Programma-overzicht

Seizoen 2021-2022

Programma > Programma-overzicht

Bekijk alle nieuwe voorstellingen uit het huidige theaterseizoen in één handig overzicht hieronder. Tip: gebruik de 'Zet op wenslijstje' knop om alle voorstellingen die je graag wilt bezoeken op je wenslijstje te zetten en deze snel te bestellen.

Wil je het hele programma zien? Klik dan hier!

De kaartverkoop van de tweede helft van het seizoen (januari t/m juni 2022) start woensdag 17 november om 10 uur. Vrienden van Orpheus kunnen al een week eerder boeken, op woensdag 10 november.

Graag tot snel in Orpheus!

 • Nijntje de Musical

  Naar de verhalen van Dick Bruna
  2+
  di 4 jan 2022
  -
  wo 2 mrt 2022
  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.
 • Simone Kleinsma

  Verder
  wo 5 jan 2022
  -
  vr 7 jan 2022

  Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2021 terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER.

  Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws.

  Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

 • De Winter-Gruffalo

  Meneer Monster
  3+
  vr 7 jan 2022

  Deze winter is succesvoorstelling De Gruffalo te zien in een speciale sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap.

  De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Deze succesvoorstelling van Meneer Monster is een bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson & Axel Scheffler.

  Met sneeuwballen gevecht na afloop in de zaal

 • Johan Derksen presenteert

  The Sound of The Blues & Americana
  za 8 jan 2022
  Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. In ‘The Sound of The Blues & Americana’ wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen een Amerikaanse artiest naar Nederland: Malford Milligan uit Austin. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.

  Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Naast Milligan voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn internationale line-up:

  Sean Webster, de uit Engeland afkomstige zanger die in 2016 een ‘Dutch Blues Award’ kreeg als beste vocalist.
  Hilde Vos, americana-zangeres en finalist bij de ISSA awards 2020.
  AJ Plug, ontving in 2016 de ‘Dutch Blues Award’ voor beste blueszangeres.
  Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World.
  Jack Hustinx, oprichter en frontman van de Shiner Twins, volgens kenners de beste americana band van Nederland.
  Eric van Dijsseldonk, was onder andere gitarist bij Erwin Nyhoff, Laura Vane & The Vipertones en Lea Kliphuis.
  Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder Luther Allison.
  Roelof Klijn, was onder andere verantwoordelijk voor de baslijnen van Coup de Grace, The Strikes en zijn meest recente project Rootbag met meester-gitarist Richard van Bergen.
  Fokke de Jong, meer dan twintig jaar lang was hij drummer bij Normaal en later bij King of the World.
  Erwin Nyhoff, werd bekend als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons en scoorde hits met You still think, Cool it en Nights in white satin. 

  De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

 • Elke Vierveijzer

  Lucht
  Reprise
  zo 9 jan 2022

  Elke Vierveijzer is met ‘Lucht’ de winnaar van de ‘Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst’ voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid. 

  De VSCD-jury schreef over ‘Lucht’:
  “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. De fraaie, gevarieerde arrangementen en invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken Lucht helemaal af.”

 • Fuse Live

  Fuse
  do 13 jan 2022

  Fuse brak door als de huisband van televisieprogramma Podium Witteman en won de Edison Klassiek Publieksprijs voor album Studio 2.

  Dit Amsterdamse zestal wist al menig podia te veroveren met hun eclectische muziekmix. In Fuse Live gaat de groep 150 jaar muziekgeschiedenis te lijf, terwijl ze volop in de 21e eeuw staan. Zo klinken Miles Davis en Maurice Ravel naast Nils Frahm en Simeon ten Holt even mooi, opzwepend en actueel. Maar of de noten nu generaties oud zijn of ter plekke ontstaan, Fuse neemt je mee op een ontdekkingsreis waarvan je achteraf pas beseft dat je er behoefte aan had. ‘Fuse heeft dat geheimzinnige méér’, kopte NRC na de groep een jaar gevolgd te hebben. 

  Ontdek het zelf, in de fijnbesnaarde, muzikale wereld van Fuse.

 • Dutch Classical Talent

  Maat Saxophone Quartet
  vr 14 jan 2022
  De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneak-preview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er maar enkele te noemen.

  Wat is dans zonder beweging? Welke woorden kies je voor een lied zonder dichtregels en zangstem? Hoe druk je dat uit in composities voor een saxofoonkwartet? Het Maat Saxophone Quartet zette die vragen op de lessenaar en koos stukken uit die focussen op dans en zang. Niet letterlijk, het effect komt tot leven in de hoofden van de luisteraars. Als de muziek overwaait als een wolk van poëzie en dans, dan is de missie van het Maat Saxophone Quartet geslaagd. Een ‘op Maat’ gemaakt lichtplan zou zomaar kunnen resulteren in een licht hallucinatoire ervaring. De jury over het Maat Saxophone Quartet: ‘Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technische zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wil blijven luisteren.’

 • Sanne Wallis de Vries

  Kom.
  vr 14 jan 2022
  Kom.

  Kom.
  Kom een avond met Sanne beleven zoals je die niet eerder hebt beleefd. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten, neemt ze je op haar eigen unieke wijze mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Sanne gaat je voor door de diepste, donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek. Kom.
  Op.
  Dan.
  Kom.
  Kijken.
  Kom. Tot inkeer?
  Kom maar.

