Channah Hewitt

Fantine

Channah Hewitt studeerde in 2016 met European honors af aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (zowel als uitvoerend artiest als docent). Haar focus lag op dat moment nog voornamelijk op dans, maar toen ze in de zomer van 2016 haar persoonlijke dansdoel bereikt had (als achtergrond danseres voor Beyonce -MTV VMA’s, 2016) besloot ze dat het tijd was voor een nieuw doel. Ze verlegde haar focus van dans naar zang en speelde van eind 2016 tot augustus 2018 in The Lion King als vocal swing, cover Nala en cover Sarabi. Van 2019-2020 speelde ze in Tina das Musical in Hamburg als Ikette, cover Tina en cover Alline.

Op televisie was ze eind 2018 te zien in het programma DanceSing (finale), en in 2020 bij The Voice of Holland (halve finale). Ze maakte in 2021 haar serie debuut met een gastrol in Spangas en in het najaar van 2022 haar film debuut als Mattie in Het Feest van Tante Rita. Verder is ze te horen in veel verschillende animatieseries voor onder andere Disney, Nickelodeon en Netflix.

Naast musicals en televisie/filmwerk werkt ze ook veel in het freelance circuit als zangeres en werkt ze hard aan het maken van eigen muziek, waar ze onder anderen nauw samenwerkt met Tjeerd Oosterhuis en Roulson.