Digitale Brochure

Seizoen 2021-2022

Programma > Digitale Brochure

Vanaf dit seizoen presenteren we de seizoensbrochure digitaal. Bekijk alle voorstellingen uit het nieuwe seizoen tot en met januari 2022 hieronder. Tip: gebruik de 'Zet op wenslijstje' knop om alle voorstellingen die je graag wilt bezoeken op je wenslijstje te zetten en deze snel te bestellen.

De kaartverkoop start zaterdag 21 augustus om 10 uur. Vrienden van Orpheus kunnen al eerder boeken.

Tickets voor alle voorstellingen na januari 2022 gaan dit najaar in verkoop. Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Graag tot snel in Orpheus!

 • Jazzfestival Generations

  za 18 sep 2021
  De derde editie!

  Jazzfestival Generations krijgt een derde editie in 2021!

  Generations 2021 gaat plaatsvinden op zaterdag 18 september! Uiteraard kijken we naar de op dat moment geldende coronamaatregelen en zorgen we ervoor dat het een veilig en vertrouwd festival wordt, maar we maken er vooral een geweldig jazzfeest van.

  Je kunt ook deze derde editie een gevarieerde line-up aan jazzartiesten op meerdere podia verwachten. Koop nu je tickets en geniet van een vol programma gevuld met jazz en wereldmuziek!

  Op de derde editie van jazzfestival Generations zijn zowel jonge talenten als gevestigde namen te zien bij Orpheus. Alle generaties zijn vertegenwoordigd in zowel artiesten als publiek. Met slechts 1 ticket kun je genieten van een hele dag vol jazzoptredens van verschillende jazzformaties, in verschillende stijlen, op meerdere podia binnen Orpheus.

  Generations is gegarandeerd een unieke ervaring!

  Timetable

  Klik op de timetable hieronder voor een vergroting.

  Eten en drinken

  Natuurlijk toveren we heel Orpheus om tot een feestelijk festivalterrein waar je niet alleen van de mooiste muziek kunt genieten, maar ook de inwendige mens komt aan zijn trekken.

  Café O55: Gerecht van de dag - tijdslot ter plekke reserveren
  Restaurant O55: Borrelplanken - reserveren niet nodig
  Buitenpodium: Barbecue - reserveren niet nodig

  Consumpties kunnen tijdens het festival alleen worden afgerekend met consumptiemunten. Deze kunnen op de dag zelf worden gekocht bij de muntverkoopbalie. Niet gebruikte munten kunnen na afloop weer worden ingewisseld.

 • Alex Ploeg

  EGO
  vr 24 sep 2021

  Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Oja en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma Klikbeet. Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen.

  Nu is hij terug met een nieuw theaterprogramma. Harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over het EGO in al zijn vormen. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen.  Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

 • NJO Verrassingsconcert

  Nationaal Jeugdorkest
  zo 26 sep 2021
  -
  zo 12 dec 2021
  Het NJO en Theater Orpheus verrassen je graag met bijzondere concerten op de zondagmiddag. Het NJO brengt met een steeds wisselende selectie van getalenteerde musici een reeks verrassende en verfrissende concerten. Wie er voor je komen spelen blijft tot het moment dat ze het podium betreden een verrassing, wat wel zeker is is dat het gaat om zeer getalenteerde jonge musici. Deze musici die zich voorbereiden op de beroepspraktijk worden door het NJO in de gelegenheid gesteld om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau in verschillende vormen van samenspel.

  NJO Verrassingsconcert: verfrissend en uniek!

  Voor ieder Verrassingsconcert maakt het NJO weer een opvallende selectie van de mooiste werken uit de klassieke muziek, van vroeger tot nu. Elk concert is daarom een verrassing en een beleving op zich. Het NJO Verrassingsconcert bevat altijd toegankelijk werk, en is daarom geschikt voor een breed publiek. Of je nu klassiekemuziekkenner- en fan bent, of juist (nog) niet, een NJO Verrassingsconcert is geschikt voor elke liefhebber van muziek, voor jong en oud. Geniet in de Kleine Zaal van Theater Orpheus van toptalenten die op deze manier ervaring opdoen op hoog niveau.

 • Gilian de Vries

  De 15e van Gilian
  zo 3 okt 2021

  Beethoven schreef er negen, Mahler kwam bijna tot tien. Gilian presenteert jawel, haar vijftiende! En dat betekent terugblikken, mijmeren, zingen en vooruitkijken.

  Met prachtige liederen van onder anderen Weill / Brecht en Brel, en een unieke keuze uit werk van grote en minder bekende tekstdichters. Waarom juist deze liederen? Dat heeft met de persoonlijke noten te maken die Gilian eraan geeft. Ook de liefde voor grote componisten als Ravel.

  Een luisterrijke lustrumvoorstelling met hedendaagse arrangementen van vaste pianist Rene van Gerwen. En uiteraard klassieke muziek.

 • Tutti

  Introdans
  zo 3 okt 2021
  Muzikaal gouden dansfeest met àlle dansers en de geweldige zangers van A Filetta en Assurd.
  Introdans presenteert met Tutti twee absolute publieksfavorieten als jubileumcadeau. Het gezelschap viert het 50-jarig bestaan, een gouden feest, met alle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti en de geweldige zangers van A Filetta en Assurd.
 • Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

  Naar de roman van Mark Haddon
  vr 8 okt 2021
  -
  zo 10 okt 2021

  Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

  Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

  It's about how little separates us from those we turn away from in the street. It's about how badly we communicate with one another. It's about accepting that every life is narrow and that our only escape from this is not to run away (to another country, another relationship, a slimmer, more confident self) but to learn to love the people we are and the world in which we find ourselves. (Mark Haddon)

  De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens zeer succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die 7 Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder 5 Tony Awards.

  Dit is de eerste keer dat The curious incident with the dog in the nighttime in een Nederlandse vertaling te zien is. Deze productie van de Theateralliantie zal geregisseerd worden door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher. 

 • Henk Poort en de Helden

  Henk Poort
  vr 8 okt 2021

  Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland.
  Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma.
  Bij De Beste Zangers zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo.

  Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van Ik ben mijn lied, waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In Henk Poort en de Helden ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij).
  Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?

  In Henk Poort en de Helden klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Ze vormen samen een sterk persoonlijk verhaal.

 • L'esprit du temps

  Anastasia Feruleva en Frank van der Laar
  zo 10 okt 2021

  Het Frank van der Wal Fonds is een Apeldoornse stichting die tot doel heeft om – volgens de wens van de in 2017 overleden Frank van der Wal – culturele evenementen te (laten) organiseren. Zo ondersteunde het fonds o.a. tentoonstellingen en concerten in Apeldoorn en omgeving. 

  Dit jaar presenteert het Fonds: "L'esprit du temps”, een concertprogramma van celliste Anastasia Feruleva en pianist Frank van der Laar. Het programma is grotendeels hetzelfde als dat van de in februari 2021 verschenen CD van deze musici, aangevuld met enkele stukken van Fauré en de Grand Tango van Piazzolla. De CD bevat werken van Enescu, Stravinsky, Nadia en Lili Boulanger.

  Samen zijn Anastasia en Frank de moeite van het beluisteren meer dan waard. Op 10 oktober 2021 live mee te maken in de kleine zaal van Theater Orpheus.

 • Annick Boer

  Dat is goed gelukt!
  di 12 okt 2021

  Annick Boer (bij het grote publiek bekend van o.a. Kanniewaarzijn en De TV Kantine) gaat in reprise met haar cabaretvoorstelling Dat is goed gelukt! En hij is goed gelukt!

