Highlight van de week: Bij Robèrt van Beckhoven

Wo 13 februari 2019

Robèrt van Beckhoven over zijn voorstelling Bij Robèrt van Beckhoven: "Aan de hand van persoonlijke anekdotes, filmbeelden en signatuurproducten uit eigen bakkerij neem ik het publiek mee in mijn bakkerswereld. Zie het als een kennismaking met ons familiebedrijf door te luisteren, kijken én proeven.".

Bij Robèrt van Beckhovenis op zaterdag 2 maart te zien in Orpheus 

Kun je iets meer vertellen over wat je tijdens de voorstelling gaat doen?
Aan de hand van persoonlijke anekdotes, filmbeelden en signatuurproducten uit eigen bakkerij neem ik het publiek mee in mijn bakkerswereld. Zie het als een kennismaking met ons familiebedrijf door te luisteren, kijken én proeven. We raden het publiek dan ook aan om van tevoren geen al te grote maaltijd te nuttigen… 

Hoe is het idee voor een theatrale foodexperience ontstaan?
Vroeger zei ik altijd al: ik word toneelspeler of bakker. En kijk nu eens! Nee, alle gekheid op een stokje. Ik sta in het theater, maar de voorstelling is meer een masterclass, een kennismaking met mijn vak en ons familiebedrijf. Toen een bevriende theaterproducent ons benaderde om samen ‘iets in het theater’ te doen, was dat ook al snel het idee achter de voorstelling: zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons vak.

Wat is jouw leukste ervaring met het theater tot nu toe?
Ik vond mijn eigen première toch wel bijzonder. Als bakker in het theater, dat is al spannend, ook omdat we het onszelf met het publiek op het podium en zo’n zestig meter filmdoek eromheen technisch niet makkelijk hebben gemaakt. Maar bij de première – in Tilburg, dus in zekere zin een thuiswedstrijd – was het met zoveel bekenden in de zaal misschien nog wel spannender. Tegelijkertijd sleepte de steun van alle collega’s, familie en vrienden me erdoorheen. En het was gaaf om iedereen te laten zien waar we zo hard aan gewerkt hebben!

Wat kan het publiek verwachten van jou?
Ik mag de hele avond over mijn passie praten, en daar neem ik je in mee! Letterlijk, want ik nodig het publiek uit om op het podium te komen zitten. Dit is wat ik het liefste doe, mensen van dichtbij laten zien en proeven hoe mooi mijn vak is.

Hoe is jouw passie voor het vak ontstaan?
Ik kom uit een bakkersfamilie; mijn opa en vader waren ook bakker. Zelf wilde ik als kind geen bakker worden; meehelpen in de bakkerij betekende voor mij vooral helpen met afwassen en schrobben, en níét aan de taarten komen. Maar ik zeg altijd: bakker word je niet, dat ben je. Dus toen op een dag een banketbakker ziek was en ik mocht helpen bij het maken van vruchtenvlaaitjes, koos ik in plaats van fruit uit blik voor verse vruchtjes, onder andere kiwi – in die tijd nog geen voor de hand liggend ingrediënt. Zo mooi! Die dag voelt voor mij als het moment dat ik werd ‘gegrepen’ door het vak, en uiteindelijk ging ik dus toch naar de bakkersschool in plaats van de toneelschool…

Welke gebakje of brood(je) eet jij het liefste?
Een worstenbroodje. Krantje erbij, geen beter begin van de dag!

 

Nieuws

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

Fijn dat u op onze website orpheus.nl bent. Graag wijzen wij u erop dat onze website cookies gebruikt om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Wij maken gebruik van functionele, analytische, advertising en Social Media cookies. Je leest er meer over op orpheus.nl/Privacystatement

Lees meer

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.