Naam: Charlene Berkhout
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Apeldoorn

Wat zijn je favoriete genres?
Musical en show.

Welke genres vind je niet leuk?

Moeilijk te zeggen, ik moet nog veel ontdekken zoals opera, dans/ballet en (klassieke) muziek. Heb me ooit wel eens dood geërgerd bij een voorstelling van een bekende cabaretier. Iedereen, waaronder vriendlief, liep paars aan van het lachen. En ik vond het gewoon niet grappig. Zo flauw!

Met wie bezoek jij graag de voorstellingen?
 
Met mijn moeder voor een ontspannen middagje/avondje samen. En met de kinderen om hen te laten betoveren door het theater en de verwondering op hun gezicht te zien.

Wat zijn je Social Media accounts?

Charlene Berkhout
Woordelijk
@C_harlie_B
@woordelijkNL

Schrijf je al langer blogs? Zo ja, hoe lang?
Bloggen doe ik sinds begin dit jaar, toen ik met Woordelijk mijn eerste zelfstandige stappen in het journalistieke landschap zette. Daarvoor had ik ruim een half jaar een wekelijkse column in de Stentor (Straatwijs) waarin ik een persoonlijk licht mocht schijnen op lokale zaken en het nieuws uit onze stad.

Wat vind je leuk aan bloggen?
Ik verwonder mij vaak over de wereld om mij heen. En zodra ik denk: Hé wat gek, mooi, slim, eng of bijzonder dan wil ik dat graag onder woorden brengen en delen met ‘de wereld’. Met een blog val je er niemand mee lastig. Maar als er toch meelezers zijn dan vind ik dat natuurlijk hartstikke leuk.

Wat vind je leuk aan het theater?
Theater voelt als ouderwetse luxe verwennerij. Je jas wordt aangenomen en een vriendelijke gastvrouw of heer wijst je de weg naar het zachte pluche. Eenmaal neergestreken hoef je alleen maar onderuit te zakken en te genieten. Heerlijk ontspannen en even in een andere wereld verkeren.

Waar let jij op bij het bezoeken van een voorstelling?
Het is mooi om te zien hoe de chemie van de cast op het podium overslaat naar het publiek in de zaal. Mensen om mij heen (inclusief ikzelf) genieten en leven intens mee met wat er op het podium gebeurt.

Zijn er nog genres of voorstellingen die je wil ontdekken?
Ik zie theater als een luxe uitstapje. Met een jong gezin liggen de prioriteiten helaas vaak elders dan bij theaterbezoek. Als ik dan voor een voorstelling kies, is het veelal iets waarvan ik vrijwel zeker weet dat ik het mooi vind. Experimenteren is te duur, zowel qua tijd als qua geld. Toneel, klassieke muziek, dans en ballet staan nog op mijn wensenlijstje.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?
Neem jezelf niet te serieus en probeer het ontdekken van en het verbazen over de wereld met de nodige humor te verwoorden.

Wil je nog iets met ons delen?
Door voor Schouwburg Orpheus als Theaterblogger aan de slag te gaan hoop ik ten eerste de lezer te amuseren met mijn verhalen en ten tweede te enthousiasmeren om zelf ook naar theater te gaan.

Mijn blogs lees je hier

15 - oktober - Drs. Down
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de voorstelling Drs. Down.Drs. Down“Drs. Down vertelt over de hardheid van de maatschappij en van mensen naar elkaar toe. Over vooroordelen en misschien zelfs over haat. Over wederzijdse acceptatie, vriendschap en liefde. Over liefde van een ouder voor zijn of haar kind. En over ontluikende liefde in de pubertijd. ... Beperkingen hebben we allemaal. Bij de een zie je het gelijk. Bij de ander zie je het pas als je hem beter leert kennen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niks kan bereiken. Je moet gewoon leven met je ogen open!” aldus Charlene. ”
Lees hier de blog van Charlene


20 - september - Charlene
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de voorstelling van Herman van Veen.Herman van Veen“Wat een kerel is die Van Veen. Wat een talent. Gewoonweg prachtig, geniaal en van tijd tot tijd serieus grappig. Ik heb ge-no-ten! Als huidige cabaretiers in Herman van Veen hun voorbeeld zien dan begrijp ik dat heel goed. Man, man, man wat is die vent actief op het podium. Niet te geloven dat hij al 72 is."
Lees hier de blog van Charlene


31 - maart - De Marathon
Theater-Blogger Charlene bezocht voor ons de musical De Marathon.De marathon“De stem van Jelka van Houten, begeleid door accordeon en gitaar, neemt bezit van het publiek. De woorden ‘Ach toch mijn lieve, wat heb je nou gedaan?’ snijden door de stilgevallen zaal. Ontroering overspoelt mij. En zo te horen ben ik niet de enige. Gekuch en gesnuif vullen de stiltes in het lied,”
Lees hier de blog van Charlene


Musicals in Concert

Stomp!

The Sunshine Boys
Hair