  Pers en publiek zijn unaniem laaiend enthousiast:
  ”Boer bezit een voor cabaret zeer geschikt dubbeltalent: ze kan geestig vertellen én ze kan heel mooi zingen”. (de Volkskrant)

  “Haar kleinkunstsolo geeft ze indrukwekkend vorm” (Algemeen Dagblad)

  “Een stem als Jasperina de Jong en zo geestig als Brigitte  Kaandorp” (reactie theaterbezoeker)

  Annick legt op geheel eigen wijze de menselijke natuur en onze tekortkomingen bloot, maar ook het vermogen om lief te hebben. De mooiste kleinkunstliedjes, afgewisseld met haar droogkomische verhalen vol zelfspot, maken deze voorstelling tot een heerlijke avond. Een aanrader!

 • George Baker

  50 jaar Live
  za 16 okt 2021
  50 jaar staat George Baker, alias Hans Bouwens, nu inmiddels alweer op het podium, zowel nationaal als internationaal. In die 50 jaar schreef Hans pakweg 600 songs waaronder natuurlijk bekende hits als Little Green Bag en Una Paloma Blanca. Hij verkocht 25.000.000 platen, ging 20 keer de wereld rond en bouwde veel, heel veel herinneringen op. Die herinneringen wil hij graag met uw publiek delen tijdens zijn deze theatershow; een muzikale reis door de tijd. Hans wil terug gaan naar een tijd die helaas voorgoed voorbij is, maar die nog leeft in zijn muziek, zijn hart en alles wat hij graag met zijn publiek wil delen. En nee, het is geen afscheid. Daar is George Baker nog lang niet aan toe.
 • Paul Haenen brengt Vreugde!

  Paul Haenen
  di 19 okt 2021
  Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Paul Haenen zelf beter leren kennen, maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en zelfs Bert. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Paul Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling!
 • Flamenco Fluisterstad

  Peuterpret
  2-6 jaar
  wo 20 okt 2021

  Een meisje wordt gelokt door een geluid. Ze komt in een glimmende wereld vol mysterieuze klanken, waar de dingen een eigen leven leiden. Ze speelt, probeert uit en ontdekt gaandeweg de geheimen achter de geluiden. Gefluister, getrappel van flamencoschoenen, gepingel van een gitaar... Dan heeft ze opeens haar bestemming gevonden en is veranderd in een echte flamencodanseres.

  Speciaal voor de Flamenco Biënnale creëerde regisseur Simone de Jong deze flamencoversie van haar voorstelling Fluisterstad, een muzikaal sprookje over de plek vinden waar jij thuishoort.

  Leeftijd: 2-6 jaar en iedereen die weer even zo oud wil zijn

 • VIS TV

  Marco Kraal in het theater
  wo 20 okt 2021

  VIS TV staat garant voor een avond vol spannende, hilarische en bizarre verhalen over dat fascinerende dier met kieuwen én over mensen die soms letterlijk alles over hebben voor het vangen van een vis.
  In een anderhalf uur durend spektakel sleurt Marco je mee onder water en laat hij je kennismaken met reusachtige meervallen, reislustige palingen, geheimzinnige snoekbaarzen, leergierige karpers en tal van andere vissen die je in Nederland vaak ‘om de hoek’ kunt aantreffen.

  Vissen zijn toch oninteressante, koude slijmerige dieren die niet zo fris ruiken? En is het vangen ervan niet een ongelofelijk saaie bezigheid, iets met een hengel waar aan beide kanten een dooie pier aan bengelt?  Niets is minder waar. Vissen zijn uitermate boeiende dieren die in een mysterieuze wereld leven. Een wereld waar behalve vissers en duikers niemand weet van heeft. Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

  Na 25 jaar het RTL 7-programma VIS TV te hebben gepresenteerd, verruilt Marco Kraal daarom het tweedimensionale beeldscherm voor het driedimensionale theater. Vissenkennis heeft hij te over, want naast tv-presentator is hij ook bioloog en hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijke magazine Visionair.

 • Ronald Snijders

  Een avond met mij
  do 21 okt 2021

  Ronald Snijders staat dit seizoen tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders. 

  Snijders maakte eerder Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2.

  ‘Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’, oordeelde de Volkskrant. ‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapot gelachen’, schreef Theaterparadijs. ‘Grote Ronald is briljant’, kopte de Theaterkrant.

  Ronald Snijders schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender en maakt samen met Pieter Jouke het televisietheaterprogramma De Staat van Verwarring. Regelmatig is hij te gast bij talkshows, met name als specialist op het gebied van absurdisme en taal.

 • René van Meurs

  Hunkert
  vr 22 okt 2021

  Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Want wat betekent het eigenlijk om liefde te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd ook helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Zoals we van hem gewend zijn, levert dat ook vanavond weer prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en bovenal enorm veel goede grappen op.

  Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

 • Dutch Classical Talent

  Jelmer de Moed
  za 23 okt 2021
  De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneak-preview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er maar enkele te noemen.

  Op allerlei manieren gaat Jelmer de Moed dialogen aan: met zijn dubbelgangers, zijn spiegelbeeld, zijn eigen schaduw, met de ruimte om hem heen en zijn innerlijke zielenroerselen. Dat kan alleen als je op een listige manier gebruikmaakt van de techniek en de klarinet geen geheimen voor je kent.  Uitgangspunt voor zijn programma is Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez, oftewel een gesprek tussen dubbelgangers. Het publiek wordt omgeven door de ‘stemmen’ van zeven klarinetten, opgenomen op tape. Ze zoeken contact en contrast met de achtste solist, die live speelt op het podium. Ook de andere werken zijn een subtiel spel van klanken en kleuren, aangevuld met licht- en geluidseffecten.

 • Dolfje Weerwolfje

  6+
  zo 24 okt 2021

  Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij "krijgt een witte staart… Dolfje is een weerwolf!

  Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

  Dolfje Weerwolfje is een spannende musical voor het hele gezin en is gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

 • Aaf Brandt Corstius

  Welkom bij mijn zielige jeugd
  di 26 okt 2021

  Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika.

  Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet.

  Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar, en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden – van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.) Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven, met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

 • CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL

  Toneelgroep Dorst
  wo 27 okt 2021
  Twee mensen met literaire ambities. Charlotte proeft door doorzettingsvermogen en nietsontziende ambitie uiteindelijk het succes. Haar broer Branwell – de grote belofte van wie het meeste werd verwacht – richt zichzelf te gronde en gaat kapot aan een fatale liefde. Twee hoogst intrigerende karakters. Een voorstelling over liefde, vriendschap, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen - vooral vrouwen - onderdrukt.
 • Stories from within the Orchestra

  Phion
  do 28 okt 2021

  Verhalen uit het hart van het orkest

  Regisseur Jorinde Keesmaat daagt de musici van Phion uit: ‘Kom naar voren en vertel je persoonlijke verhaal! Wie ben jij, wat speelt er in jouw leven wat wil jij laten horen én zien in  een eigen performance?’ Het resulteert in drie fantasierijke, theatrale voorstellingen door orkestleden als onderdeel van het concert, waarin de componiste Louise Farrenc en haar Symfonie nr. 3 centraal staan. Je beleeft ze op onverwachte plekken in het gebouw: een foyer, een gang of bijvoorbeeld een solistenkamer. Spannende, mooie en soms ontroerende verhalen uit het hart van het orkest die de wereld van de orkestmusici heel dichtbij brengt. Ze vormen een bijzondere introductie op Farrencs Derde symfonie die onder leiding van Manoj Kamps ten gehore wordt gebracht.

