Kinderen van groep 8 genoten op het grote podium

Hoe cool is dat? 3 Apeldoornse scholen mochten hun groep 8 musical in Theater Orpheus laten zien. Na een spannende wedstrijd 'groep 8 op de planken' waren er uiteindelijk 3 scholen de gelukkige winnaars.

Het was een feestje met de musicals van de groepen 8 van De Mheen, PCBO De Regenboog en de Korf in Apeldoorn. Bekijk hier het verslag van Omroep Gelderland.

Er waren 34 basisscholen uit Apeldoorn en omgeving die meededen aan de wedstrijd. Uiteindelijk werden de leerlingen uit groep 8 van De Mheen, De Korf en De Regenboog-Woudhuis uitgekozen door de jury die bestond uit Kinderburgemeester van Apeldoorn Sibel Ozskan, wethouder Onderwijs van Apeldoorn Nathan Stukker en Mirjam Barendregt, de directeur van Orpheus.

Dinsdag stond groep 8 van De Mheen op de planken in een zaal met meer dan 600 plaatsen. De musical Let Dreams Come True was een feestelijke afsluiting van de basisschooltijd. De leerlingen van De Regenboog Woudhuis traden ook dinsdag op met Gewoon Super. Woensdag was De Korf aan de beurt met Hey World, Here We Come.

Theater Orpheus vond het fantastisch om te zien dat er zoveel aanmeldingen binnen kwamen op de wedstrijd. En na deze prachtige musicals op het Rabobanktoneel kan een vervolg in 2020 natuurlijk niet uitblijven... Later meer hierover.