Gemeenteraads​verkiezingen in de spotlights bij Orpheus

Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar was Theater Orpheus stembureau en ook dit jaar kunnen inwoners van de Gemeente Apeldoorn hun stem in Orpheus uitbrengen. Ditmaal op 16 maart voor de Gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen kunnen inwoners zich in Orpheus ook laten informeren en activiteiten bijwonen.

Op 25 februari om 17.20 uur stopt de verkiezingsbus van Omroep Gelderland bij het theater. Tijdens een toer door de provincie onder de noemer GLD Stemt zoekt de omroep uit wat de lokale thema’s zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens deze live tv-uitzending kan de kijker thema’s als wonen, jeugdzorg en energietransitie verwachten. Het is mogelijk de uitzending live in Orpheus bij te wonen, entree via ingang Zuid.

Daarnaast is Orpheus op 12 maart het podium van Het Apeldoornse Lijsttrekkersdebat, georganiseerd in samenwerking met De Stentor. Onder leiding van journalist Gep Leeflang van De Stentor gaan alle 15 lijsttrekkers van de partijen die in Apeldoorn op 16 maart aan de Gemeenteraadsverkiezingen meedoen met elkaar in debat. De Rabobankzaal wordt omgetoverd tot een politieke arena. Tickets, € 5,00 incl. koffie/thee vooraf en een consumptie na afloop, zijn vanaf 25 februari verkrijgbaar via orpheus.nl. 

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “We kijken ernaar uit om komende weken de gemeenteraadsverkiezingen in de spotlights te zetten. Als theater zoeken we continu actief de connectie met de stad en de thema’s die daar spelen en ons allen raken. Hoe mooi is het dan dat we op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren aan de lokale democratie.”