worden er verschillende grapjes gemaakt, waarbij het stuk over de flitspoppers Namé laat schaterlachen.’
Lees hier de blog van Daphne