Digitale Brochure

Seizoen 2022-2023

Programma > Digitale Brochure seizoen 2022-2023

De verkoop van het nieuwe theaterseizoen is begonnen! Bekijk het nieuwe programma vanaf september 2022 in één handig overzicht hieronder. Tip: gebruik de 'Zet op wenslijstje' knop om alle voorstellingen die je graag wilt bezoeken op je wenslijstje te zetten en deze snel te bestellen.

Wil je het hele programma zien? Klik dan hier!

Graag tot snel in Orpheus!

 • Jazzfestival Generations

  za 17 sep 2022
  De vierde editie!

  Jazzfestival Generations laat Orpheus swingen op 17 september 2022

  De vierde editie van Generations gaat plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022. Op vijf podia in Orpheus geniet publiek van de beste live muziek, pure jazz, maar ook uitstapjes naar funk, soul en pop!

  Alle generaties zijn vertegenwoordigd in zowel publiek als op de vijf podia. Van gevestigde jazzhelden tot aanstormend talent, nationaal én internationaal.

  Deze vierde editie wordt éxtra feestelijk en éxtra zomers met veel Spaanse, Braziliaanse en Portugese klanken. Dat wil je niet missen!

  VIP Arrangement

  Voor ondernemers is Generations de uitgelezen kans om relaties uit te nodigen voor een VIP arrangement. Bekijk de details hier:

  VIP Arrangement

 • Juf Roos

  Gaat op avontuur
  2+
  zo 18 sep 2022

  Wegens het overweldigende succes van de eerste theatershow met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos nu ook naar Apeldoorn met een nieuwe theatershow. In dit oer-Hollandse programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen zij veel bekende kinderliedjes. De kinderen zingen en doen volop mee met de voorstelling. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 120 miljoen views op YouTube; een ongekend succes in Nederland.

  Juf Roos en Gijs maken zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan….. gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Zou het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen? Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs. 

  Laat je kind een mooie tekening maken voor Juf Roos. Neem die mee stop hem voorafgaand aan de voorstelling in de mand. De tekening gaan we gebruiken in de voorstelling!

  Wees er snel bij want vorige seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht.

 • Girls & Boys

  Een aangrijpende One Woman Show door Hadewych Minis
  Toneelgroep Oostpool
  wo 21 sep 2022

  Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

   

  Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

  Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ‘Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.’

  Hadewych Minis

  De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

  Girls & Boys geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival

  Onder leiding van juryvoorzitter Hadassah de Boer selecteerde de Nederlandse Toneeljury de 12 meest indrukwekkende theaterproducties van het moment. Ook Girls & Boys is door de jury geselecteerd.

  De Nederlandse Toneeljury: “De selectie is een ode aan de makers en het publiek die samen het theater maken. Laat de inhoud en de theatrale rijkdom van deze selectie het publiek verleiden om zich onder te dompelen in een theateravond vol schoonheid, troost, ontregeling, vermaak en verwondering.”

  Uit het juryrapport:

  In regie van Daria Bukvić neemt Hadewych Minis de toeschouwer mee in een ijzingwekkend verhaal dat begint als een luchtige boy meets girl-story, maar eindigt als gitzwart drama. Bukvić wisselt verstilde momenten af met energieke bewegingssequenties die lucht en ruimte scheppen, en waarin het drama kan resoneren. Met haar open en eerlijke spel toont Minis hoe een personage de grootst mogelijke pijn te verwerken krijgt en probeert nieuwe houvast te vinden. De voorstelling laat je naar adem happend achter. 

 • A night at... The Musicals

  Dinnershow in Orpheus
  do 22 sep 2022

  Een avondje écht helemaal anders uit, waarbij jij in de schijnwerpers staat! Tijdens A Night at… The Musical neem je plaats op een plek waar je als bezoeker normaal niet komt, Orpheus’ grootste podium!