 • Dutch Eagles

  Gold
  za 15 jan 2022

  Vaste bezoekers weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. De vondsten die ze tijdens hun goldrush deden willen ze op deze avond met u delen. Ze combineren de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek.

  Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg uw ogen dicht en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet uw tanden erin en verzeker u ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold.

 • Superjuffie

  De Toren van Geluid
  5+
  zo 16 jan 2022
  Na de Pluim van de Kinderjury en een eigen bioscoopfilm komt Superjuffie naar de theaters gevlogen!

  Dit is juf Josje.
  Een heel gewone juf.
  Maar kunnen jullie een geheim bewaren?
  Nee? Stop dan met lezen!
  Ja? Luister dan goed!
  Josje is namelijk een heel bijzondere juf.
  Ze is Superjuffie!

  Als er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht.  Zo redt ze alle dieren net op tijd! Al snel ontdekken haar leerlingen en Hakim, de conciërge, haar bijzondere gave. Gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen.  Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin….Komt Superjuffies hulp op tijd?

  De Superjuffie-boeken van Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap, zijn al lange tijd een groot succes en zijn met vele prijzen bekroond. De makers van De Toren van Geluid zijn Superblij om met Superjuffie een nieuw avontuur aan te gaan. Ze kunnen niet wachten om het verhaal over de lieve en stoere Juf Josje naar de theaters te brengen!

 • Silvesters Comedy Club

  Comedy Night in Orpheus!
  di 18 jan 2022
  -
  di 14 jun 2022

  - Exclusief pauzedrankje -

  Een comedy café in Theater Orpheus
  Onder artistieke leiding van een onze eigen eigen MC's Silvester Zwaneveld of Jeroen Leenders geniet je vanavond van Silvesters Comedy Club; professionele comedians afgewisseld met aanstormend talent.

  De Kleine zaal toveren we om tot comedy café en je kunt vanaf 20:00 uur een plekje in de zaal zoeken. Gezellig, er staat zelfs een bar in de zaal!

  Volg de laatste updates over de line up via de Facebookpagina van Silvesters Comedy Club!

 • De wondertuin

  Peuterpret
  1+
  wo 19 jan 2022
  Verwonder en ontdek mee in een tuin waarin alles groeit…

  In de wondertuin groeit en beweegt alles mee op het ritme van de natuur. Vogels vliegen over, een rups knabbelt aan een blaadje, een plantje steekt voor het eerst zijn hoofd voorzichtig boven de grond uit en verandert langzaam in een grote, geurende bloem. Maar wanneer de tuinvrouw op een warme dag de tuin bewatert, gebeurt er iets wonderlijks. Wat eerst groot groeide, groeit nu reusachtig. Wat eerst zachtjes bewoog op de wind, lijkt nu te dansen in de rondte. Wat eerst een stille geurende bloem was, verandert opeens in een brullende zonnebloem...

  Een beeldende, muzikale voorstelling over de groei – en veranderkracht in de natuur.
  Beleef de magie van je eigen tuin !

 • Dolly Dots

  Sisters on tour
  do 20 jan 2022
  -
  za 22 jan 2022

  Er gaat geen dag voorbij in ons leven zonder dat iemand over de Dots begint om vervolgens hún herinneringen te delen. Daarna komt altijd de vraag: ’wanneer gaan jullie weer eens optreden?’

  Na de succesvolle reünie in 2007 en 2008 met uitverkochte Ahoyconcerten en een tour door alle concerthallen overleed Ria in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar, vonden we. Een voor allen, allen voor een. Maar in 2016 traden ze toch weer eens kort op bij de Toppers in de Arena en dat bleek hartverwarmend leuk.

  De Dolly Dots komen in seizoen 2020/2021 naar de Nederlandse theaters. Vele hits zullen voorbij komen maar deze keer willen ze ook het verhaal achter het succes vertellen. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze er mee om? Waar de Dolly Dots ook terecht kwamen en wat ze ook deden; het was altijd een krankzinnig circus waarin ze terechtkwamen.

  Als groep waren ze een bezienswaardigheid en samen groeiden ze op in een glazen kooi. Ze waren op henzelf aangewezen. Gelukkig hadden ze elkaar en we maakten er altijd wat van.

  Een intieme avond met ouder wordende voormalige tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar. De Dolly Dots

 • Meiden van LOS

  Lusten & Lasten
  vr 21 jan 2022

  Perfectie zonder zorgen, dát willen de Meiden wel…
  Stappen zonder kater? Een kind zonder de zorgen? Dat zien de Meiden van LOS wel zitten! Het perfecte leven! Maar kan dat wel? Natuurlijk willen ze, zoals vrijwel iedereen, wel de lusten maar niet de lasten. Helaas voor de meiden zijn deze onlosmakelijk aan elkaar verbonden: geen wilde stapavond zonder de kater, geen goede baan zonder de stress, geen kind zonder de zorgen, geen relatie zonder de ruzies… Ja, de meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze voorstelling. Want de Meiden van LOS zijn terug! En ze komen er achter dat het leven best lastig is.

  Hoe vind je balans in de zoektocht naar perfectie?
  You only live once, dus maak er het beste van. Maak het perfect! Immers: een dag geen perfectie is een dag die verloren is. Of toch niet? In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Centraal staan de strubbelingen van de moderne vrouw. Maar dan wel overgoten met een flinke saus Meiden van LOS: ze fantaseren er lustig op los en nemen geen blad voor de mond. Tevens staan in deze vijfde voorstelling van Meiden van LOS de welbekende wellusten weer centraal, zoals hun publiek gewend is.

