Stem op Orpheus voor de Publieksprijs van de Apeldoorn Business Awards

Theater Orpheus is genomineerd voor de Apeldoorn Business Awards in de categorie ‘Maatschappelijke organisaties’. Op donderdag 13 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de spectaculaire Award Night hier in Orpheus. Op feestelijke wijze worden de awards per categorie uitgereikt en wordt de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt. Help jij ons aan deze mooie prijs? Stemmen voor de Publieksprijs kan tot en met woensdag 12 oktober 12:00 uur via www.apeldoornbusinessawards.nl/stemmen

Waarom stemmen op Orpheus? 

Dat Theater Orpheus een podium is voor bekende artiesten uit Nederland en soms ver daarbuiten is bekend. Wat minder bekend – en dat veranderen wij bij deze graag – is dat ook niet-professionele artiesten en gezelschappen uit Apeldoorn en omgeving van harte welkom zijn om hun kunsten op een van onze drie podia te tonen.

Wij zetten graag onze deuren open en onze expertise in om iedereen die graag een keer op ons podium wil staan de ruimte te geven. Vele muziekverenigingen, koren, bands, singersongwriters en orkesten stonden al in Orpheus. Hun mooie plannen en ideeën hebben zij samen met onze toneeltechnici, eventmanagers en andere Orpheus medewerkers om gezet in prachtige voorstellingen en concerten.

Alle verenigingen, stichtingen en andere niet commerciële organisaties met wortels in de Apeldoornse samenleving bieden wij ook graag een podium. Met onze drie theaterzalen, verschillende foyers en vergaderruimtes, is er altijd wel een ruimte te vinden voor jullie bijeenkomst.

Ook voor organisaties in het maatschappelijk werkveld stellen wij onze deuren graag open. Organisaties die zich inzetten voor bijvoorbeeld gezondheidszorg, welzijn, ouderen en goede doelen hebben de afgelopen jaren hun weg gevonden naar Orpheus.

En heb je zelf een geweldig idee en wil jij voor één avond de sleutels van Orpheus in handen krijgen om zelf iets te organiseren? Word dan Gastprogrammeur.

Theater van de Stad

Onder de noemer Theater van de Stad organiseert Orpheus gedurende het jaar bijzondere voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn onder andere bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater.

Daarnaast vindt Orpheus het erg belangrijk om bij te dragen aan culturele educatie voor zowel scholieren als (amateur) talent. De projecten in het kader van Theater van de Stad hebben uitsluitend een maatschappelijk-cultureel karakter en zijn niet bedoeld om winst te maken, maar worden gezien als maatschappelijke investering.

Orpheus is het theater van alle Apeldoorners. Niet alleen als bezoeker, maar ook door mee te doen, mee te denken of mee te beleven. We hebben een aantal van deze Apeldoorners die actief hebben bijgedragen aan een of meerdere projecten van het Theater van de Stad gevraagd om hun ervaringen met ons te delen. Je leest hun verhalen hier.

Maatschappelijke nieuwsbrief

Drie keer per jaar versturen we een maatschappelijke nieuwsbrief. Daarin besteden we aandacht voor alle projecten en activiteiten van Orpheus die een maatschappelijke inslag hebben. Theater van de Stad, bijzondere culturele verhuringen en andere maatschappelijke projecten.

Wil je je aanmelden voor deze maatschappelijke nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar patricia.gillet@orpheus.nl.