  Muzikale gastheer Jasper Taconis neemt je, samen met Mariska van Kolck & Renée van Wegberg, in intieme setting mee met prachtige musicalhits. Deze avond komen er veel bekende songs uit verschillende musicals aan bod. Laat jezelf verwennen met liedjes uit o.a. Beauty and the Beast, Mamma Mia, Liesbeth List, Les Miserables, Chicago en Ciske de Rat. Geniet van muziek, entertainment en een verrukkelijk diner - met passie bereidt door onze eigen O55 keukenbrigade – waarbij je tussen de gangen door wordt getrakteerd op de grootste musical hits. Waan je in de musicalwereld en durf je daar ook naar te kleden!

  A night at... The Musicals is een 3-gangen dinnershow, inclusief drankjes*, met keuze uit vlees, vis of vega. 

  *Keuze uit bier, huiswijn of frisdrank (Hollands assortiment)

 • Maartje en Kine

  Hoge Noot
  vr 23 sep 2022
  Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jackson. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

  In Hoge Noot vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. 

  Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. Je kunt ze kennen van de NTR-documentaire Maartje & Kine Buigen Niet - over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd, de Miniconcerten voor Alleenstaanden, hun optredens bij Khalid & Sophie, Opium op Oerol, Podium Witteman, Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. 

  Hoge Noot zou in maart 2020 in première gaan maar werd (misschien wel) de meest uitgestelde première ooit. De tournee is nu in zijn geheel verplaatst naar seizoen 22/23. Waarom? Omdat ze er zo trots op zijn - deze show verdient simpelweg alsnog volle zalen.

 • Simone Kleinsma

  Verder
  vr 23 sep 2022
  -
  za 24 sep 2022

  Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2022 terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER.

  Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws.

  Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

 • Loes Luca

  Uit het hoofd
  wo 28 sep 2022

  Uit Het Hoofd is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen.

  Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra. 

  In Uit Het Hoofd kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is, wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen.

  Uit Het Hoofd is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken.

 • Also sprach Zarathustra en liederen van Richard Strauss

  Phion
  vr 30 sep 2022

  Christianne Stotijn schittert in Strauss’ liederen met orkest, Kahchun Wong dirigeert Also Sprach Zarathustra.

   

   

  Christianne Stotijn zingt Richard Strauss

  Richard Strauss en Christianne Stotijn: een perfecte combinatie. Haar heldere mezzosopraanstem past prachtig bij de twintigste-eeuwse romantiek van Strauss. Die komt vooral tot zijn recht in zijn liederen: niet de grootsheid van de orkestwerken of de opera’s, maar de intensiteit van poëzie op de vierkante centimeter. Christianne Stotijn zong ze talloze malen tijdens recitals wereldwijd en maakte er een schitterende opname van waarover de pers schreef: ‘Haar expressie en aandacht voor de nuances in de tekst zijn absoluut eerste klas’. Ze zingt ze met Phion voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen, waarmee een grote wens van haar in vervulling gaat.

  Nietzsche vertaald door Strauss

  De uitdrukking ‘het boek was beter’ gaat hier niet op. Want waar Also sprach Zarathustra van Nietzsche over het ontwaken der mensheid lastig is om te lezen, is de muzikale vertaling van Strauss in zijn gelijknamige symfonische gedicht zo toegankelijk en beeldend dat elke luisteraar er meteen door gegrepen wordt. Voor dit meesterwerk staat Phion onder leiding van de Singaporese dirigent Kahchun Wong, chef-dirigent van de Nürnberger Symphoniker en vaste gastdirigent van het Philharmonisch Orkest van Japan. Als opening dirigeert hij Phion in de theatermuziek die de jonge Mozart schreef bij Thamos. Het toneelstuk is volledig vergeten, maar de sprankelende muziek van Mozart spreekt nog steeds tot de verbeelding.

 • Songs for the Road

  The 70's unplugged
  vr 30 sep 2022
  De mooiste popsongs uit de seventies over weggaan en thuiskomen, over dromen, illusies en desillusies….

  Hoeveel popartiesten hebben hier niet over gezongen? Het leven van het onderweg zijn is voor veel van hen altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor het maken prachtige, tijdloze popsongs.
  The 70’s Unplugged heeft de pareltjes weten te vinden en de band vertolkt de liedjes op z’n eigen ambachtelijke en doorleefde manier.