  De Meiden van LOS
  De formatie LOS bestaat uit Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Femke Vernij. Ze vonden elkaar op de opleiding Muziektheater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Tijdens deze studie speelden de vier al regelmatig op de meest uiteenlopende gelegenheden. Hun allereerste optreden samen was in mei 2006. Daarna besloten ze verder te gaan als LOS Muziektheater. Lusten & Lasten is na Lijf On Stage, FCKD, Total LOS, en VAST hun vijfde voorstelling.

  De pers over de Meiden van LOS:

  • ..." Met VAST hebben ze mij overtuigd op dit moment wel een der beste muzikale cabaretgroepen te zijn die in ons land actief is. "...
  • ..."ze zijn intenser doorontwikkeld en daarbij steeds persoonlijker geworden. Je mag met gerust hart stellen dat dit echte kleinkunst IS van het hoogste niveau."... – Over de voorstelling VAST uit recensie Cultuurpodium.nl van Jacques Nachtegaal
 • Ton Kas

  Best of...
  Reprise
  za 22 jan 2022

  Ton Kas grapt voor de sterke maag 

  Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat! 

  Waarom Best of…? Wat denk je zelf? Om ‘t nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! 

  Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. 

  Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politie-agenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met! Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten - óók wel ‘ns leuk, voor de verandering! 

  En laat je vooral niet wijsmaken dat mijn kunstje meer voor mannen is: de vrouwen produceren doorgaans de meeste decibels in de zaal! 

  M’n hond zorgt trouwens weer voor de gevoelige snaar, want die snaar van mij lopen ze nog naar te zoeken... 

 • Man man man, de podcast

  Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren
  In het theater
  zo 23 jan 2022

  Man man man, de podcast gaat het theater in! Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren vervolgen hun eindeloze zoektocht naar mannelijkheid door te doen waar ze goed in zijn: een podcast maken. Maar dan met jou en de rest van de zaal! Niets staat vast en geen avond is hetzelfde. Wat er in het theater wordt verteld, moet daar ook blijven... Een interactieve voorstelling, vol bijzondere momenten en intieme verhalen!

  In hun podcast gaan Bas, Chris en Domien op zoek naar hun mannelijkheid. Aan de hand van goudeerlijke, maar herkenbare verhalen stellen ze zichzelf altijd de vraag: “Hoe mannelijk zijn we?”. In korte tijd is het trio door Nederland in het hart gesloten en won het een BNR Dutch Podcast Award, twee Online Radio Awards en een Marconi Online Award.

 • Dagen van Rijst

  Bodil de la Parra | Rudolphi Producties
  di 25 jan 2022
  Laat je meevoeren naar de flat waar Bodil opgroeit en moet laveren tussen haar jaren zeventig ouders, haar Indo Chinese grootouders en de bekrompen omgeving. Op soulvolle wijze wekt zij haar kleurrijke familie tot leven. In deze reis naar het verleden probeert zij antwoord te vinden op vragen uit het heden.
  Bodil groeide op in een nieuwbouwflat in de Amsterdamse wijk Osdorp. Een prettige minimaatschappij, waarbij ze als een kameleon laveert tussen haar vrijgevochten ouders, haar Indo - Chinese grootouders, en haar vrienden op de bekrompen buurtschool. Ze past zich overal aan en probeert koste wat kost normaal te zijn. Niet makkelijk als je voor je Indo- Chinese Oma moet zorgen terwijl je ouders met artistieke uitspattingen het ene na het andere feest geven. In de voorstelling blikt ze terug op haar jeugd en stuit ze op verloren gewaande Chinese tradities. Zitten die ook in haar? Ze ziet een lijn naar het heden en vraagt zich af wat er in de huidige tijd van haar wordt verwacht. Vol humor en tragiek wekt zij haar familiegeschiedenis tot leven.
 • The Mousetrap

  Met Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Frederik Brom e.a.
  di 25 jan 2022

  Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland! In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoed dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.. 

  Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!
   
  'BEWAAR HET GEHEIM VAN THE MOUSETRAP'
  The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!

 • The Sound of Music

  Beleef de meest geliefde musical aller tijden
  wo 26 jan 2022
  -
  zo 13 feb 2022

  Dit is een klassieker om naar uit te kijken: The Sound of Music! Beleef het hartverwarmende verhaal van Maria en de familie Von Trapp. Het romantische verhaal over de kracht van liefde in een angstige tijd. Een van de meest geliefde musicals aller tijden komt in januari en februari 2022 naar Orpheus!

  Positief verhaal in lastige tijd

  Het verlangen naar een mooie toekomst is sterker dan ooit. We snakken naar een positieve boodschap. Aan liefde en aan hoop op betere tijden. En dat is precies waar The Sound of Music over gaat. De rebelse, optimistische Maria neemt je mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp. Met haar ontwapenende directheid en speelse kijk op het leven, laat ze de harten van alle Von Trappjes smelten.

  Filmklassieker wordt theatertour

  De Nederlandstalige musical The Sound of Music is gebaseerd op de filmklassieker die een warm plekje heeft in ieders hart. Met de beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein en Richard Rodgers. Zoals de tijdloze meezingers Do-Re-Mi, Edelweiss en So Long. Verheug je op een heerlijk nostalgisch avontuur samen met je familie, vrienden of vriendinnen. Boek nu tickets!  

