Yannick Plugers

Thénardier

Yannick Plugers studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Later studeerde hij in 2016 aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten richting Musicaltheater.. Hij volgde lessen van onder anderen Frank Sanders, Tim van der Straeten, Noortje van Gestel, Florian Boutonnier en workshops van Brigitte Odett en Alan Evans. Momenteel volgt hij zanglessen bij Edward Hoepelman.

Yannick vervulde rollen in Disney’s Aladdin (cover Genie, Babkak, swing & fight captain), Anastasia (cover Gleb & swing), Evita (cover Ché) My Fair Lady (Harry, cover Alfred P. Doolittle), A Chorus Line (Butch, cover Al, Don & Ritchie) Grease (cover Kenickie, Sonny & Roger), Shrek (Klein Duimpje, cover Peter Pan) en Broadway in de Polder (ensemble). Daarnaast was hij ook lid van The Jukeboxboys.

Verder is Yannick werkzaam als dansdocent, BTC-docent en choreograaf aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater waarin hij samenwerkte met regisseurs Frank Sanders, Daniël Cohen, Steven Moonen en Paul van Ewijk. Daarnaast maakte hij de choreografie en was regie-assistent bij Girlfriends, assisteerde hij choreograaf/showdirector Tim Van Der Straeten bij Song&Dance: De Muze, Song&dance: Broadway by night, Song&dance: (r)Evolution, Grease, Company en Midzomernachtsdroom. Hij werkte als regisseur en choreograaf voor producties van Fontys Musical Incubator waaronder The Spitfire Grill, Wat/Als? en Wonderlijk huis en maakte eigen producties Bijna Normaal en Ontastbaar.

In 2009 werd Yannick genomineerd voor de Tom Odems Award.