 • Story of Robbie Williams

  Charly Luske
  do 28 okt 2021
  Twee jaar lang jaar tourde Charly Luske zeer succesvol met ‘Story of George Michael’ langs de Nederlandse theaters. Een door hem zelf geproduceerde voorstelling, die dit jaar een vervolg krijgt met de “Story of Robbie Williams” tour.
  Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams door Charly Luske en zijn band. Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!”
 • Nasrdin Dchar

  Familiekroniek: OUMI, DAD, JA
  za 30 okt 2021

  Bingewatchen met meesterverteller Nasrdin Dchar! Beleef zijn drie succesvolle solovoorstellingen op één avond.

  Nasrdin vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zíjn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

  In Oumi (vertaald: mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen “Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris”, aldus de Volkskrant.

  In DAD (vader) speelt Nasrdin zijn vader, en gaat de dialoog met hem aan. Daarnaast staat hij stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. “DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.” – NRC.

  In JA toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. “Een belangrijke en heerlijke voorstelling”, schreef Trouw in haar vijfsterrenrecensie.

  “Deze familiekroniek is een reis door de tijd, een kennismaking met de familie Dchar, een ode aan migratieverhalen en een blik op een veranderende samenleving. Voor mij een enorme uitdaging. Voor het publiek hopelijk een onvergetelijke ervaring”, aldus Nasrdin.

  De drie voorstellingen zijn achtereenvolgend te zien op één avond. Tijdens een van de pauzes zal er een maaltijd klaar staan, verzorgd door Nadia Zerouali en Samira Dahmani van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in de woorden van Nadia: “Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze couscous je ziel!”

  Deze voorstelling duurt 5,5 uur.

 • Jasper van der Veen

  Het dreigt volslagen goed te komen
  za 30 okt 2021

  De winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 maakt dit seizoen zijn eerste avondvullende voorstelling in regie van Peter van de Witte

  Jasper van der Veen (1987) vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

  Jasper speelt dit seizoen in voorprogramma’s van Henry van Loon en Ronald Goedemondt en is te zien in de Cabarestafette. 

 • Lichter dan ik

  van de makers van De tolk van Java
  wo 3 nov 2021

  Twee jaar geleden waren de reacties van zowel pers als bezoekers op de voorstelling De tolk van Java overweldigend. Dezelfde makers brengen opnieuw een voorstelling waarin de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal staat.

  Lichter dan ik, geschreven door Dido Michielsen, is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als zij vervolgens als njai, oftewel huishoudster en minnares van een Hollander, een dochter op de wereld zet, blijkt de vader hun relatie noch de dochter te willen erkennen. Noodgedwongen geeft zij haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en daardoor ook lichtere huidskleur de kans heeft meer status te verwerven. Deze onvrijwillige, ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen.
  Lichter dan ik biedt vanuit het perspectief van de vrouw een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen hebben gestreden tijdens de koloniale overheersing.

 • Benjamin Kruithof speelt Rococo Variaties

  Phion
  vr 5 nov 2021

  Jonge cellovirtuoos

  Benjamin Kruithof, een jonge Nederlandse cellist die de afgelopen jaren steeds meer op de internationale podia te vinden is. Vorig najaar won hij overtuigend het Nationale Cello Concours tijdens de Cello Biënnale Amsterdam. ‘Je bent een complete speler’, oordeelde de jury over zijn prestatie. Die compleetheid laat hij horen in de elegante maar zeer virtuoze Rococo-variaties van Tsjaikovski. Dirigent van dit concert is Hartmut Haenchen, sinds jaar en dag één van de meest vooraanstaande Duitse dirigenten, die de afgelopen seizoenen diverse malen met succes bij Phion te gast is geweest.

 • Diederik Jekel

  Orde in de chaos
  vr 5 nov 2021

  Drie ingrediënten staan aan de basis van dit bijzondere project. Je hebt theatervoorstellingen, je hebt colleges en steeds meer mensen in onze samenleving hebben behoefte aan therapie en rust in hun leven. Nu denkt u vast: wat een ijzersterke analyse en wat jammer dat deze concepten niet samen kunnen. Niets is minder waar.

  Orde in de Chaos is het eerste therapeutische theatercollege. Gegarandeerd kom je uit het theater met meer rust in je hoofd en een glimlach op je gezicht. Van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en er is confetti. We kijken allemaal op dit moment naar de wetenschap om ons te redden van de huidige crisis, maar wat kan wetenschap eigenlijk en wat kan het niet? Het wordt een avond om nooit te vergeten.

 • Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  Meneer Monster
  2+
  za 6 nov 2021

  Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster-productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor theatergasten van twee jaar en ouder.

  Meneer Monster
  Meneer Monster is een jong en fris jeugdtheatergezelschap dat wel al een beetje kennen van De Gruffalo en Fantastische Meneer Vos, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch. Alles duidt er op dat Meneer Monster een blijvende factor gaat worden in het Nederlandse jeugdtheater.

  Stoer en ongepolijst
  Meneer Monster bewerkt internationale jeugd- bestsellers tot volwassen jeugdvoorstellingen, die zich kenmerken door hun oprechte toon en toegankelijkheid. Zo weet het gezelschap jong én volwassen publiek te pakken. Internationale jeugdliteratuur komt op het podium tot leven. Het collectief maakt ‘Pixar theater' vol humor, fantasie en verbeeldingskracht. De voorstellingen zijn stoer en ongepolijst, energiek, fysiek en vol spelplezier. Olaf van de Ven, Christiaan Bloem, Chris Koopman en Stijn Hoes spelen in duo de karakters in deze allernieuwste productie van het gezelschap.

  Maak kennis met theater
  Over de kleine mol… maken wij ons geen zorgen. Een beetje poep op de kop levert een verrukkelijke voorstelling op waar je zelfs met hele kleintjes (2+) naar toe kunt. Het programma duurt ongeveer 45 minuten, voor onze minigasten precies lang genoeg voor een eerste, indrukwekkende kennismaking met Theater Orpheus!

 • Kasper van der Laan

  1 Kilo
  za 13 nov 2021

  Hét comedytalent van 2019
  Cabaretiers en comedians zetten je aan het denken en maken je aan het lachen, omdat ze met een scheve blik naar de wereld kijken. Ze verstaan vaak de kunst het gewone ongewoon te maken en andersom. Kasper van der Laan, die vlieguren maakte bij het Amsterdamse Comedytrain, vraagt zich in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo af waarom de dingen zijn zoals ze zijn en waarom we de dingen doen zoals we ze doen.

  Origineel en absurd
  Kasper heeft een bijzonder gevoel voor humor en brengt je een beetje van je stuk met zijn ongrijpbare wazige persoonlijkheid. Zijn blik op de wereld is bijzonder, zijn observaties doordacht en zijn warrige hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. Met zijn eigen logica probeert hij grip te krijgen op de absurditeit van het alledaagse. Hij speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling.

  Publiekslieveling
  Kasper won in 2018 de Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en is door kenners en collega’s in de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent 2019. Kom zelf kijken en luisteren of je het eens bent met zijn inmiddels gelouterde collega Micha Wertheim: ‘Kasper van der Laan is geniaal grappig. Wat hij doet is razendknap en origineel en geëngageerd!’

 • Lampje

  Maas Theater en Dans
  8+
  zo 14 nov 2021
  “Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.
  Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.
 • Jim Speelmans

  Artistziek
  di 16 nov 2021

  Volgens veel van zijn collega’s is Jim Speelmans één van de beste comedians van Nederland. Hij is een begenadigd schrijver. Zijn enorme creativiteit en productiviteit zijn ongekend. In het schrijven en spelen van de grap ligt zijn passie. Jim is wars van quasi artistiek gedoe, onnatuurlijk theatrale bewegingen, een pretentieus toontje en een kunstzinnig decor. Dat ziet hij als middel om het gebrek aan humor te maskeren. Anderhalf uur mensen keihard laten lachen met vindingrijke humor vindt hij de grootste uitdaging.