 • NJO Wintertournee 2022

  Nationaal Jeugdorkest
  wo 26 jan 2022

  Het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van de Britse dirigent John Wilson speelt tijdens de aankomende Wintertournee een bijzonder programma. Het vermaarde Storioni Trio vierde in het seizoen 2020-2021 zijn 25-jarig jubileum en dat vormde voor het NJO een mooie aanleiding om het drietal als solisten uit te nodigen. Helaas konden vanwege de coronamaatregelen de concerten van vorig jaar niet doorgaan, maar in januari 2022 brengen trio en orkest alsnog samen een vergeten compositie van de Hongaarse Emanuel Moór op het podium. Dit Tripelconcert is gecomponeerd in 1907 en opgedragen aan Alfred Cortot, Jacques Thibaut en Pablo Casals, die het ook vaak hebben gespeeld. Het stuk is hoogstwaarschijnlijk nooit eerder in Nederland uitgevoerd, maar het Storioni Trio heeft het op zich genomen om het nu op het podium te brengen en het NJO werkt hier uiteraard graag aan mee.

  Naast dit bijzondere werk voert het NJO de Tweede symfonie van Sergej Rachmaninov uit, die net als Moórs compositie in 1907 het levenslicht zag. Rachmaninov was na de vernietigende kritieken op zijn Eerste symfonie, die zelfs tot een depressie geleid zouden hebben, onzeker over zijn capaciteiten als componist van symfonieën. Deze onzekerheid hield ook aan na het succes van zijn Tweede pianoconcert, dat hem in 1904 de Glinka Prijs opleverde. Hij spendeerde maanden aan het herzien van de eerste versie van zijn tweede symfonie, maar uiteindelijk dirigeerde hij in 1908 dan toch zelf de première van het werk dat hem een klein jaar later opnieuw de Glinka Prijs én een stuk meer vertrouwen in zijn kwaliteiten als componist opleverde.

 • Ben van den Dungen Quartet

  Tribute to John Coltrane
  Nationaal Theaterweekend
  vr 28 jan 2022
  Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek.

  John Coltrane ook wel bekend als 'Trane' geldt als een van de meest invloedrijke tenor saxofonisten aller tijden. Trane werd bekent tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de 'million bestseller' Kind of Blue op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De LP's Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.

  In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.

 • The Stones vs The Beatles Battle

  Harry Sacksioni e.a.
  Nationaal Theaterweekend
  vr 28 jan 2022
  Het verhaal, de hits en de vete van de 2 grootste bands ooit!

  Je was in de jaren 60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Ondanks dat beide bands lange tijd een goede verstandhouding hadden, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen, waardoor het beste in hen naar boven kwam. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater: koopt u uw kaart voor het Stones, Beatles of het neutrale vak?

  De cast bestaat o.a. uit meestergitarist Harry Sacksioni, die al verschillende prachtige gitaarbewerkingen maakte van Beatles nummers in zijn theaterprogramma over George Harrison, While my Guitar Gently Weeps.

  Naast hem staan Manny Angeletti (Manny McCartney), internationaal Paul Mc Cartney’s bekendste vertolker en castlid van de West End productie Let it Be, Edward Reekers, Hubert Heeringa, Maarten Molema én Syb -Mick- van der Ploeg.

 • Stefano Keizers

  Hans Teeuwen
  Nationaal Theaterweekend
  za 29 jan 2022
  Zijn tweede theatervoorstelling Sorry Baby werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit Het Perfecte Plaatje. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.

  In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek.
  In de tweede zijn ziel, zijn eer.
  Nu is de rest aan de beurt.
  Hierna ben je van hem af.

 • Tobi Kooiman

  Best Of
  Nationaal Theaterweekend
  za 29 jan 2022
  Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

  ‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin hij solo gaat met zijn eerste voorstelling: ‘Best Of’.

  Tobi komt er aan, en snel ook. Mis dit grote talent niet!

 • De Stille Kletsmajoor (3+)

  In het land van de grote woordfabriek
  Nationaal Theaterweekend
  zo 30 jan 2022
  Een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, over de kracht van woorden met poppen, visuele poëzie en humor.

  Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Mensen
  zijn dus zuinig op hun woorden. Flo is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Zij is alle mooie woorden van de wereld. Maar deze zijn te kostbaar.
  Wat zeg je, als niet de juiste woorden hebt?

 • Magic Unlimited

  Jubileumshow
  Nationaal Theaterweekend
  zo 30 jan 2022
  In deze jubileum show vieren Oscar, Renzo en Mara Kazàn het 25 jarig bestaan van Magic Unlimited. Tijdens dit magische spektakel passeren alle top-acts van de afgelopen jaren de revue. Aangevuld met spectaculaire, nog nooit eerder vertoonde illusies, belooft het een spetterende voorstelling vol hoogtepunten te worden die de hele familie nog lang bijblijft.
 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  di 1 feb 2022

  Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling Om Alles! in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

  Na een sabbatical van een jaar kreeg hij van Corona nóg een jaar vrij, maar nu is Richard Groenendijk vol inspiratie terug in het theater met een gloednieuwe show. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

 • TITANIC de musical

  Tony Award winnaar voor Beste Musical en Beste Muziek
  di 1 feb 2022
  -
  do 3 feb 2022
  Gegarandeerd een onvergetelijke avond uit!

