Orpheus organiseert verkiezing Vriendjesschool van het jaar

Basisscholen in Apeldoorn krijgen van Theater Orpheus de unieke kans om een theatervoorstelling op hun schoolplein te winnen. Met de verkiezing ‘Vriendjesschool van het jaar’ daagt het theater de Apeldoornse scholen uit zich van hun creatiefste kant te laten zien. Naast de schoolpleinvoorstelling mag de winnende school de eindmusical in Orpheus opvoeren. Voor achtstegroepers natuurlijk een onvergetelijk einde van hun basisschooltijd.  

Met het programma Vriendjes van Orpheus maakt het theater, samen met Apeldoornse basisscholen, theater toegankelijk voor alle kinderen in Apeldoorn. Patricia Gillet, Community coördinator Orpheus vertelt trots: “Onze inzet is echt iéder basisschoolkind in Apeldoorn de magie van het theater te laten ontdekken. In Orpheus, maar dus ook op school”. 

Ook basisscholen zijn enthousiast. Zo vertelt Petra Bos, directeur van Vriendjesschool De Rietendakschool: “Ontzettend fijn om samen met Orpheus een bezoek aan het theater voor ouders minder spannend te maken en zo bij te dragen aan een inclusiever theater.” Met de verkiezing spreekt Orpheus dit keer de theatrale kant van de leerlingen zelf aan. Of het nu een enthousiast filmpje is waarin leerlingen zingen, dansen of een toneelstukje doen. Of een mooie poster of een magazine. Alles mag en kan gebruikt worden om de jury te overtuigen, niks is te gek, het is tenslotte theater!

Meer informatie en aanmelden

Op de Vriendjes pagina is alle informatie over de Vriendjes van Orpheus en de verkiezing Vriendjesschool van het jaar te vinden. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 11 maart. Een deskundige jury bepaalt de winnaar, die op woensdag 16 maart bekend wordt gemaakt.