  Artistziek is de voorstelling die Jim Speelmans al jaren wilde maken. Één van Nederlands beste comedians gaat het theater in met slechts een kruk, een headset-microfoon en een eerlijke voorstelling met een ongekend hoge grapdichtheid. Geen artistiek gedoe, maar vooral goede grappen. Jim Speelmans is vlijmscherp, onberekenbaar en soms keihard. Door zijn bijzondere hersenspinsels lijkt hij soms misschien ziek in zijn hoofd, maar niets is minder waar. Jim is Artist-ziek.

 • Snelle

  FF tussen ons
  di 16 nov 2021

  FF tussen ons hoor, maar Snelle komt naar je toe! In het najaar van 2021 is het tijd voor zijn eerste grote theatertour. Verwacht een eerlijke show met muziek, sterke maar ook minder sterke verhalen en inside jokes. Samen met zijn Lieve Jongens Band zorgt hij voor een feestje waar je zeker op zit te wachten.

 • Een kist vol Sintliedjes

  Peuterpret
  3 t/m 7 jaar
  wo 17 nov 2021

  Speciaal voor de sinterklaas periode heeft Apennoten een vrolijke voorstelling vol met sinterklaas liedjes gemaakt! Er zijn liedjes die je misschien al kent, maar ook hele nieuwe Apennoten-Sint liedjes! Wat is er bijvoorbeeld aan de hand met al het snoepgoed?

  Alle pepernoten en speculaasjes zijn verdwenen! Zoals elke voorstelling van Apennoten is de Sintshow ook weer heel interactief. We gaan samen muziek maken, want naast pepernoten zijn er natuurlijk ook muzieknoten! De kinderen mogen lekker meezingen en dansen. En wat zit er toch in die kist?

  In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten dat op NPO Zapp te zien is. Deze nummers worden in een kleine bezetting gezongen door Nienke, en begeleid op piano, gitaar en ukelele. De kinderen uit het publiek kunnen met élk liedje meedoen. Hoe? Bijvoorbeeld door mee te zingen, een instrument te bespelen of te dansen. De liedjes kunnen van tevoren al op de site van KRO-NCRV of Schooltv beluisterd worden.

  De nummers worden afgewisseld met verhaaltjes, verteld door Nienke én de kinderen in het publiek. Zo ontstaat er een muzikale, theatrale show die van begin tot eind vermaakt en ontroert. Net als op televisie leren de kinderen spelenderwijs over muziek.

 • Mijn man begrijpt me niet

  Een feelgood toneelstuk vol herkenbare situaties
  Victoria Koblenko, Tanja Jess en Puck Pomelien Busser in
  do 18 nov 2021

  Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet?

  Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen die elkaar leren kennen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven?

  Wat volgt is een identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien.

 • Jandino

  Opgefokt
  za 20 nov 2021

  Natuurlijk ben je opgefokt, logisch.
  Wat snap je niet?
  Niet doen!! Niet denken, niet vragen,
  niet lachen, niet feesten, niet flirten,
  niet hoesten, niet niezen, niet leven.

  Stop…..!!!!!!!

  Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.

  Ik heb nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar vroeger was alles beter..!!
  Oh god, ik ben oud geworden.
  Iedereen ratelt maar door over lang leven.
  Nog iets, wat ik nooit had gedacht te zeggen, maar komt ie toch: ‘het gaat niet om de lengte, maar wat je ermee doet.’
  Nee ik laat me niet langer opfokken.
  Ik ga lief hebben als mijn moeder en feesten als mijn vader.
  Lachen als mijn opa, koken en vreten als mijn oma.
  Kortom, ik ga lekker leven, ze zoeken het maar uit.
  Ik ben Opgefokt wekt.

 • Hebriana

  Het Nationale Theater
  wo 24 nov 2021
  Zelfonderzoek van een familie op drift

  Zweden, juni 1986. Een jaar na de dood van vader komen moeder, dochters en partners samen in een buitenhuis. Jaren oude ruzies en geheimen komen boven tafel, maar niemand luistert echt naar elkaar. Dochter Britt-Marie, die schizofreen is en zichzelf nu Hebriana noemt, betovert alle mannen. Ondertussen probeert moeder krampachtig het gezin bij elkaar te houden.

  Familiedrama

  De familie is welvarend, en toch voelt iedereen zich tekortgedaan. Heeft oudste zus Anna echt haar leven zo goed op orde als ze beweert? Hoe zit het met de politieke ambities van haar man Jonas? Waarom lukt het de middelste zus Lena maar niet om een kind te krijgen van haar man, de toneelschrijver-met-een-writer’s-block Erik? En waarom lijkt huisvriend Axel zichzelf langzaam te vernietigen?

  Hebriana is een herkenbare, wrange komedie in de traditie van Scandinavische familiedrama’s waartoe ook de film Festen behoort. Een knaller van een acteursstuk over de lusten en lasten van een familie.

 • Het jaar 250 na Beethoven

  Floris Kortie en Vera Kooper
  do 25 nov 2021
  Hoe Beethoven de wereld veranderde

  Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

  In Het jaar 250 na Beethoven vertelt presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie het wonderlijke levensverhaal van Ludwig van Beethoven. Dat wordt afgewisseld met de mooiste delen uit Beethovens pianosonates door Vera Kooper, zoals de Mondschein, de Pathétique en de Appassionata. Wat blijkt: ook ná het jaar 250 weet Beethoven ons nog steeds te ontroeren en te inspireren.

 • Bachkoor Apeldoorn

  Messiah
  vr 26 nov 2021

  Messiah van Händel is tegenwoordig een bekend oratoriumwerk en trekt veel bezoekers. Toch was de uitvoering van het stuk in Londen omstreden. Händel had zich een poos teruggetrokken en zijn werken leken minder populair te zijn. In deze tijd schrijft hij Messiah. In Dublin werd de première in 1742 een succes, maar een jaar later was Londen in oproer: alleen al de titel van Messiah op een poster en dan ook nog in een theater! Het werd als godslastering gezien om de titel Messiah te gebruiken en al helemaal niet in een theater. De eerste keer in Londen heette het oratorium dan ook “ a new Sacred Oratorio”.

  Bachkoor Apeldoorn voert dit meesterwerk ook uit in het theater onder leiding van een nieuwe dirigent, Bas van den Heuvel, en met het vertrouwde orkest met een nieuwe naam Phion (eerder Het Gelders Orkest). En dat is niet het enige. Ook een Nederlandstalige vertaling wordt geprojecteerd. Na anderhalf jaar stilte is het Bachkoor één van de eerste oratorium koren die weer een avondvullend programma brengt. En dan ook nog Messiah! U komt toch zeker ook kijken en vooral luisteren? Het wordt een mooi concert, vertrouwde kwaliteit met nieuwe en verrassende elementen.

 • Martijn Koning

  Koning van de Toekomst
  vr 26 nov 2021

  Martijn Koning heeft het niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks.

  Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht, tijdens de Corona. Maar mèn wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest.

  Toch is hij dolblij dat hij weer op tour gaat! Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af.

  Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy.

 • Classic Night Concert

  Forever Grateful
  za 27 nov 2021
  Als u verrast wilt worden en zin heeft in iets nieuws en verfrissends, maar ook houd van ‘het feest der herkenning’ dan mag u dit niet missen.
  Een all-in concept met consumptie en petit four in de pauze en een meet& greet met hapje en drankje na het concert.

  Na 7 jaar optredens te hebben verzorgd voor uitverkochte zalen en almaar toenemende hoeveelheden bezoekers, heeft de Stichting Classic Night Concerts (Culturele ANBI) besloten dat dit jaar de kick-of van de Forever Grateful-tour in Theater Orpheus zal zijn.