  Van Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en vele anderen.

  Een avond genieten voor de liefhebbers van pure popmuziek!

 • Roué Verveer

  Zo Goed als Nieuw
  za 1 okt 2022

  ★★★★★ Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Niet voor niets behoort Roué Verveer al jaren tot de grote jongens in cabaretland. Aankomend seizoen staat Roué met alweer zijn negende avondvullende cabaretshow in de Nederlandse theaters. Zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot!

  In Zo Goed Als Nieuw geeft Roué op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld. Een show die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen. Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis! 

 • Nathalie Baartman

  SNAK
  vr 7 okt 2022

  Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.

  Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

 • Night Fever

  The very best of the Bee Gees
  vr 7 okt 2022

  De ultieme live Bee Gees show komt naar de Nederlandse theaters en concertzalen voor een spectaculair eerbetoon aan de legendarische gebroeders Gibb. In hun 50-jarige muziekcarrière groeien de Bee Gees uit tot iconen van de popmuziek en tot een van de meest succesvolle bands in de geschiedenis. Geïnspireerd door het ‘One Night Only’ reünieconcert van de broers Barry, Robin en Maurice in de jaren ‘90 in Las Vegas, toert het muzikale gezelschap Night Fever – the very best of the Bee Gees door Europa. De 7-mans formatie uit Duitsland reproduceert het geluid van het origineel inclusief de unieke falsetto’s die de broers wereldberoemd maakten, in een bijna 2,5 uur durend concert. Alleen in ons land verkocht de band al meer dan 90.000 tickets! 

  You should be dancing, yeah!

  Wie aan de Bee Gees denkt, denkt aan dansen. Barry, Robin en Maurice waren de helden van de disco met hun witte jumpsuits, kettingen en dansmoves. De discoklassiekers ‘More than a woman’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ van het trio komen zeker voorbij tijdens deze avond. Maar ook de oude sound waar de Bee Gees wereldwijd bekend mee werden met songs als ‘Massachusetts,’ ‘Spicks and specks,’ ‘Words’ en ‘To love somebody’ worden tot in perfectie live gespeeld. De show staat als een huis en is een must see voor iedere Bee Gees liefhebber.

 • PøPQWZZ

  Onderdeel van 'Middagje Uit'
  zo 9 okt 2022

  Een alternatieve pubquiz vol verrassingen. Er wordt aanspraak gedaan op kennis van muziek, inzicht, gehoor en snelheid. Huub van den Dungen en Freek Steenman presenteren deze middag vol humor.

  De toegang is gratis, maar vooraf reserveren is verstandig, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 • Controle

  Maas Theater & Dans & 155
  12+
  wo 12 okt 2022

  Verrotte knieën, lege zakken, vage vrienden, ouder worden, dwingende algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het van ons afglijden?

  De mannen van 155 (eenvijfvijf), een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven?

  Waar ze bij hun voorstelling MOTORS nog een motor voor de deur hadden staan waarmee zij weg konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem, dealen ze bij CONTROLE op een bewegende vloer met het gevoel niet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden?

  De voorstelling CONTROLE brengt een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.

 • Dutch Classical Talent

  Dianto Reed Quintet
  do 13 okt 2022
  Wie wordt de opvolger van Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen van laureaten te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers zijn ook beoordeeld op onderscheidende en prikkelende programma’s, visie en een beetje lef.

  Identidades

  Het Dianto Reed Quintet laat Hertz zinderen van Spaans temperament. De vijf rietblazers, afkomstig uit alle uithoeken van Spanje, geven een rijke bloemlezing van het beste dat Spanje heeft voortgebracht. Ze doorkruisen de geschiedenis van de renaissance tot de twintigste eeuw, halen hun muziek uit kerken en kroegen en zetten elke regio in het zonnetje. Bijna onnodig om te vermelden dat ze alles uit hun hoofd spelen. Eerder wonnen ze al het Amsterdamse Grachtenfestival. Uit het juryrapport: ‘Vijf dynamische musici met gevoel voor esthetiek en oog voor detail. Over alles is nagedacht, niks wordt aan het toeval overgelaten.’

