Orpheus zoekt talent voor eigen productie LOO

Voor de bijzondere eigen productie LOO is Theater Orpheus op zoek naar 10 enthousiaste amateur toneelspelers, dansers en/of circusartiesten om de cast compleet te maken. Het Apeldoornse theater nodigt talenten van 16 jaar of ouder uit om op zaterdag 9 oktober auditie te komen doen.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Afgelopen zondag was de laatste voorstelling van onze eerste grote eigen productie, waarin een lokaal verhaal centraal stond. We storten ons nu vol enthousiasme in het volgende avontuur, de muziektheatervoorstelling LOO. In het jaar waarin Paleis Het Loo, na een jarenlange renovatie, weer open zal gaan voor publiek leek ons dat een mooie aanleiding.” 

LOO wordt een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin de bezoeker een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus wordt voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Lully, Mozart en Offenbach een majesteitelijk diner wordt geserveerd, stoft de cast samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2021 nog wel een toekomst?

De cast

De hoofdrollen worden vertolkt door sopraan Laetitia Gerards en de acteurs Jeroen van Venrooij en Annemarije Zoer. Concept en regie ligt in handen van Annechien Koerselman. Om de cast compleet te maken zoekt Orpheus lokaal talent voor uiteenlopende rollen: Assistenten van Loo, bediendes van de Oranjes, Bouwvakkers, Soldaten, maar ook de Paarden en Jagers waarmee Willem III en Prins Hendrik op pad gingen. 

Meer informatie

Repetities en voorstellingen van LOO vinden plaats in februari 2022:
2 t/m 4 februari: repetities met amateurcast
8 t/m 18 februari: voorstellingen 

Voor vragen of om je aan te melden voor de auditie stuur je een mail naar marij.wools@orpheus.nl.  onder vermelding van je naam, leeftijd, woonplaats, ervaring en korte motivatie. We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk op 25 september.