Freek Bartels

Javert

Freek Bartels begon zijn carrière in 2001 bij de MusicAllFactory in Tilburg. Hij zette in 2004 zijn studie voort bij het Fontys Conservatorium, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman.

In het theater was Freek te zien in onder meer Into The Woods (M-Lab), als Enjolras in Les Misérables (Stage Entertainment, 2008) en als ‘Joseph’ in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage Entertainment). In 2013 speelde hij in het succesvolle theaterstuk The Normal Heart dat in 2014 in reprise ging. Hij stond in 2011 naast Simone Kleinsma in de musical Next to Normal, vervulde de rol van ‘Oliver Barrett IV’ in Love Story (2013-2014), speelde ‘Gaston’ in Beauty and the Beast (2015) en was te zien in Moeders en Zonen met Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers. Freek schitterde daarnaast in A New Brain op de NSDM-werf en de musical She Loves Me. Ook was hij samen met Stanley Burleson te bewonderen in From Sammy with Love en speelde hij in de succesvolle voostellingen Showponies en Showponies 2 met onder meer Alex Klaassen. In 2019 was hij daarnaast te zien in Best of Broadway. Vanaf maart 2020 zou Freek samen met Paul de Leeuw en Simone Kleinsma te zien zijn in Hello Dolly, maar deze voorstelling werd vanwege COVID-19 gecanceld. Hierdoor kreeg Freek wel de mogelijkheid zijn eerste solovoorstelling Buyer & Cellar te spelen in de theaters. Eerder dit seizoen was Freek te zien als Bob in de musical Blind Date.

Naast theater en musical was Freek te zien in de telefilm Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen en deed hij in 2012 mee aan Beste Zangers. In 2014 was hij mede-presentator van Fort Boyard en één van de finalisten van het veertiende seizoen van Wie Is De Mol?. In 2016 en 2017 was hij te zien in de televisieserie Petticoat in de rol van ‘Maurice’ en in de tv serie Jeuk. In 2018 en 2019 was Freek te zien in de bioscoopfilm All You Need is Love en in de SBS6-serie DNA. Op dit moment is hij te zien op Videoland in de Net5-serie De K van Karlijn als ‘Jelle’. Ook speelde hij in 2021 de rol van ‘Jezus’ in The Passion. Freek was afgelopen jaar te zien in de serie BuZa (BNNVARA), de film Liefde zonder Grenzen (als ‘Hugo’) en de voorstelling Diana & Zonen (in de rol van ‘Harry’).

Vanaf maart 2023 zal Freek wederom spelen in de legendarische musical Les Misérables, dit keer in de rol van Javert.