Gerlo Hesselink Quartet ft. Florieke de Geus - Generations 2023

Meant for you

Jazzfestival Generations > Gerlo Hesselink Quartet ft. Florieke de Geus - Generations 2023

CD Album “Meant for You” 

De nieuwe cd van het kwartet is een tribute voor de 5 jaar geleden overleden zoon Jan Hesselink geworden. Gast bijdragen zijn er van Han Hesselink (piano), Chris Muller (piano) en Florieke de Geus (zang). De meeste stukken hebben betrekking op Jan, zoals “Song For Jan” , geschreven door Chris en Florieke. Op de CD staan, naast eigen composities van Hesselink en Balthaus, stukken van Kenny Wheeler, Toots Thielemans en Pat Metheny. Het titelstuk “Meant for You” is gecomponeerd door Dick Oatts :“I wrote for anyone who might feel particularly vulnerable in that given moment. It was for people who have a hard time expressing their sorrow or grief. This tune was written to express an unabridged sadness with an open heart so it can heal or forgive“

Het Gerlo Hesselink kwartet speelt verfijnde, eigentijdse jazz met lyrische trekken. Met deze formatie is in mei 2013 de debuut CD 'Garden of Stones' uitgekomen , die in de pers en bij de presentaties goed is ontvangen:

“Een schitterende plaat, Een plaat waar goede smaak heersend is” (Ton Ouwehand, 12-5-2013, https://www.overuit.nl/jazzfestival)

In 2013-2014 volgde hierop een aantal optredens. Na een periode van rust is het kwartet vanaf september 2019 weer aan het optreden en met nieuwe composities naar een nieuw album aan het groeien.

Dit album Meant For You is uiteindelijk opgenomen in juli 2022 en gereleased in september. Het is enthousiast ontvangen, en werd gepresenteerd in Rha en in de Tor in Enschede:

Meant for You is een prachtige cd vol prachtige composities in prachtige uitvoeringen. Intens, indrukwekkend, oprecht, ontroerend en soms zelf humoristisch” ( Willem Habers, 11-10-2022, https://www.jazzpodiumdetor.nl/meant-for-you-kippenvel/)