Voorronde SHOW Apeldoorn

Afgelopen zaterdag 11 juni vond de voorronde van SHOW Apeldoorn 2022 plaats in de Altioszaal in Orpheus. Het is de zesde keer dat SHOW Apeldoorn wordt georganiseerd en dit jaar was de voorronde tijdens de Culturele Pleinmarkt in en om Orpheus. De dag dat talentvol Apeldoorn zich mag laten zien in het theater van de stad.

22 talentvolle Apeldoornse acts lieten zien wat zij in huis hebben. Een jongleur, verhalenverteller, cabaret, poëzie en veel zangers en zangeressen! We hebben liedjes gehoord van Billie Eilish tot de Red Hot Chili Peppers en zelf geschreven nummers zoals de Duisternis van Jelmer en Naomi. De jongste deelneemster was 12 jaar en de oudste 63 jaar. 

De jury had een lastige taak met zoveel talent uit Apeldoorn. Kim de Fuijk (regisseur), Dookje Engelhard (muzikaal leider) en Richard Lock (Partnerpodium Orpheus) hebben samen 10 acts uitgekozen die een op het lijf geschreven rol krijgen in SHOW Apeldoorn 2022.

Kim gaat het script schrijven met daarin de 10 talentvolle acts verweven, Dookje gaat aan de slag met het muzikale gedeelte van de SHOW. Orpheus zorgt voor de juiste spotlights en dat de deelnemers zich echte artiesten voelen.  Zo creëren we samen een eigen SHOW door Apeldoorners voor de Apeldoorners op woensdag 26 oktober 2022 om 19.00 uur in de Rabobankzaal van Theater Orpheus.

De 10 acts die zijn geselecteerd zijn:

Melissa Poulina, Wendy Wingender, Riley Ramos De Almeida, Patricia & Daniëlla & Paula, Theo Janssen, Lizzy Megens, Naomi & Jelmer, Hayley van den Heuvel, Fenna Van der Greft, en Nils-Anders Gruben.

RTV Apeldoorn was ook aanwezig en heeft een mooi verslag gemaakt:

Met dank aan Gea Mulder voor de fotografie.

SHOW Apeldoorn komt tot stand in samenwerking met Gigant en met behulp van een bijdrage van het VSB fonds en het Partnerpodium van Orpheus.