Toegankelijkheid

Ook bezoekers met een beperking bezorgen wij graag een avondje uit, daarom zijn alle onze zalen en horecafaciliteiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Speciale rolstoelplaatsen

Komt u in uw rolstoel? Neem dan contact op met de Theaterkassa op 055 527 03 00 (dagelijks geopend van 10.00 - 22.00 uur). Zij bekijken per zaal welke rolstoelplaatsen beschikbaar zijn en reserveren dit graag voor u. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om deze plaatsen online te reserveren.

Per rolstoel is één plaats naast de rolstoelgebruiker beschikbaar voor uw gezelschap. Afhankelijk van de zaal worden meerdere personen van het gezelschap ervoor of erachter geplaatst.

Slecht ter been?

Wanneer u slecht ter been bent dan verzoeken wij u dit bij het reserveren van uw kaarten aan te geven bij de Theaterkassa. Onze balkons in de Koning Willem-Alexanderzaal zijn niet per lift bereikbaar. Onze medewerkers van de Theaterkassa helpen u daarom graag bij de keuze van uw plaats.

Invalidentoiletten

Op de begane grond en bij de vergaderzalen bevinden zich invalidentoiletten.

Parkeren

Onze parkeergarage is toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers. Door de aanwezige lift zijn alle verdiepingen gemakkelijk bereikbaar. In de garage en op het bovendek gelden de normale tarieven, ook voor de minder validen gasten.

Bij ingang zuid zijn een aantal minder validen parkeerplekken, dit wordt aangegeven door een verkeersbord. Deze plekken zijn helaas niet te reserveren. 

Slechtziend

Wanneer u slechtziend bent of in uw gezelschap bevinden zich mensen met een beperkt zicht, dan verzoeken wij u dit bij de reservering van uw kaarten aan te geven. De Theaterkassa zoekt in overleg met u een geschikte plaats in de theaterzaal voor u uit.

Slechthorend

Bij de informatiebalie kunt u op de avond van de voorstelling gratis een hoortoestel ophalen in de vorm van een draadloos versterkend geluidssysteem. Met behulp van een hoofdtelefoontje kunt u de voorstelling op persoonlijk gehoorniveau volgen. Na de voorstelling levert u het apparaatje weer in waar u het heeft opgehaald.

Speciale voorzieningen nodig? Laat het ons weten!

Wanneer u andere voorzieningen nodig heeft om in Orpheus een geweldige avond uit te beleven, neem dan contact op met de theaterkassa via 055-5270 300 of mail naar info@orpheus.nl. Wij helpen u graag!