  Het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie.

  Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. 25 jaar na de première van Titanic op Broadway komt de musicalhit en winnaar van Tony Awards voor Beste Musical terug naar Nederland. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast in uw eigen theater. Reis mee en beleef een onvergetelijke avond uit! Mis het niet.

  10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.

  Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte.

  In deze grootse musicalproductie met live-orkest beleeft u de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder de awards voor beste musical en beste muziek) en een Drama Desk Award.

 • Meneer van Zanten

  Jubileumconcert
  vr 4 feb 2022
  De Nederlandstalige rock van deze vijf muzikanten staat altijd garant voor een feestje. Inmiddels gepokt en gemazeld, gespeeld met o.a. De Dijk, The Scene en Toontje Lager, weet Meneer van Zanten in no-time de harten van het publiek te stelen. Er wordt on stage, maar ook samen met het publiek, gezwoegd en gezweet, geschreeuwd en gefluisterd. Eigen nummers worden afgewisseld met opzwepende covers.

  20 jaar

  Ergens rond de eeuwwisseling jamden drummer Peter Stegeman en gitarist Rene van de Zande er een beetje op los tot het idee ontstond een bandje te vormen. Er was muziek, er waren teksten. Gitarist Guido Sturre en bassist Erwin Hummelman haakten aan, en in Jos Berenschot werd een gewillige zanger gevonden. Het 5-tal was compleet en maakte vanaf dat moment de regionale podia onveilig. In 2003 deed de band nationaal van zich horen met het debuutalbum Zomaar Ineens, met daarop de hitsingle Danielle. Meneer van Zanten schopte het in 2006 op basis van dit album zelfs tot Canada! In 2011 volgde het tweede album "Vallen en Opstaan", inmiddels met bassist Hans Stokkermans (voormalig The Shorts), maar verder ongewijzigd. Opnieuw volgden lovende recensies en speelde de band door het hele land op een diversiteit aan podia. Apeldoorn bleef daarbij uiteraard jaarlijks op de agenda staan met onder meer een avondvullende show in Schouwburg Orpheus. Sinds 2013 heeft Alwin Meenderink de bassistenrol overgenomen. In deze samenstelling werd een verzamelalbum uitgebracht "20 jaar later" met daarop het beste van de twee eerste albums en een scala aan nieuwe nummers. Corona heeft de agenda van de band ruim anderhalf jaar leeg gehouden, maar nu mogen ze weer, de jongens, de MANNEN, van Meneer van Zanten! Geef ze een daverend applaus en geef jezelf over aan Rock zoals Rock bedoeld is.

 • Giulio Cesare in Egitto

  Nationale Reisopera
  za 5 feb 2022
  Waar liefde heerst, is er geen wil tot macht.

  In deze spectaculaire barokopera van regisseur/dirigent George Petrou is hoofdpersoon Julius Caesar (Giulio Cesare) een avonturier uit de jaren ’20 van de vorige eeuw – compleet met fedorahoed. Hij is  - zoals zoveel archeologen in die tijd - op zoek naar een graftombe van een farao en stuit plotseling op de verschijning van Cleopatra. Is zij een geest, een mummie?

  George Petrou zegt over zijn concept: “It’s an adventure!”. Barokopera’s zijn altijd al spektakelstukken en in deze versie wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Decor en kostuums laten een mix zien van het oude Egypte en de Roaring Twenties.  In de cast zien we o.a. countertenor Nicholas Tamagna –  in 2018 was hij bij ons te zien in Siroe, re di Persia.  

  Petrou regisseert én dirigeert deze productie: een ongewone combinatie waar de Reisopera met barokexpert George Petrou bewust voor heeft gekozen.

 • De Reiziger

  BEER Muziektheater
  di 8 feb 2022
  75 jaar na de Tweede Wereldoorlog brengt BEER muziektheater de aangrijpende toneelvoorstelling De Reiziger, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz.

  Het aannemen van de antisemitische Neurenbergse rassenwetten en de gebeurtenissen tijdens de ‘Kristallnacht’ die in de nacht van 9 op 10 november 1938 door heel Duitsland raasde, brachten veel Joden ertoe het Duitsland van de nazi’s halsoverkop te verlaten. Ook het leven van de Joodse zakenman Otto Silbermann, gespeeld door René Groothof, komt op losse schroeven te staan. Hij raakt in korte tijd alles kwijt: zijn huis, klanten en het contact met zijn (niet-Joodse) vrouw, familie en vrienden. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan, maar hij kan geen kant op. Silbermann probeert onzichtbaar te blijven om zo aan zijn belagers te ontsnappen en neemt trein na trein. Hij verblijft op perrons en in restaurants waar hij een bonte stoet aan mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld, ontmoet. Vluchtelingen, nazi’s, goede en slechte mensen. Silbermann maakt ons deelgenoot van zijn verbazing, ongeloof en twijfel. Wie is de eens zo succesvolle Silbermann nog wanneer hem alles wordt afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten? De wurgende angst, paniekerige overwegingen en uitzichtloze situatie van Silbermann grijpen je bij de strot.  

  De aangrijpende voorstelling maakt voelbaar hoe het vijanddenken onder de ‘gewone mensen’ groeit en woekert vlak voor het uitbreken van de oorlog en wat dat voor een individu betekent. In de gesprekken die Silbermann voert en hoort, wordt de angstaanjagende werkelijkheid van het leven in die tijd op indrukwekkende wijze door BEER muziektheater weerspiegeld. Daarnaast maken de overeenkomsten met het huidige polariserende klimaat De Reiziger pijnlijk actueel. 