  Deze Stichting organiseert concerten door heel Nederland waarbij een deel van de zaalcapaciteit wordt gebruikt om mantelzorgers een avond te ontzorgen en te waarderen.

  Tijdens deze feestelijk concertavond, zal initiator van de Classic Night Concerten en sopraansoliste  Annemarie de Jong  ook haar 25 jarig jubileum vieren. Annemarie wordt, om haar kristalheldere sopraan en fantastische tekst interpretatie, vergeleken met de Noorse sopraan Sissel Kyrkjebo. Zij zal deze avond veel van zich laten horen en zien. Naast een zeer getalenteerd en veelzijdige zangeres is Annemarie een inspirerende dirigente , daarom zal zij ook enkele van de klassieke stukken in het eerste deel van de avond dirigeren. Het vocaal en instrumentaal ensemble zijn door haar met zorg samengesteld en ze weet als geen ander de vocalisten en musici te inspireren tot een topprestatie.

 • VanVelzen

  Change Of Mind - Songs, Stories & Sofasessies
  za 27 nov 2021

  Songs, Stories & Sofa Sessions

  In samenwerking met LINDA.nl maakt Roel van Velzen de succesvolle podcastserie ‘Roels Sofasessies’. Hierin praat Roel met gasten op buitengewoon openhartige wijze over hoe hij na alle veranderingen in zijn leven weer nieuw geluk vond. Deze gesprekken worden door velen als inspirerend ervaren. Roel schreef er een aantal prachtige nieuwe liedjes over. Deze liedjes en de verworven inzichten vullen elkaar prachtig aan en vormen de basis van de voorstelling ‘Change Of Mind’.

  In deze vijfde theatervoorstelling van VanVelzen, speelt en zingt de sympathieke zanger over zijn zoektocht naar antwoorden en over de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan in een alsmaar veranderende wereld. Zeker in het afgelopen jaar werd ieders flexibiliteit maximaal getest. Roel vertelt op vermakelijke wijze over hoe lastig het was om te breken met bestaande patronen, én over hoe bevrijdend het was toen het lukte om uiteindelijk alle veranderingen te omarmen. 

  Maar er is nog meer nieuws: voor het eerst zingt Roel de Nederlandstalige liedjes die hij afgelopen jaar schreef, en uiteraard komt het vertrouwde energieke VanVelzen repertoire ook aan bod. Samen met zijn virtuoze vijfkoppige band, neemt hij het publiek op aanstekelijke wijze mee naar de krachtige wereld van muziek, in een voorstelling die net zo dynamisch is als het leven zelf. 

  Naast een talentvolle zanger is Roel van Velzen een bevlogen artiest die als geen ander in staat is zijn publiek bij de voorstelling te betrekken. In ‘Change Of Mind’ wordt een avond lang gelachen, openhartige verhalen verteld, maar vooral gepassioneerd muziek gemaakt. 

 • Gouden Dans

  Koninklijk
  zo 28 nov 2021
  Exclusief pauzedrankje

  Theater Orpheus en Gouden Dans, presenteren de danstheatervoorstelling Koninklijk, met 50 dansers uit Apeldoorn. De dansers zijn Apeldoorners. Een groep mensen die geleefd heeft, weet hoe de hazen lopen en het officieel wat rustiger aan mag doen.

  Koninklijk vertelt het verhaal van een koningin, haar gevolg en haar volk. 24 uur lang volgen we haar exclusief  in haar eigen domein, druk met haar veeleisende werk: regeren, netwerken, het verdelen van de macht  én hoe ze haar gevolg afleidt en vermaakt met spel, dans en de jacht. Een mogelijke coup is immers nooit ver weg.

  Haar volk is er maar druk mee om het de beau monde naar de zin te maken. De nacht echter, is van hen. Want zodra de koningin slaapt valt het doek voor het protocol en voert, slechts voor even, de sterrenhemel het bewind.Apeldoorn is een hofstad met een wonderlijk mooi paleis, fraaie Franse tuinen en het aangrenzende imposante Kroondomein. Koninklijk is geïnspireerd op de verhalen uit de Europese vorstenhuizen van de afgelopen eeuwen en in het bijzonder op de relatie tussen De Kroon, De Kroondrager en de entourage. Van oudsher, diep verworteld en aanhoudend voer voor verering, roddel en speculatie.Een artistiek team maakt de danstheatervoorstelling onder leiding van choreograaf Juliette van Ingen in opdracht van Gouden Dans en Theater Orpheus.

  In dit bijzondere project dansen alle deelnemers mee én werken mee in verschillende groepen aan het toneelbeeld, de kostuums en rekwisieten. De repetities vinden wekelijks plaats in het Theater Orpheus en op woensdagen wordt in Gigant aan het toneelbeeld gewerkt onder leiding van Fotograaf Bas Fontein en Beeldend Kunstenaar Marieke Smink.

  Een aantal scenes filmen we op in de tuinen van 't Loo, die onderdeel van de voorstelling gaan vormen.

 • ASK-Theater

  Robin Hood en het verdwenen goud!
  di 30 nov 2021
  -
  vr 3 dec 2021

  Beleef een nieuw verhaal over Robin Hood. In een musical vol humor en spanning zie je twee werelden naast elkaar. 

  De wereld van het stadsmeisje Robin, dat opkomt voor haar oma en alle andere bewoners van Nottingham die uit hun huizen worden gezet, omdat de burgemeester er een pretpak wil bouwen. En de wereld van de legendarische Robin Hood! Via zijn dagboek hopen ze het verdwenen goud dat van Koning John gestolen is, terug te vinden. 

  Kom kijken naar deze voorstelling voor de hele familie! Op woensdagmiddag is er speciaal een familievoorstelling! Jullie komen toch ook? 

  Van 30 november tot 3 december 2021 speelt het ASK-theater de voorstelling ‘Robin Hood en het verdwenen goud’. De kaartverkoop voor deze voorstelling start na de herfstvakantie. Voor meer informatie: www.ask-theater.nl

 • Bakchanten

  Aluin
  di 30 nov 2021
  Een woeste tragedie vol hysterie en ongeloof

  Zingend en dansend trekken de Bakchanten, een groep wilde vrouwen door Thebe. Ze zijn onder invloed van de aantrekkelijke Dionysos, de god van de wijn en het plezier. De koning van Thebe, Koning Pentheus, erkent Dionysos niet als god en wil de orde in zijn land handhaven. Een onverstandig besluit met gruwelijke gevolgen.

  Het verhaal wordt verteld door de zingende Bakchanten. Drie krachtige actrices die moeiteloos van de ene naar de andere rol schakelen en prachtig kunnen zingen. De oeroude Griekse koorliederen zijn opnieuw op muziek gezet door New Cool Collective toetsenist Willem Friede. Hij componeerde driestemmige koorliederen die volledig a capella worden uitgevoerd.

 • Peter van Rooijen & band

  Liefde, dood & Bob Ross
  do 2 dec 2021

  Het vervolg op Peters eerste, met sterren overladen liedjesprogramma Liefde, dood & zwaartekracht, dat ook nog werd genomineerd voor de Poelifinario 2019.

  Met Liefde, dood & Bob Ross brengt Peter van Rooijen samen met zijn 4-koppige band weer een enorm gevarieerd liedjesprogramma. Vol schitterende, idiote en ontroerende songs, waarin Peter melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor en zowel muzikaal als tekstueel steeds verrast. Recht voor z'n raap en toch poëtisch. Country, pop, r&b, suffe cabaretliedjes, ze komen allemaal voorbij, want Peter verveelt zich snel. Hij zingt over het milieu, onbetaalde facturen, ouders van kinderen, Gouda, liefde, dood en een bepaalde Amerikaanse schilder, die (in tegenstelling tot Peter) nul pretenties had en hij was ook nog eens (helemáál in tegenstelling tot Peter) altijd goedgehumeurd. Laat uw oordoppen thuis en neem uzelf mee.

