Orpheus wordt opnieuw de plek waar jazz leeft!

Volledige line-up Generations 2022 bekend.

Op zaterdag 17 september 2022 vindt de vierde editie van Jazzfestival Generations plaats in Orpheus. Dat deze editie éxtra feestelijk en éxtra zomers wordt, dat wisten we al. Nu maakt Orpheus ook de volledige line-up bekend. Onder andere Marit van der Lei Nextet, Maria Mendes & Metropole Orkest, Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest en Apeldoorner Eeco Rijken Rapp met zijn Swing & Boogie Express vullen de vijf podia van Generations. Een line-up waar je u tegen zegt en er voor zorgt dat je je geen seconde verveelt.

Mirjam Barendregt, programmeur van Generations:

“Ik ben enorm trots op onze brede programmering. Generations brengt stijlen, sferen en waanzinnig muzikaal talent samen. Van bigband tot klein en intiem, van swingend tot zwoel en van wereldfaam tot pareltjes die juist ontdekt werden. Alles dus wat je als liefhebber van livemuziek zo graag beleeft. Maak je eigen keuze uit het live aanbod van 15 concerten en ga op muzikale ontdekkingstocht.” 

Het Sam Newbould Quintet dompelt de traditionele jazz onder in een muzikale wereld geïnspireerd door Radiohead, Wayne Shorter, Engelse folk en 20e-eeuwse klassieke muziek. Het Amsterdamse kwintet is een van de meest onderscheidende opkomende groepen van Nederland. 

Floris Kappeyne, pianist en componist, speelt op 17 september solo. Hij ondernam in maart 2020 een wandeltocht vanuit Amsterdam naar Osnabrück om uit de lockdown sleur te komen. Het resultaat is te bewonderen tijdens Generations.

Van alle artiesten die Generations naar Apeldoorn brengt, speelt Eeco Rijken Rapp met zijn Eeco Swing & Boogie Express een thuiswedstrijd. Eeco reist door heel Europa maar laat nu ook Apeldoorn genieten van de boogiewoogiejazz. De boogiewoogie beleeft een revival dankzij Lindyhop, de Afro-Amerikaanse dans die in New York eind jaren twintig en begin jaren dertig ontstond en ineens weer helemaal hot is dankzij de film La La Land.

Het Jong Oranje van de jazz, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, opent het festival onder leiding van hun nieuwe artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis. Maarten Hogenhuis heeft van Ruben Hein het stokje als artistiek leider van het NJJO overgenomen. Een nieuw orkest met supertalent en een aantrekkelijk festivalprogramma worden op dit moment klaargestoomd. Op het buitenpodium staan de eerder bekend gemaakte zangeressen en muzikanten van Cantorias en het João Vedana Trio. Deze en meer fantastische artiesten vullen de vijf podia van 16:00 uur tot middernacht.

Tickets voor Generations zijn nu te koop voor €35. Het volledige programma bekijken of meteen je tickets bestellen voor het jazzfestival op 17 september? Kijk dan op www.orpheus.nl/generations