De KinderKaravaan: Reizend kindertheater van Orpheus trekt langs Apeldoornse parken

Gratis voorstellingen in de laatste week van de zomervakantie

In de laatste week van de zomervakantie reist  de KinderKaravaan van Theater Orpheus met de voorstelling Buurman ondersteboven langs de parken van Apeldoorn. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus trakteert het theater twee keer per dag alle kinderen van 4 tot 12 jaar op de voorstelling Buurman ondersteboven. 

Wat als boven onder is en wat recht was ineens krom is? Hoe ziet de wereld er van ondersteboven uit en kunnen we daarin dan nog wel onze weg vinden? De buren overkomen onverwachte ondersteboven kettingreacties die de zwaartekracht om zeep helpen en ons voorstellingsvermogen op de proef stellen. Samen met de kinderen proberen zij alles weer normaal te laten zijn. Zal het hun lukken? Of heeft het sowieso niet ook zijn charme om de dingen van een andere kant te zien?

Marij Wools, programma coördinator Theater van de Stad & Educatie, vertelt trots:

“Als theater hebben wij als missie om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Met de KinderKaravaan brengen we kindertheater voor heel Apeldoorn naar de wijken. Zo geniet iedereen in de eigen omgeving van theater, ook kinderen die misschien normaal niet zo snel in Orpheus komen.  Buurman ondersteboven is voor alle toeschouwers een uitnodiging om te spelen met creativiteit. Een voorstelling met slapstick, live muziek en vette achterstevoren dansen. 

Programma en meer informatie

De voorstellingen starten om 13:00 uur en 15:00 uur. De locaties en meer informatie is te vinden op www.orpheus.nl/kinderkaravaan.

Theater van de Stad

De KinderKaravaan is onderdeel van het Orpheus programma Theater van de Stad. Onder deze noemer organiseert Orpheus gedurende het jaar voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn bijvoorbeeld bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater. Op www.orpheus.nl/theatervandestad vertellen vijf deelnemers van Theater van de Stad activiteiten hun verhaal en is meer informatie te vinden over deze bijzondere projecten.