 • Douwe Bob

  Theatertour 2021
  do 2 dec 2021

  Rusten is niks voor Douwe Bob en na een jaar waarin de zanger slechts een handjevol optredens heeft kunnen doen, kijkt hij er enorm naar uit om in het najaar weer voor iedereen zijn liedjes te mogen spelen. 

  Uiteraard zal hij daarbij ook veel materiaal van zijn nieuwe album Born To Win, Born To Lose spelen. Thuiskomen, zo voelt het, ‘Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het maken van een album’, zegt Douwe Bob over zijn nieuwe plaat. Dat ‘thuis’ van Douwe Bob bevindt zich in het land van Americana & Country. Het is het land van zijn platenkast, toen en nu.

  Er valt veel te vieren en te genieten, maar aan verlies en verdriet ontkomt niemand. Accepteer het, laat het los, dát is de troostrijke boodschap van Born To Win, Born To Lose, een album dat een schouder wil zijn in onzekere tijden. “Het idee van de tour is dat ik terug ga naar de basis en de intimiteit zoek samen met de toeschouwers en daarbij wil ik dat er zo veel mogelijk mensen van kunnen genieten”  

  Douwe Bob won De Beste Singer-songwriter van Nederland, vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisiesongfestival en werd drie keer onderscheiden met een Edison. 

 • Thijs Kemperink

  Herboren (Nieuwjaarsconference 2022)
  vr 3 dec 2021
  Na vijf succesvolle avondvullende theaterprogramma’s is het tijd voor een nieuwe stap; een nieuwjaarsconference.

  ‘Herboren’
  Thijs is een positieve jongen. Maar het afgelopen jaar had ook veel dieptepunten. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar ook op persoonlijk vlak.

  Echter, zonder die dieptepunten geen licht aan het eind van de tunnel, zonder nacht geen prachtige zonsopgang. Dus treedt Thijs het nieuwe jaar herboren tegemoet met frisse energie, ongenadig veel grappen en een groot brok positiviteit.

  Simpelweg omdat hij daarvoor kiest!

  Zet u zich schrap voor een spervuur aan grappen. Over 2021, maar vooral ook over wat 2022 gaat brengen volgens deze eigenzinnige Tukker.

  De pers over ‘Eerlijk duurt het kortst’

  • “Kemperink houdt een goede balans tussen inzichten en gein’’ (Theaterkrant)
  • ‘’Hij acteert uitstekend en imiteert op vakkundige wijze diverse dialecten, waarbij uiteraard het Twents voor hilarische momenten zorgt’’ (Cabaret.nl)
 • Voyagers

  Marjolijn van Heemstra en Pynarello
  za 4 dec 2021

  Samen met muzikaal rebellencollectief Pynarello vertelt theatermaker Marjolijn van Heemstra ons in de voorstelling Voyagers het bijzondere verhaal van de onbemande ruimtesondes Voyager I & II. Onderzoekers gaven de sondes een boodschap mee aan boord: een samenvatting van onze wereld, gemaakt voor buitenaards leven dat een van de Voyagers misschien ooit onderschept. Met gedichten, gedachten en nieuwe muziek onderzoeken Van Heemstra en Pynarello wat deze wonderlijke missie zegt over hoe we als mensheid herinnerd willen worden.

  In 1977 vertrokken de Voyager I & II op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Behalve een wetenschappelijke was er ook een meer romantische missie: de Voyagers namen een best of van de mensheid mee in de vorm van negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Een foto van Chinese schoolklas, een eikenblad, een man die aan een ijsje likt. Senegalese trommels, Peruviaanse panfluiten, Mozart en Louis Armstrong. Gegraveerd op een gouden plaat, gemaakt om een miljard jaar mee te gaan. Klaar om gevonden te worden door iets of iemand. Wie besloot er wat er mee ging en waarom? En wat gebeurt er als - in een verre toekomst - een buitenaardse beschaving een van de gouden platen ontdekt?

 • Rundfunk

  Todesangstschrei
  za 4 dec 2021

  Na de groeipijnen volgt de dood. Lachen!
  Onbevangen tuften Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout in 2018 vanuit Omroepland richting Cabaretland. En staken de grens over. Rundfunk op tv, met Pierre Bokma als de leraar Duits, was al een hit geweest en als Rundfunk-cabaretduo werden ze hartelijk begroet als ‘verademing’. Eindelijk weer een duo dat de grens van het cabaret oprekt en er prettig overheen gaat.

  In de prijzen
  Wachstumsschmerzen heette de bonte voorstelling waarin geen absurditeit werd geschuwd en het theater als absolute artistieke vrijplaats werd gebruikt. Ze werden direct onderscheiden met de cabaretprijs Neerlands Hoop 2018.

  Doodsangst
  Het debuut had de pijn van het opgroeien als rode draad, maar in deze opvolger storten de jongens zich op de ellende van de naderende dood. Die al op de loer blijkt te liggen als je die groeipijnen hebt doorstaan. Dus net als het tijd wordt van het leven te gaan genieten, worden je haren dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De dood is een zekerheidje. Ook na afloop van Todesangstschrei is hij weer anderhalf uur dichterbij geslopen. Daarom kun je uit doodsangst thuisblijven, maar dat helpt niet. Dus kom nou maar gewoon, dan kun je hem tenminste nog recht in de bek uitlachen.

  De pers over Rundfunk:

  • ‘’Rundfunk pakt de draad op van het absurdisme van Jiskefet en het meedogenloze van Hans Teeuwen en brengt het naar het volgende niveau.” – Theaterkrant
 • De Prins van Oranje

  Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer
  7+
  wo 8 dec 2021

  Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer, je kent ze vast van de televisie, gaan op zoek naar prinsen en sinaasappels in hun spannende theatersprookje De Prins van Oranje.

  Bestaan er prinsen die in sinaasappels leven?
  Wat moet je doen om die te bevrijden?
  En is zo’n prins dan oranje ?
  Hoe lukt dat de zeer eigenwijze prinses Aya?
  Een prins zonder zwaard, maar mét een taart?

  De Prins van Oranje speelt zich af in een ver, ver land. Het sprookje gaat over reizen en thuiskomen, over list en bedrog, en over verliezen en winnen. En natuurlijk over…de liefde!

  Dieuwertje vertelt en Jeroen zingt. Samen ontvouwen ze de wonderlijke geschiedenis van de dappere prinses en haar prins van Oranje, die overigens geen familie is van onze koning. Tenminste - voor zover we weten…

  Najaar 2021 verschijnen tevens het gelijknamige, fraai geïllustreerde leesboek én luisterboek De Prins van Oranje bij uitgeverij Rubinstein.

 • Willeke Alberti

  Jubileumtournee
  wo 8 dec 2021

  Willeke Alberti hervat na de zomer haar eerder uitgestelde theatertournee langs een exclusief aantal Nederlandse theaters.

  De grande dame van de Nederlandse muziek zal samen met het publiek en haar live band herinneringen ophalen uit haar 65-jarige carrière.

  Een imposante carrière die haar vele grote hits heeft opgeleverd, zoals ‘Mijn Dagboek’, ‘Samen Zijn’, ‘Spiegelbeeld’ en ‘Telkens weer’. 

  Willeke Alberti heeft speciaal voor deze theatertournee een uniek programma samengesteld vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes.

  ‘Ik kan niet wachten om weer in het theater te staan en samen te zingen, te lachen en een traantje te laten en gewoon samen zijn’, aldus Alberti.

  De theatertournee van Willeke Alberti is slechts 14 keer te zien in theaters door het hele land en zal haar laatste officiele solo theatertournee zijn.

