Orpheus presenteert: Een middagje uit!

Onder de naam Middagje uit presenteert de Ouderenprogrammaraad van Theater Orpheus een gevarieerd programma van voorstellingen en activiteiten voor de oudere Apeldoorner. Met veel enthousiasme en liefde voor theater én Apeldoorn ging een groep betrokken Apeldoornse ouderen zélf aan de slag om het aanbod samen te stellen. Bij deze activiteiten draait het vooral om samen een gezellige middag hebben.


Ruim een jaar geleden ging de groep, onder begeleiding van Orpheus en met een programmabudget tot hun beschikking, aan de slag. Nu ligt er een prachtig aanbod, waarbij zondag 7 november af wordt getrapt met een middag vol verhalen, zang en muziek bij de boekpresentatie Zwanenzang in Ochtendgloren. Anderhalve week later vertelt de voorstelling Een zorg voor later twee ontroerende en prikkelende verhalen over zorgen voor ouderen in onze diverse en snel veranderende samenleving.


Verbinden

"Er is goed werk verricht, dankzij de wil om verbinding te maken", vertelt René, lid van de Ouderenprogrammaraad. Medelid Nericha bevestigt dit: "Ik ben super blij met het programma, maar ook trots dat we dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen. De klus is geklaard, nu de hapjes nog!" Want daar is de raad het over eens, eten en drinken verbindt en dat is het doel: ouderen met elkaar verbinden en een fijne middag uit bezorgen. Gasten worden dan ook bij iedere voorstelling ontvangen met een kopje koffie of thee mét een koekje. Bij de feestelijke afsluiter op 29 mei 2022 trekken er zelfs wereldse geuren door het theater. Die dag wordt het publiek na afloop van de voorstelling Wereldmuziek uitgenodigd om te genieten van diverse interculturele hapjes, een drankje én een dansje.


Meer informatie en tickets

Professionele voorstellingen wisselen af met zelf georganiseerde activiteiten, zoals een pubquiz of Fadocafé. De aanvangstijd is altijd 15.00 uur. Dankzij bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie en het VSB fonds worden deze voorstellingen en activiteiten voor een lage prijs en deels gratis aangeboden.

Zondag 7 november: Zwanenzang in Ochtendgloren, ticketprijs €3,- (inclusief boek)
Dinsdag 16 november: Een zorg voor later, ticketprijs €7,50

Kijk voor het volledige aanbod op www.orpheus.nl/middagjeuit