Vajèn van den Bosch

Eponine

Vajèn van den Bosch speelde als kind al in verschillende professionele musicalproducties, zoals The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Disney’s Mary Poppins, Droomvlucht, Shrek en Klaas Vaak. Ze volgde de vooropleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en diverse workshops aan de London College of Music en de Guildford School of Acting.

Vajèn speelde hoofdrollen in musicals als The Sound of Music (Liesl), Grease (Sandy) en On Your Feet! (Gloria Estefan) en was te zien als Lauren in Kinky Boots. Ook stond ze op het toneel in Musicals in Concert – Live on Tour, Murder Ballad (Sara) en De Laatste Doet Het Licht Uit. In Duitsland was Vajèn te zien in de rol van Indigo in de Cirque du Soleil-musical Paramour in Hamburg en momenteel speelt ze tot half augustus in diezelfde Duitse stad de wereldberoemde rol van groene heks Elphaba in de musical WICKED.

Vajèn was een van de finalisten in het allereerste seizoen van The Voice Kids en speelde rollen in televisieseries als SpangaS, Nieuwe Tijden, Ghostrockers en De Spa. Ook was ze te zien als Maria in Kerst met de Zandtovenaar. In 2017 won Vajèn de Kids Choice Award voor Favoriete Televisiester.
Ze speelde hoofdrollen in de films SpangaS in Actie, Hart Beat en First Kiss en is te zien in Costa! (2022).
Ook spreekt Vajèn regelmatig stemmen in voor diverse series en films, waaronder de titelrollen in Disney’s Vaiana en Maya de Bij. Ze is te horen als dochter Wednesday in The Addams Family, Lucky in Spirit, Moxy in Ugly Dolls en Vajèn is de Nederlandse stem van Mirabel in Disney’s Encanto. Voor de commercial van het WNF zong ze het nummer Walking in the Air. Daarnaast spreekt ze veel luisterboeken in.

Vajèn schrijft ook eigen muziek en heeft inmiddels meerdere singles uitgebracht, waaronder Bitterzoet, Zie de Dingen en Ik heb je lief. In oktober is ze een van de gastartiesten van Chantal Janzen tijdens Chantal’s Pyjama Party in de Ziggo Dome in Amsterdam.