  Voor het eerst sinds zij elkaar 45 jaar geleden ontmoetten bij toneelgroep Caroussel, spelen René Groothof en Leny Breederveld weer samen in een nieuwe theatervoorstelling. Zij zijn verwant vanwege hun droogkomische speelstijl, mimisch talent en hun gevoel voor het absurde. Het zit in het DNA van deze twee acteurs om aan zowel het drama als de humor van hun rol uitdrukking te kunnen geven. Scriptschrijver Helmert Woudenberg heeft met de bewerking van De Nazi en de Kapper (2017) bewezen scenes te kunnen schrijven waarbij verwarring, humor en psychologische horror elkaar virtuoos afwisselen. 

 • LOO

  Wervelende dinervoorstelling
  Als paleismuren van zich laten horen…
  wo 9 feb 2022
  -
  do 17 feb 2022
  Als paleismuren van zich laten horen

  Wie kent haar niet: Loo, het bijna 400 jaar oude paleis van de Oranjes in hartje Apeldoorn. Maar hoe goed ken je deze diva met royale trekken echt?

  LOO is een wervelende muziektheatervoorstelling waarin Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet …..

  Zodra Loo een paleisdeur opent, maken Klamer en Alicia een theatrale duikvlucht in haar verleden, dat ook haar eigen hart niet ongemoeid laat. Heimwee naar vervlogen tijden, toen majesteiten haar bewoonden, musici in haar concertzaal optraden en ze haar kroonluchters liet stralen tijdens weldadige diners, maakt Loo openhartiger en loslippiger dan je van een koninklijk paleis zou verwachten. Blijft ze overeind?

  LOO is een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin je een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus is voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Lully, Mozart en Offenbach een majesteitelijk diner wordt geserveerd, ontspint zich een spannend spel tussen schijn en werkelijkheid. Daar stoffen Loo, Klamer en Alicia samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2021 nog een toekomst?

  LOO is de tweede eigen productie van Theater Orpheus. Deze producties zijn gebaseerd op regionale verhalen die een landelijke uitstraling hebben.

 • Chianti Ensemble

  In Concert
  wo 9 feb 2022

  Het internationale Chianti Ensemble bestaat uit vijf bevriende musici. Een greep uit de prijzen – Shin Sihan ontving in 2017 de Dutch Classical Talent Award en in 2020 de GrachtenfestivalPrijs, Nathalia Milstein was prijswinnaar bij de Dublin International Piano Competition en Alexander Warenberg won in 2016 het nationaal cello concours tijdens de Cello Biënnale en de Grachtenfestival Prijs 2021. 

  Deze jonge musici gaan twee hoogtepunten uit het Franse repertoire voor pianokwintet uitvoeren. Fauré met zijn fluwelen melodieën en Franck met een enorme robuuste orkaankracht. Maurice Ravel noemde het pianokwintet van zijn leermeester Franck niet voor niets ‘de koning onder de pianokwintetten’.

 • André Manuel

  SNEU
  do 10 feb 2022
  Een martelaar die pas in het paradijs merkt dat al zijn maagden tweedehands zijn. SNEU. Een VVD-er die nooit geleerd heeft hoe hij moet frauderen. SNEU. Een pornoactrice met smetvrees. SNEU. Eendagsvliegen met een vrij weekend. SNEU. De dieetcoach van Donald Trump. SNEU. Voor 100.000 dollar een giraffe neer mogen schieten en missen. SNEU. Een Duitse komediant. SNEU. SNEU is het zoveelste programma van André Manuel. Lachen, gieren en brullen over de rug van alle anderen. Dat is SNEU. Een ouderwets avondje topamusement. U kan natuurlijk ook thuis blijven. Maar dat is pas echt sneu.
 • Stamp, stop, sta, stil

  Peuterpret
  2+
  wo 16 feb 2022
  Ollie woont met haar ouders in een huisje aan de rand van het bos en vandaag gaat ze op ontdekkingsreis. Met haar regenlaarzen aan, een verrekijker om haar nek en een vangnet bij de hand gaat ze naar buiten. Daar ontdekt ze de kleine beestjes in het gras, de bloemen in het weiland en nog veel meer mooie dingen.

  Ze stampt door de plassen! Buiten ruikt het zo lekker! En alles maakt geluid. Al stampend dwaalt ze steeds verder het bos in. Maar in de schaduw van het bos is het best een beetje donker en hoe vindt ze eigenlijk de weg terug naar huis?

  In ‘Stamp, Stop, Sta, Stil’ gaan peuters, kleuters en hun ouders op ontdekkingsreis in de natuur. Aan de hand van hilarische, spannende scènes en mooie, vrolijke liedjes wordt onderzocht wat voor bijzonders er buiten allemaal te vinden is en hoe je de weg naar huis weer kunt vinden.

 • Theo Nijland

  Ontboezemingen van een blij mens
  wo 16 feb 2022

  Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

  Dus kom maar op en laat je gniffelend gek maken door zijn gloedvolle, nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel.

  Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

  Dus kom maar op en laat je gniffelend gek maken door zijn gloedvolle, nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel.

  Met zijn laatste programma En de rest is onzin won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

 • Toon!