 • Het Groot niet te Vermijden

  The Last Waltz
  do 9 dec 2021

  Onbekommerd lachen naar het einde
  Let op, grote Groot Niet Te Vermijden-fans… dit is echt de allerláátste keer dat u dit orkest in Apeldoorn kunt horen en zien. Wij zijn de tel kwijt hoe vaak ze bij ons in het theater hebben gestaan en altijd voor een volle zaal. Maar het GNTV was een vaste waarde als het weer een nieuw programma vol muzikale vondsten en fratsen in elkaar had gesleuteld. Met The Last Waltz hebben ze dat nu voor de zestiende en laatste keer gedaan.

  Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid
  In 1985 begonnen toetsenist Peter Tinke en drummer Jochem Kroon met het Henk van der Meijden Dans en Show Orkest, een knipoog naar de Telegraaf-roddelkoning. Eerst nog alleen met covers, maar de show werd theatraler en de naam werd Het Groot Niet Te Vermijden Dans & Showorkest, later eenvoudig Het Groot Niet Te Vermijden. De samenstelling wisselde voortdurend, Tinke en Kroon bleven. De rest is geschiedenis. Net als de groep na deze feestelijke afscheidstournee. Waarin de Vogeltjesdans op z’n Arabisch klinkt en de mannen 21 instrumenten willen bespelen in drie minuten. Ze hebben gekkere dingen gedaan, de afgelopen dertig jaar. Na afloop mag je ze onbekommerd lachend uitzwaaien.

 • Racoon

  Theatertour 2021
  vr 10 dec 2021

  Racoon gaat dit najaar op tour langs de Nederlandse theaters. De band start in thuishaven Zeeland en doet ondermeer Groningen, Eindhoven en Apeldoorn aan.

  Het wordt voor Racoon de eerste theatertour waarbij ze hun nieuwe Nederlandse liedjes kunnen spelen. “De theaters zitten ons als gegoten. De intimiteit van de zalen en de mogelijkheid om verhalen te vertellen bevalt ons goed. Na zo’n lange tijd stil zitten hebben we heel veel zin weer het land in te trekken en onze nieuwe liedjes te laten horen aan de fans.”, aldus zanger Bart van der Weide.

  De band combineert tijdens de tour zowel Racoon klassiekers als ‘Liverpool Rain’, ‘No Mercy’, ‘Love You More’ en ‘Oceaan’ met de nieuwe Nederlandstalige liedjes als ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘De Echte Vent’ en ‘Hee Joh Jip’.

  Racoon is intussen goed voor drie Edisons, twaalf 3FM Awards en de Nederlandse Popprijs, is een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde eerder in een uitverkochte Ziggo Dome.

 • Alex Roeka

  Rauwe Genade
  vr 10 dec 2021

  Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp.

  Gevraagd en ongevraagd komen kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun herinneringen, vragen en verwijten. Ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast.

  Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de een na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

 • Rocky Horror Show

  Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker e.a.
  16+
  vr 10 dec 2021

  De meest krankzinnige rock-musical waarbij eindelijk alles weer mag!

  Genomineerd voor 5 Tony Awards, is de Rocky Horror Show wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see! Een avond vol onweerstaanbare rock muziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk alles weer mag. De wereldhit komt voor het eerst naar Nederland en naar jouw theater! Met in de hoofdrollen o.a. Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont

  In deze krankzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

  De eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

  De hoofdrol is voor Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie). Producties die ook internationaal zeer succesvol waren. Naast Sven Ratzke ook met musical-vedette Ellen Pieters en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan.

 • The Life of a Man. Joe Cocker

  Cry Me A River Band
  Joe Cocker Tribute
  za 11 dec 2021

  John Robert Cocker is een legende. Hij schokte de muziekwereld  vijftig jaar geleden met zijn bloedstollende versie van The Beatles song With A Little Help From My Friends op het historische festival Woodstock. De koning van de cover stierf op 22 december 2014.

  Het theaterconcert The Life Of A Man. Joe Cocker biedt naast de muziek uit het rijke oeuvre van Cocker een avond vol anekdotes uit het turbulente leven van de man die zong en bewoog alsof zijn leven er van afhing. En natuurlijk wordt er verteld over zijn grote demonen drank en drugs, die hem in de jaren ’70 bijna fataal werden. 

  Beleef het mee, samen met de overweldigende Cry Me A River band - het rijke leven van een fenomeen. Een avond met hits als Summer In The City, Have A Little Faith In Me, You Are So Beautiful,  You Can Leave Your Hat On, Delta Lady, Up Where We Belong & Feelin’ Alright.

 • The Analogues

  Let it Be: Abbey Road
  za 11 dec 2021
  -
  zo 12 dec 2021

  Let op: op sommige e-tickets staat de foutieve voorstellingstitel Hello Goodbye in plaats van Let it Be. Dit is niet juist: The Analogues halen in december de tour Abbey Road: Let it Be in en starten nog niet met de tournee Hello Goodbye. Ondanks de foute voorstellingstitel blijven je tickets gewoon geldig voor Let it Be: Abbey Road.

  The Analogues toerden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met integrale vertolkingen van de The Beatles-albums 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album'. Voor dit seizoen staat ‘Abbey Road’ op het programma, het laatste volwaardige album van the Beatles. 

  The Analogues hebben zich tot doel gesteld alle ‘studio albums’ van The Beatles integraal te vertolken; de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld. Bovendien vergt het vertolken van deze ‘moderne klassieke muziek’ flink wat hulptroepen (strijkers, blazers) en een unieke verzameling bijzondere vintage-instrumenten (het ‘reizende Beatles-Museum’). Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.

  "From Come Together through Her Majesty they kept on showing you hidden depths in songs you thought you knew inside out". Tim Delisle, Mail on Sunday 

 • Vrijdag

  Toneelgroep Maastricht
  Met Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Sander Plukaard en Frieda Barnhard
  di 14 dec 2021
  Een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde

  Vrijdag van Hugo Claus is een van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. In een regie van Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht dit meesterwerk in het najaar van 2021 naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. En de cast is onweerstaanbaar. Vrijdag wordt gespeeld door Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Sander Plukaard en Frieda Barnhard.

  Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Pheifer) heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend -en buurman- Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Ziehier het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

  Vier personages hunkeren onstilbaar naar liefde en troost in een heden dat besmet is door het verleden. Met grote compassie beschrijft Claus de pogingen van Georges en Jeanne om in het nu hun schamele bestaan weer op te bouwen en de toekomst te bevechten. Dat kan alleen met elkaar. Uiteindelijk is Vrijdag een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.

 • Het lied van Boom

  Peuterpret
  1,5+
  wo 15 dec 2021
  Beeldende muziekvoorstelling voor 1,5+ van SOIL i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas

  Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fluitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels. Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister!

  Geïnspireerd door Giovanni Sollima's When we were trees maakte SOIL in opdracht van de Amsterdamse Cellobiënnale 2020 een beeldende nieuwe muziekvoorstelling voor 1,5+.
  Een breed scala aan bijzondere muziek voor cello van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho evenals nieuw werk van Guillermo Celano staat centraal.

   De muziek dient als vertrekpunt waarvandaan we het verhaal vertellen over het ontstaan van de klank van de cello. Uiteenlopende stijlen van klassiek romantisch, Argentijnse volksmuziek tot aan modern komen voorbij.

   Na afloop van de voorstelling is er de gelegenheid voor de kinderen om op een kindercello te spelen en van dichtbij met het instrument kennis te maken.

  Lied van Boom is na Waai (2017) de tweede voorstelling die SOIL voor deze jonge leeftijd maakt. De voorstelling kwam tot stand i.s.m. met hulp van het ontwikkelprogramma Jong Beginnen van Festival 2Turven Hoog.