 • Hänsel und Gretel

  Nederlandse Reisopera
  vr 14 okt 2022

  Sprookjesopera in drie akten (1893)

  Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar! We volgen Hänsel en Gretel op hun magische reisavontuur, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!

  Hänsel und Gretel is een humoristische en optimistische voorstelling, met o.a. een spectaculaire vliegreis van Hänsel en Gretel met een troep zwanen, een magisch kussengevecht en de spannende strijd tegen de Knusperhexe, die een grote groep kinderen in een verlaten kermiscarrousel gevangen houdt. Lukt het Hänsel und Gretel om ze te bevrijden?

  Het fantasierijke decor bevat adembenemende 3D-projecties en de weelderige, romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck  zit vol dansritmes en is daardoor heel toegankelijk.

  De opera wordt gezongen in het Duits en is met de Nederlandse boventiteling goed te volgen voor kinderen vanaf 10 jaar

   

 • Hermine Deurloo & Mike Boddé

  Jazz uit de Lage Landen
  vr 14 okt 2022

  Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met pianist Mike Boddé, met wie zij regelmatig te zien is bij Podium Witteman. Zij delen een muzikale voorkeur voor lyrische melodieën en improvisatie.

  Dit seizoen spelen zij het programma Jazz uit de Lage Landen, met muziek van onder anderen Rogier van Otterloo en Jacques Brel, aangevuld met grappige of wetenswaardige anekdoten.

  Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels speelt zij met artiesten uiteenlopend van Steve Gadd en Rembrandt Frerichs, tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in de reclame van een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

  Mike Boddé is bekend van tv en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Daarna studeerde hij, terug in Nederland, Chinees en ging naar het conservatorium. Hij trad op met onder meer het Metropole Orkest, is componist van reclamemuziek en kinderliedjes, en vanaf 2015 is hij vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd.

 • Paulien Cornelisse

  Aanstalten
  za 15 okt 2022

  ‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

  Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 

  'Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. 

  NB Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten.
 • Silvesters Comedy Club

  Comedy Night in Orpheus!
  di 18 okt 2022
  -
  di 16 mei 2023

  Dé Comedy Club van Apeldoorn!

  Iedere derde dinsdag van de maand wordt de knusse Altioszaal omgebouwd tot een waarachtig comedy café, met zelfs een bar in de zaal.

  Tijdens de eerste editie van het seizoen op dinsdag 18 oktober organiseren we Silvesters Comedy Club in de gezellige setting van ons restaurant O55.

  Geniet aan je tafeltje, met een drankje, van standup comedy zoals het is bedoeld: In een echte clubsetting. De comedians, worden met de nodige grappen aangekondigd door MC's Silvester Zwaneveld of Jeroen Leenders.

  Op Silvesters Comedy Club zie je professionele comedians afgewisseld met aanstormend talent de microfoon pakken.

 • Superslow

  Peuterpret
  2,5+
  wo 19 okt 2022
  Een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfort zone breken. Hetgeen waar peuters het allerbeste in zijn en iets dat ouders soms lastig vinden. Met goede bedoelingen, heel veel liefde en uit bescherming willen ouders hun kinderen behoeden voor het onbekende. Maak je maar geen zorgen, kinderen zijn vaak prima in staat zijn om dat zelf te ondervinden. Ga mee op reis door het hoofd van een peuter tijdens deze fysieke, muzikale voorstelling met theatrale hiphop en weinig woorden.

  Leve de prikkels en het onbekende! Geen dans, geen theater, geen muziek. SUPERSLOW zit overal tussenin. Een voorstelling waaruit blijkt dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht.

   Dus stel jezelf open, verwacht niks en ontvang alles. Een ode aan het avontuur.

Bekijk ook deze overzichten

Kleinezaalprogramma Seizoen '22-'23

Digitale brochure

Jeugdtheater

Programma-overzicht Jeugd- en familietheater
Word Vriend van Orpheus
Boek als eerste en extra voordeel, vanaf € 35 per jaar

Word Vriend