Jeroen Phaff

Pilate

 Jeroen begon pas met zingen tijdens zijn studie Schoolmuziek aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij studeerde Klassiek Zang bij Bernard Kruijsen en Hans Smout en zette met beide docenten de eerste stappen op het (klassieke) zangpodium in Honegger’s Le Roi David en met muziek van Heinrich Schütz.

 Na zijn afstuderen zong Jeroen nog geregeld klassieke werken, zoals Mattheus Passion (Christus en de bas-aria’s), en nam hij de bariton-solopartijen voor zijn rekening in requiems van Mozart, Fauré en Duruflé. Maar het grote publiek kent hem van zijn vertolkingen van rollen in diverse musicals in binnen-en-buitenland. Zo speelde hij Franz-Josef in Elisabeth (in Nederland en Duitsland), Korchack in Tarzan, Poemba en Scar in The Lion King, Krolock in Tanz Der Vampire, Pilatus en Judas in Jesus Christ Superstar, Raoul in Phantom Of The Opera, Zoser in Aida, en vele andere rollen.

Daarnaast zong hij popmuziek, musicalsongs en klassieke stukken op vele galaconcerten in Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Belgie en Nederland en speelde hij een theaterbewerking van The Juliet Letters (van Elvis Costello en het Brodski Quartet; vertaling Toine Paauwe).

 De liefde voor muziek en theater brengt hij al jaren over op studenten van diverse conservatoria; op dit moment het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Naast de liefde voor muziek en theater is er de liefde voor de Duitse taal. Hij doceert Duits aan het KCB en aan het Lek & Lingecollege in Culemborg.

 De combinatie van de verschillende versies van het passieverhaal in dit concert ligt Jeroen na aan het hart, want in zijn muzikale wereld bestaan er geen vakjes.