  Metropole Orkest met Remko Vrijdag, Lissa Meyvis en Tommie Christiaan
  De mooiste liedjes van Toon Hermans
  wo 16 feb 2022

  Toon Hermans excelleerde in ‘van niets iets’ maken. Hij introduceerde de one-man-show in Nederland. Met zijn weergaloze timing en de charismatische manier waarop hij het positieve levensgevoel opriep, is hij nog altijd ongeëvenaard. 

  Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Hermans overleed. Met Michael Prins, Lissa Meyvis en Tommie Christiaan brengt het Metropole Orkest zijn mooiste en ontroerendste liedjes. Van 24 Rozen, tot Lente me en Als de liefde niet bestond: ze komen allemaal voorbij.

 • Het Huwelijk

  Huub Stapel
  do 17 feb 2022

  Huub Stapel speelde eerder de zeer succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en is weer solo te zien in de theaters. Deze keer met de wervelende one-man-show Het Huwelijk.

  Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk...

  Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

 • Igone de Jongh

  I
  vr 18 feb 2022
  Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Zij was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam.

  Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. Dit liet langer op zich wachten dan gepland, maar het afgelopen jaar koos Igone ervoor niet stil te zitten, maar te blijven dansen.

  Zo maakte ze, geïnspireerd door de omstandigheden twee ‘corona-voorstellingen’, een openbare repetitie in het najaar van 2020 en ‘Igone danst door’ in een speciale serie in Koninklijk Theater Carré. Ook verscheen haar autobiografie en kwam de documentaire ‘en als beloning zweef je’ uit.

  In haar eerste grote theatertournee danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. Soms alleen op het toneel, soms samen met een partner of partners, soms live begeleid door muziek. Igone: ‘het afgelopen jaar heeft meer dan ooit laten zien hoe we elkaar en menselijk contact nodig hebben, ik kijk er dan ook bijzonder naar uit u te ontmoeten.’

  De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een leven van ontbijten, lunchen en dineren met een enkel blaadje sla, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind.

  Igone gaat letterlijk en figuurlijk met haar publiek in gesprek. De danskunst toegankelijk maken, aanraakbaar, met allure en zonder een concessie te doen aan de hoogste kwaliteit.

 • Rowwen Hèze

  Het was een kwestie van geduld
  za 19 feb 2022

  Rowwen Hèze op z’n best; als ze de zaak moeten veroveren is de band in z’n element. De liedjes als wapens in de strijd, volksliederen. Een feest van troost, zo wil je ze zien in het theater. Zodra het startsein wordt gegeven gaat de vlag in de grond en doet Rowwen Hèze waar ze het beste in zijn; muziek maken voor de mensen. 

  Vanaf december 2021 zal Rowwen Hèze onderaan beginne in de Nederlandse en Belgische theaters. Het was een kwestie van geduld ….

 • Phoenix & Friends

  De leukste folklorevoorstelling van Nederland
  zo 20 feb 2022

  Dansensemble Phoenix uit Apeldoorn bestaat 51 jaar. Dit gaan we groots vieren. Phoenix heeft voor deze gelegenheid vier gastgroepen uitgenodigd. Ralda uit Raalte, FDA uit Amersfoort, Paloina uit Amsterdam en Kansemble uit Nijmegen. Ruim 70 dansers brengen een kleurrijke, wervelende internationale folkloreshow.  We nodigen iedereen van harte uit dit jubileum met ons te vieren en te komen genieten van de leukste foklorevoorstelling van Nederland. Tot ziens op 20 februari 2022. Volg de voorbereidingen op www.phoenixontour.nl.

 • Hij Gelooft In Mij

  De André Hazes musical
  Het eerlijke verhaal van de grote volksheld.
  di 22 feb 2022
  -
  zo 6 mrt 2022

  In 2021 is het 70 jaar geleden dat André Hazes werd geboren. En ter ere hiervan brengt Stage Entertainment de André Hazes musical ‘Hij Gelooft in Mij’ terug in de Nederlandse theaters. Na het grote succes in Amsterdam, is de voorstelling nu eindelijk ook in ons theater te zien!   

  Hij Gelooft in Mij vertelt het eerlijke levensverhaal van de grootse volkszanger van ons land. De musical is een oprecht, geestig, maar ook ontroerend muzikaal verhaal over de mens achter de volksheld. Zijn bekendste nummers illustreren de toppen van zijn succes en zijn persoonlijke dalen. Je hoort maar liefst 22 Hazes-hits, waaronder ‘Bloed, zweet en tranen’, ‘Een beetje verliefd’, ‘Droomland’, ‘De Vlieger’ en natuurlijk ‘Zij gelooft in mij’.’ Boek nu!

 • Soundos

  Comeback Kid
  di 22 feb 2022

  You love her or you hate her! Maar niemand kan om haar heen. ‘Soundos is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan’ schreef NRC. Dus daar is ze weer: Soundos El Ahmadi. Comedian. Actrice. Covergirl. Tafeldame. Roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van Wie is de mol en Expeditie Robinson. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Vallen en weer opstaan. Altijd. En ze gaat met twee middelvingers in de lucht door het leven.

  Na haar door het publiek en de pers hooggewaardeerde voorstelling Niets te verliezen komt Soundos terug naar het theater met Comeback Kid. En geef het maar gewoon toe: You love her!