 • Amélie de Musical

  do 16 dec 2021
  -
  vr 17 dec 2021

  De romantische en fantasievolle film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is nu voor het eerst in Nederland te zien als musical, mét de bekende filmmuziek. Beleef het verhaal van de dromerige Amélie die probeert anderen liefde en vrolijkheid te brengen, in het mooie Montmartre in Parijs. Na Broadway in New York en West End in Londen is de musical nu in Nederland te zien.

  Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

 • Peter Pannekoek

  Nieuw Bloed
  Oudejaarsconference
  vr 17 dec 2021
  -
  za 18 dec 2021

  Het volk hunkert altijd naar nieuw bloed.
  Een nieuw lichaam om te aanbidden.
  Te verafgoden.
  Te prijzen.
  Te bekritiseren.
  Te veroordelen.
  Te verscheuren.
  Hier ben ik.
  Laat de slachting beginnen.

  Peter Pannekoek behoort tot de top van het Nederlandse cabaret. Met zijn laatste voorstelling, het bejubelde ‘Later was alles beter’, won hij de Neerlands Hoop. De prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de prestigieuze Oudejaarsconference. De messen zijn geslepen. Komt dat zien.

 • Kerstconcert met Mahler 6

  Phion
  zo 19 dec 2021

  Mahler-vertolker

  Chef-dirigent van Phion, Otto Tausk heeft zich ontpopt als een ware Mahler-vertolker. En niet zonder reden: ‘Mahler is een essentiële componist, een sleutelfiguur, die de muziekgeschiedenis voorgoed heeft geopend naar nieuwe wegen. Zijn muziek verlangt van alle musici een onbevreesde moed, een volledige overgave en spreekt de luisteraar aan recht in het hart’, aldus Tausk. Vorig jaar dirigeerde hij met Kerst bij Phion de Lieder aus Des Knaben Wunderhorn met unaniem lovende recensies. Maar ook elders stond Mahler de afgelopen jaren veelvuldig bij hem op de lessenaar, compleet met een Mahler-festival bij het Vancouver Symphony Orchestra.

 • Dutch Classical Talent

  Animato Kwartet
  di 21 dec 2021
  De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneak-preview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er maar enkele te noemen.

  Wat de Sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de Sacre du printemps naar de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode.

 • Het Oog van de Storm

  Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a.
  di 21 dec 2021

  Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, één van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.

  In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?        

  Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd.

  Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

 • Sinatra - Under his skin

  Jim Bakkum, Sergio Vyant & Dutch Concert Big Band
  wo 22 dec 2021

  De grootste hits van Frank Sinatra, die kent iedereen: Come Fly With Me, My Way en Fly Me To The Moon zijn nummers die in ons collectief geheugen gegrift staan. The Voice is vooral bekend door zijn muziek en succesvolle filmcarrière terwijl hij meer was dan alleen zanger en acteur. De verhalen, fabels en mythes over het verdere leven van Sinatra zijn velen dan ook onbekend..

  In Sinatra – Under His Skin worden niet alleen de grootste hits opgevoerd door Jim Bakkum en de Dutch Concert Big Band maar ook de schandalen en geheimen van Ol’ Blue Eyes kunnen niet ontbreken en worden gebracht door Sergio Vyent.

  Kom genieten van een avond vol herkenning en verwondering over het leven en de werken van Sinatra!

 • Javier Guzmán

  In vertwijfeling verblijven
  Oudejaarsconference 2021
  vr 24 dec 2021

  Inmiddels maakte Javier al drie keer eerder een oudejaarsconference. Nu, in 2021 kan Javier niet achterblijven. Een memorabel jaar moet besproken worden. Het is tijd voor de wervelende, verfrissende vierde. Hij is scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden. Javier neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen.

  Javier Guzman (1977) is cabaretier, stand-up comedian en acteur. Hij is geboren op Gran Canaria en is op jonge leeftijd met zijn moeder en broertje Emilio naar Nederland geëmigreerd. In 1998 studeerde hij aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. In het derde jaar van deze opleiding (2002) won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. In 2003 studeerde hij af en zette hij zijn carrière voort op de planken, televisie en het witte doek. Hij is ondertussen niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse theaterscene. Inmiddels heeft hij maar liefst zes sinterklaasconferences, drie oudejaarsconferences en negen avondvullende theaterprogramma’s op zijn naam staan.

 • Het Zwanenmeer

  Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan
  Een romantische balletklassieker
  ma 27 dec 2021

  Het ‘Zwanenmeer’ is een balletvoorstelling vol romantiek met fantastische muziek. Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Pjotr Tsjaikovski. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt een sprookjesachtige uitvoering van deze klassieker. Een versie die jong en oud betovert.

 • Introdans

  Kerstgala
  wo 29 dec 2021
  Kerst met Kylián
  Zweden, juni 1986. Een jaar na de dood van hun vader komen drie volwassen zussen samen in het familiehuis aan zee. Hier willen ze met hun moeder, partners en aangewaaide gast Axel de midzomeravond vieren. De twee oudere zussen, Anna en Lena, hebben een bloeiende carrière in het zakenleven en de kunsten, net als hun partners. Het leven van de jongste zus Britt-Marie, die in een psychiatrische inrichting woont en Hebriana genoemd wil worden, lijkt stil te staan. Maar zijn Anna en Lena wel gelukkig? Naarmate de tijd verstrijkt, komt Hebriana steeds meer centraal te staan. Heeft zij, als buitenstaander levend in een eigen droomwereld, wél de sleutel in handen tot het antwoord op de vraag: hoe te leven?
 • Jon van Eerd

  Harrie neemt de benen
  do 30 dec 2021

  Harrie is terug. En hoe! In deze spiksplinternieuwe topkomedie laat Jon van Eerd zich weer van
  zijn beste kant zien. Omringd door een topcast brengt hij Harrie weer in de meest onmogelijke
  situaties.

  Dé leukste komedie van het seizoen!

  In HARRIE NEEMT DE BENEN krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen
  de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar dit gaat niet zomaar. De schurken zijn
  niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude en haar assistente Bibs, zijn de twee
  niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Ondanks het feit dat de hoofdcommissaris in
  alle wanhoop besluit de zaak te sluiten, geven Harrie en Barrie niet zomaar op. Zonder het te
  melden, trekken ze stiekem ten strijde om de dames op heterdaad te betrappen. Talloze
  vermommingen, plannetjes en draaiboeken komen voorbij. Maar of ze zich nou voordoen als
  loodgieter, Tupperware-verkopers, paaldansers of Harrie Krishna collectant, het bewijs valt maar
  moeilijk te leveren. Zeker niet nadat de twee per ongeluk een hele pot viagra hebben geslikt. Maar
  dan ontpopt de commissaris zich op een verrassende wijze. En ook Bibs blijkt niet helemaal te zijn
  wie ze zegt te zijn.

  HARRIE NEEMT DE BENEN is een hysterische wervelwind van hilarische situaties met een verrassend
  einde. In deze voorstelling blazen Harrie en zijn kornuiten u gegarandeerd van uw stoel van het
  lachen.

 • De Verrukkelijke Kinderbakshow

  Rutger van den Broek & De Grote Haay
  6+
  ma 3 jan 2022
  Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het theater!

  Thuisbakker Rutger van den Broek en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Oma Bakker komt ook langs, zij onthult haar geheime grootmoedersrecepten voor de lekkerste cake.

  De Verrukkelijke Kinderbakshow is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen!

 • Nijntje de Musical

  Naar de verhalen van Dick Bruna
  2+
  di 4 jan 2022
  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.
 • Simone Kleinsma

  Verder
  wo 5 jan 2022
  -
  vr 7 jan 2022

  Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2021 terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER.

  Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws.

  Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.