Theater Orpheus voor één dag kapsalon

Nu versoepelingen voor de culturele sector uitblijven is het tijd voor actie, aldus acteur Diederik Ebbinge en cabaretier Sanne Wallis de Vries, initiatiefnemers van de actie Kapsalon Theater. In heel Nederland worden aankomende woensdag, 19 januari, podia omgetoverd tot kapsalon. Theater Orpheus in Apeldoorn twijfelde geen moment en sloot zich direct aan. 

Bij Kapsalon Orpheus kunnen klanten zich laten knippen, hun nagels laten doen of gemasseerd worden. Tijdens de behandelingen zijn er optredens van artiesten. Singer-songwriter Ed Struijlaart, zangeres LAKSHMI met pianist Pascal Voorbraak, cabaretiers Musa en Danielle Schel, en een ensemble van het Nationaal Jeugdorkest.

Update: helaas heeft Ed Struijlaart wegens omstandigheden zijn optreden af moeten zeggen.

Mirjam Barendregt, directeur theater Orpheus, is enthousiast:

“Natuurlijk doen wij mee! De eerste reacties zijn hartverwarmend. Fantastisch om te zien hoeveel support deze actie krijgt. Ik voel een grote saamhorigheid. We doen dit vooral voor de artiesten en ZZP’ers in de culturele sector die door de coronacrisis hard getroffen worden en natuurlijk voor het publiek dat het theater al zo lang moeten missen. Dat geluid willen we op deze ludieke manier laten horen.”

Het Ministry of Beauty en de Nederlandse Haarmodelijn steunen deze actie in Orpheus, zodat het podium er echt als kapsalon uitziet.

“Wij weten hoe het voelt als je je werk en passie niet kunt uitvoeren en bovendien kunnen onze events ook niet doorgaan. Ook daarbij zijn artiesten en zzp’ers betrokken.”

Vanaf maandag 17 januari, 12:00 uur, kan er telefonisch gereserveerd worden voor een behandeling in Kapsalon Orpheus. De kappers zijn afkomstig van kapsalon Mooionderéénkap, familiekapper de Kerseboom en Rt Schmink & Grime. Ook een korte manicure inclusief nagellakken is mogelijk en wordt ook verzorgd door Mooionderéénkap. Voor de stoelmassages tekent Marieke van de Vlag Sport & Massage. 

Woensdag zal alles in Kapsalon Orpheus veilig verlopen, met mondkapjes, 1,5 meter afstand en coronatoegangsbewijzen. Elke behandeling duurt 20 minuten en zal € 20,- kosten. Dit dient contant betaald te worden in Kapsalon Orpheus. De kapsalon opent om 16:30 uur de deuren.

Update: Kapsalon Orpheus is inmiddels helemaal volgeboekt. Je kan niet meer bellen om een afspraak te maken.