 • Sven Figee

  Van Bach tot Blues
  di 22 feb 2022

  De langgekoesterde droom van Sven Figee, bekend van de band Sven Hammond, komt uit! Een soloprogramma op Hammond-orgel en piano met muziek van Bach, Vivaldi en Satie die moeiteloos overvloeit in werken van Thelonious Monk naar The Beatles , via Booker-T en Jimmy Smith naar eigen werk. Een avontuurlijke reis omlijst met boeiende verhalen uit een 25-jarige carrière in de muziek.

  “Al van jongs af aan heb ik zowel klassiek als populaire muziek gespeeld. Letterlijk van Bach tot blues, maar ook soul, funk en jazz. Het is altijd een droom geweest om mijn meest geliefde stukken samen te bundelen in een muzikale trip alleen achter de piano en het Hammond orgel.”

  Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn vele optredens bij De Wereld Draait Door en stond in 2018 en 2019 als solist voor het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw, het Residentie Orkset en met zijn band Sven Hammond op het hoofdpodium van onder meer Oerol en vele andere festivals door heel Europa.

 • Jan Beuving

  Restante
  wo 23 feb 2022
  ‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.

  Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. De pers was superlatief: ‘Knappe grappen en puntgave liedjes’ (de Volkskrant), ‘Origineel, grappig en ontroerend’ (NRC) en de Theaterkrant schreef: ‘een programma dat de perfectie benadert’. 

  Het volgende doel is blijvende indruk maken.

 • De Baron van Munchhausen

  Theater Sonnevanck & DIEHELEDING
  7+
  di 1 mrt 2022
  Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

  De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

  De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

 • Lebbis

  De Ziel
  do 3 mrt 2022
  Het derde deel uit de trilogie De Bovengrens.

  Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch.

  Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald.

  Ik snap wel waarom.

  Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

  Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

  Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

  Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel.

 • The Ruggeds

  State Shift
  vr 4 mrt 2022

  Adapt, improvise, overcome.
  Een avond over aanpassingsvermogen, met de solo ‘Turns’ en het duet ‘Waterbrothers’.
  Twee stukken over met de flow meegaan of tegen de stroom in zwemmen. 

  Adapt, improvise, overcome.
  Een avond over aanpassingsvermogen, met de solo ‘Turns’ en het duet ‘Waterbrothers’.
  Twee stukken over met de flow meegaan of tegen de stroom in zwemmen. 

  Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer. In het duet Waterbrothers dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen waarin de jongere broer soms de oudere voorbij stormt.

  In de solo Turns probeert Virgil ‘Skychief’ Dey zijn draai te vinden. Zijn bewegingsvermogen geeft hem de vrijheid om altijd een nieuwe weg in te slaan.

  The Ruggeds zijn al 15 jaar een collectief van breakers en zoeken in het theater de grenzen op van hun dansstijl.

 • Derek Otte

  De tijd is om
  za 5 mrt 2022
  "En de tijd is... om!" De woorden van een docent, bedoeld om een stotterende scholier af te kappen, vormen jaren later de titel van de eerste theatervoorstelling van diezelfde scholier: Derek Otte maakt zijn debuut in het theater met een avond vol spoken word, anekdotes en muziek. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol: de dichter en spoken word-artiest maakt als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien.

  Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars, die hun verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium deelt. Als stotterend jongetje was dat laatste iets waar Otte enkel van kon dromen; spreken vormde lange tijd een groot obstakel. Hij vond noodgedwongen zijn uitweg in het schrijven, aanvankelijk geïnspireerd door de tegeltjes van Toon Hermans in de hal bij zijn oma en opa thuis. Later kwam, via een cassettebandje waarop rapper 2Pac te horen was, hiphop in zijn leven. Beide invloeden zijn nog duidelijk merkbaar in het werk dat hij maakt: afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, via vlugge en vernuftige teksten op podium en korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram.

  Na een jarenlange reeks van korte optredens in Nederland, Vlaanderen, op televisie én een dagelijkse spoken word-column op radiozender FunX, werd Otte benoemd tot stadsdichter van Rotterdam voor 2017 en 2018. Zijn werk siert verschillende gevels in zijn thuisstad en komt voorbij op videoschermen door het hele land. Online en offline bereikt zijn poëzie een nogal altijd groeiende, overwegend jonge en voornamelijk grootstedelijke doelgroep.

 • Confetti

  Introdans
  6+
  zo 6 mrt 2022
  Kleurrijke voorstelling voor de hele familie (6+) van urban tot klassiek!
  Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijke palet aan dans: van urban tot klassiek. Het gezelschap viert een seizoen lang een gouden feest, want Introdans bestaat 50 jaar: deze voorstelling is een ‘must see’ voor iedereen vanaf 6 jaar. Twee klassieke choreografieën van Nederlands beroemdste choreograaf Hans van Manen, een spetterend ballet van Karole Armitage en nieuw werk van streetwise talent Ruben Chi laten je op het puntje van de stoel zitten.
 • Daniël Arends

  Thuis praat ik bijna nooit
  Show 1
  ma 7 mrt 2022
  -
  wo 9 mrt 2022

  "Lieve mensen, ik treed 2 keer per avond op. 
  Ik speel 2 verschillende stand up comedy-shows van ruim een uur. 

  De 1e show is getiteld: "Thuis praat ik bijna nooit" 
  en de 2e show is getiteld: "God is mijn rechter" 

  Je kan kiezen naar welke je gaat, maar je kan ook naar allebei. 
  Veel plezier. 

  Daniel"