Boban Benjamin Braspenning

Winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival 2021

Boban Benjamin Braspenning won in 2021 het Groninger Studenten Cabaret Festival. Niet gek, want hij werd bekend van zijn liedjes over studieschuld. Tijdens het SCHATER cabaretfestival zal hij je verrassen met een muzikale cabaretact waar elke generatieZ-genoot zich in zal herkennen!

Over Boban

Boban Benjamin Braspenning (6 oktober 1994) is geboren met een artiestennaam – hij móest dus wel het podium op. Daar heeft hij zich lang tegen verzet. Zo gaat hij naar de Universiteit Utrecht, haalt hij maar liefst drie diploma’s en loopt hij stage bij zowel Follow the Money als het Financiële Dagblad. Dat alles om maar geen cabaretier te hoeven worden.

Maar zodra Boban virale studentenliedjes over studieschuld begint te schrijven, gaat het van kwaad tot erger. Hij krijgt de smaak te pakken, maakt een kinderboek over banken en mag dit – tot overmaat van ramp – óók nog eens voordragen in een uitverkocht Carré! Daarmee is het einde zoek. In 2021 wint hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en is hij binnen no-time aangesloten bij Bos Theaterproducties. Als uit de kast gekomen kunstenaar werkt hij aan zijn eerste avondvullende voorstelling. Boompje Beestje.

Quotes 

“Deze ethische econoom houdt met zijn intelligente liedjes het publiek een scherpe spiegel voor. De liedjes hebben stuk voor stuk oorwormpotentie.” – Juryrapport Groninger Studenten Cabaret Festival 2021 

“De door hem zelf op gitaar en piano begeleide liedjes zijn ijzersterk en de grapdichtheid is hoog. Bovendien gáát het ergens over. Braspenning toont zich een veelzijdige cabaretier met een groot gevoel voor taal. Subtiel weeft hij in zijn programma commentaar op de misstanden op de woningmarkt, maar hij blijft altijd licht. Braspenning is geen drammer, hij wil vermaken. En dat doet hij.” – Theaterkrant 2021