DJ Meneer Funkel

< Line-up

DJ Meneer Funkel

Bijvoet & Holt Foyer – Sena Performers - Vinyl Jazz

18:30 uur | 20:30 uur | 22:30 uur

Meneer Funkel is een pareltje onder de dj's en pionier van het draaien met authentiek vinyl. Zijn indrukwekkende collectie aan oude platen maakt een VINYL DJ SET van zijn hand uiterst sfeervol, bijzonder charmant en heerlijk eigenzinnig!

Meneer Funkel heeft een uniek repertoire; hij draait de meest stijlvolle oude JAZZ en maakt zijn sets onvergelijkbaar origineel door ook uitstapjes te maken naar aangrenzende genres als LATIN, SWING, EXOTICA, RHYTHM & meer uit de jaren '30 t/m '60.

meneerfunkel.nl

Interview met Meneer Funkel

Kan je iets meer vertellen over het optreden? Wat kunnen de festivalbezoekers van jullie verwachten?
Ik heb een enorme verzameling jazz op vinyl en zoek altijd de best passende platen uit voor een optreden. Verwacht op Generations veel authentieke aanstekelijke swingjazz. Maar ook verwante stijlen als Latin, Rhythm & Blues en Soul. Deze mix van stijlen noem ik wel eens ' Funkeljazz'. Er komen veel vergeten pareltjes voorbij die zelfs op het internet niet te vinden zijn.

Voor welke jazzartiest heb je zelf veel bewondering?
Saxofonist Sonny Rollins raakt me tot op het bot. Nina Simone ontbreekt nooit in mijn sets, die stem, die stem... En dan Louis Armstrong die zowel op trompet als met zijn stem uniek was en onbetwist de grootste jazzheld aller tijden.

Welk optreden is jou altijd bijgebleven?
Helaas ben ik te jong om de grote generatie uit de jaren 50 en 60 te hebben zien optreden, maar des te mooier dat ik hen in mijn vinyl dj-sets in deze tijd nog altijd kan laten horen aan nieuwe generaties. Momenteel kan ik enorm genieten van optreden met de ' superjazz' van BRUUT! Daar zit echt alles in.

Wat heb jij met Apeldoorn? / Wat vind je van de stad Apeldoorn?
Ik heb een aantal vrienden wonen in Apeldoorn die ik zo nu en dan bezoek. De omgeving buiten de stad is sowieso schitterend, maar ook de stad zelf heeft vrijwel alles te bieden. Ik heb er regelmatig op een terras gezeten, altijd gezellig!

Waarom zouden mensen naar Generations moeten komen?
Generations is nieuw, fris en heeft een geweldige line-up met heel veel echte jazz. Zo is het een uiterst aantrekkelijk festival voor de doorgewinterde jazzliefhebber, en biedt het voor diegenen die nog niet zo thuis zijn in jazz ook een geweldig programma.